CSM Slatina câștigă la Târgu Jiu, obține primul succes din 2024 și urcă peste Viitorul Pandurii în clasament. Daniel Oprescu: ”I-am bătut cu armele lor”

Mircea OGLINDOIU 10 Mar. 2024, 14:06 Liga 2

În etapa a 18-a din Liga a 2-a, CSM Slatina, fără Ionuţ Mitran, Robert Gherghe şi John Mondragon, suspendați, s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu și a făcut un salt de trei locuri în clasament, până pe poziția a 12-a, depășind inclusiv echipa pe care tocmai a învins-o.

A fost primul succes din acest an pentru echipa lui Dan Oprescu, care pierduse clar la Hunedoara, cu Corvinul (0-3) și remizase acasă cu CSM Reșița, scor 0-0, runda precedentă, cu doi jucători eliminați.

CSM Slatina s-a impus la limită la Târgu Jiu, contra Viitorul Pandurii

La Târgu Jiu, CSM Slatina a marcat practic și primele goluri din 2024. Gheața a fost spartă de noua achiziție Robert Riza, care, în minutul 11, a profitat de pasa greșită a lui Idrissou Toure către propriul portar și a înscris cu noroc, goalkeeperul respingând chiar în el. Alex Gîrbiță a egalat în minutul 37, cu un șut la colțul lung, de la 14 metri, dar Călin Toma a readus Slatina în avantaj, chiar înainte de pauză, cu un șut pe lângă portarul Geantă, din pasa lui Valentin Alexandru.

În partea secundă nu s-a mai marcat, portarul Velcu având o importantă contribuție la conservarea rezultatului.

După acest succes, CSM Slatina a depășit Viitorul Pandurii în clasament și s-a distanțat la 8 puncte de ultimul loc retrogradabil, ocupat de CS Tunari. Oltenii au 24 de puncte acumulate în 18 etape.

Daniel Oprescu, după prima victorie din 2024: ”I-am analizat foarte bine”

La finalul partidei de la Târgu Jiu, antrenorul Daniel Oprescu a explicat cum a reușit să învingă Viitorul Pandurii.

”I-am analizat foarte bine pe cei de la Viitorul Pandurii. Știam că dacă ne organizăm bine defensiv, ei nu pot desface apărarea adversă. Ei au făcut o mulțime de puncte tocmai pe acest stil de joc pe care l-am folost noi astăzi, cu o apărare bine organizată și speculând greșeala adversarului. Cred că aici s-a câștigat meciul. I-am bătut practic cu armele pe care le-au folosit ei în prima parte a campionatului, până au ajuns pe locul al 6-lea”, a spus Oprescu.

CSM Slatina, în victoria cu Viitorul Pandurii: Velcu – Sălcianu, A. Stan, C. Toma, D. Toma, Doman (cpt.), R. Popa (D. Dragu 69′), I. Năstăsie (Ciocâlteu 83′), Riza, Val. Alexandru (Donca 69′), C-tin. Radu (Sil. Matei 83′). Rezerve neutilizate: Micu – Mih. Ion, Cr. Dinu, Kayondo, Leață.

Oprescu nu mai vrea să aibă emoții, în play-out, în privința menținerii în Liga 2

Oprescu și-a făcut și planul pentru restul sezonului.

”Sper să nu mai ajungem că nu mai luptăm pentru salvarea de la retrogradare până în utima etapă, ca anul trecut. Vrem să fim mai liniștiti. Cu această victorie, ne-am distanţat la opt puncte de primul loc retrogradabil. În funcție și de cum vor decurge lucururile, vrem să promovăm cât mai mulți tineri pe finalul campionatului”, a declarat antrenorul Slatinei.

Cu 24 de puncte, CSM Slatina a urcat pe locul al 12-lea din Liga 2, iar etapa viitoare, ultima a sezonului regular, va juca, pe teren propriu, cu CS Mioveni (locul 5, 29 puncte), care încă nu a evoluat în această rundă, urmând să o facă luni seară, acasă, cu Steaua.

Foto: News Flux și Cătălin Pasăre (Viitorul Pandurii Târgu Jiu)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-unirea-slobozia-si-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-meciurile-zilei-in-liga-2-19302218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pierdut-si-cu-csm-slatina-si-are-esecuri-pe-linie-in-2024-19302257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Mircea OGLINDOIU 10 Mar. 2024, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă