CSM Slatina, eșec drastic cu Corvinul! Daniel Oprescu: ”După golul ăla la o centrare, am picat inexplicabil din punct de vedere mental. Apoi i-am lăsat să joace”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2024, 16:27 Liga 2

CSM Slatina și-a început cum nu se poate mai prost meciurile oficiale din noul an, 2024. Echipa antrenată de Daniel Oprescu a cedat cu scorul de 0-3 întâlnirea de la Hunedoara, de sâmbătă, 24 februarie, cu Corvinul, a doua clasată înainte de debutul etapei a 16-a a sezonului regular al Ligii 2.

”Principalul” oltenilor spune că prima reușită a jocului a fost una întâmplătoare, iar jucătorii săi au căzut din punct de vedere mental, catalogând acest lucru drept inexplicabil.

Daniel Oprescu, după înfrângerea Slatinei la Hunedoara: ”După primirea primului gol am picat din punct de vedere mental”

Meciul de la Hunedoara, de pe stadionul ”Mickael Klein”, a fost echilibrat până la golul norocos al lui Flavius Iacob. Fundașul dreapta al Corvinului a centrat din dreapta careului, însă execuția sa din minutul 29 s-a dus, spre norocul său, direct în vinclu, marcând pentru prima dată în acest sezon și deschizând scorul (foto principal). Gazdele au mai înscris de două ori până la final, în partea secundă a întâlnirii, prin fundașul stânga Mihai Velisar (66) și atacantul Andrei Hergheligiu (84), și aceștia aflați la primele lor goluri în actualul sezon de Liga 2.

După meci, Daniel Oprescu, antrenorul echipei CSM Slatina, a spus că golul norocos al lui Iacob și căderea mentală inexplicabilă a jucătorilor săi au cântărit decisiv în stabilirea rezultatului final.

”La o centrare, pentru că ăla nu pot să spun că a fost șut la poartă, mingea a intrat, din păcate, în poarta noastră, iar după minutul 30 am picat, practic, inexplicabil din punct de vedere mental. Primul gol a fost o întâmplare, a vrut să centreze și a intrat mingea în poartă. L-a surprins pe portarul nostru, care n-are nicio scuză, până la urmă. Până atunci, echipa noastră practicase un joc bun, dar după primirea primului gol am picat din punct de vedere mental. Inexplicabil, nu am reușit să reintrăm în jos, așa cum am făcut-o până în minutul 30, și ceea ce s-a întâmplat până la urmă o arată și scorul de pe tabela de marcaj.

Corvinul, până în minutul 30, nu ne-a arătat mare lucru. După golul ăla, în urma unei centrări, echipa lor mi-a plăcut. Dar, știți cum e, joci cât te lasă adversarul. Noi, în primele 30 de minute, cu un presing avansat, nu i-am lăsat pe adversari să joace și nu au arătat mare lucru. După ce noi am picat mental, i-am lăsat să joace”, a declarat Oprescu pentru Radio Timișoara.

CSM Slatina a început meciul cu Corvinul cu trei noi jucători în formula de start

În primul 11 folosit contra Corvinului, Daniel Oprescu a introdus trei jucători dintre cei achiziționați în această iarnă. În poartă a intrat Sebastian Micu, la mijloc s-a aflat Ionuț Năstăsie, iar în atac s-a regăsit Mahadi Kayondo. Ultimii doi au fost înlocuiți pe parcursul jocului, iar senzația a fost că Micu ar fi putut face mai mult la primele două goluri încasate.

Antrenorul oltenilor a fost întrebat cum a gândit modificările făcute în timpul jocului. ”Erau jucători care se aflau la limita suspendării, meciul și așa era aproape pierdut și am vrut, măcar, să nu rămânem pentru partida următoare, foarte importantă, de acasă, fără jucători de bază”, a spus Oprescu, care a oferit următorul răspuns când a fost întrebat despre strategia transferurilor și a ceea ce urmează pentru echipa sa: ”În perioada de achiziții, toată lumea spune că se întărește. Eu spun că jocurile o demonstrează dacă o echipă s-a întărit sau nu. Strategia noastră pentru finalul sezonului va fi în funcție de ce se va întâmpla pe parcurs.”

CSM Slatina, în eșecul cu Corvinul: Micu – I. Mitran, Mondragon, A. Stan, C. Toma – D. Toma, I. Năstăsie (Sil. Matei 69′) – R. Popa (D. Dragu 60′), Doman (cpt.)(Donca 69′), Cr. Dinu (Leață 46′) – Kayondo (Val. Alexandru 60′). Rezerve neutilizate: Velcu – Sălcianu, Riza, Ciocâlteu.

Urmează jocuri dificile pentru olteni. Primul, acasă cu CSM Reșița

În urma acestui eșec, CSM Slatina a rămas cu 20 de puncte și acum are un golaveraj negativ: 14-17. Se află tot pe locul 13, dar ar putea pica o poziție până la finalul etapei a 16-a, în funcție de rezultatul pe care Campionii FC Argeș (18 puncte) îl va obține luni, în deplasare la FK Miercurea Ciuc.

Oltenii încă păstrează șanse matematice la o clasare în Top 6, însă mai degrabă sunt preocupați să strângă puncte pentru a se distanța de ultimele clasate. În ultimele trei etape ale sezonului regular va avea meciuri dificile cu CSM Reșița (acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare) și CS Mioveni (acasă). Apoi, cel mai probabil, va mai avea șase jocuri în play-out, unde trebuie să evite ultimele două locuri din grupa în care va fi, retrogradabile.

  • Partida cu CSM Reșița, echipă care tocmai a învins cu 3-1 Steaua și a urcat pe locul 7, cu 23 de puncte, are loc sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slatina.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-e-tot-mai-aproape-de-play-off-19300542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-foarte-suparat-dupa-cs-mioveni-csm-alexandria-19300521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 24 Feb. 2024, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă