CSM Reșița și-a stabilit data reunirii, însă are încă multe semne de întrebare privind stagiul de pregătire. Cristian Bobar: ”Este foarte greu să facem un plan și să-l respectăm.” Primele amicale planificate

Marius ANGHEL 30 Dec. 2020, 16:28 Liga 2
CSM Reșița și-a stabilit data reunirii, însă are încă multe semne de întrebare privind stagiul de pregătire. Cristian Bobar: ”Este foarte greu să facem un plan și să-l respectăm.” Primele amicale planificate

CSM Reșița și-a stabilit data reunirii pentru 11 ianuarie 2021, într-o zi de luni, iar programul de pregătire a părții a doua a sezonului de Liga 2 încă nu îl are definitivat.

Situația generată de pandemia COVID-19 oferă nesiguranță, astfel că majoritatea cluburilor din fotbalul românesc evită să mai plece din țară în această perioadă. De obicei, iarna, echipele mergeau să se antreneze în regiunile mai calde, în special în Turcia, în zona Antalyei.

CSM Reșița ar putea face cantonamentul la Băile Herculane. Bobar: ”Prefer să lăsăm banii în judeţ la noi”

Președintele clubului din Valea Domanului, Cristian Bobar, spune că și-ar fi dorit un cantonament extern pentru această perioadă de iarnă, însă va prefera unul în România, pentru a nu risca ca la întoarcere jucătorii să fie nevoiți să intre în carantină. Conducătorul Reșiței se gândește să-și ducă jucătorii la Băile Herculane, pentru a ține banii investiți de autoritățile locale în echipă în județul Caraș-Severin.

”Este foarte greu să facem un plan şi să-l respectăm 100 la sută, din cauza pandemiei. Vorbesc zilnic la telefon cu antrenorul Alin Minteuan şi încercăm să schiţăm un program pe care să încercăm să-l respectăm. Ne-am fi dorit, şi era ideal, să facem un cantonament în străinătate, unde sunt terenuri bune şi adversari buni, dar, vedeţi ce se întâmplă, putem oricând să intrăm în carantină la întoarcere, şi atunci am cheltui nişte bani fără să facem absolut nimic. Încercăm să facem un cantonament undeva în ţară, ar fi de preferat, dacă am avea şi teren, la Herculane. Singurul motiv este acela că îmi doresc să lăsăm banii în judeţul nostru; decât să mergem la Felix sau în alte staţiuni, prefer să lăsăm banii în judeţ la noi, dar asta depinde foarte mult şi de condiţiile de la Herculane, şi aici mă refer în primul rând la terenul de antrenament. Probabil în zilele următoare vom şti exact”, a spus Cristian Bobar la Radio Reșița.

Amicale cu ASU Poli și Ripensia stabilite până acum

Până la reluarea campionatului, stabilită în jurul datei de 20 februarie, când CSM Reșița urmează să joace în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, echipa antrenată de Alin Minteuan ar putea disputa șase meciuri amicale.

Și lista jocurilor de pregătire nu este încă definitivată, însă până acum sunt stabilite amicale cu ASU Poli (21 ianuarie) și Ripensia (5 şi 13 februarie).

”Încercăm să jucăm şi meciuri amicale, am prins deja două meciuri tur-retur cu Ripensia Timişoara, de asemenea, am vorbit cu Dan Alexa pentru un joc cu Poli Timişoara. Mai încercăm să stabilim meciuri cu echipele din vest. E posibil să vină şi Petrolul în cantonament în această zonă. Dacă vin, încercăm să jucăm un amical şi cu ei. Mai avem trei date libere, ne dorim să facem şase meciuri amicale”, a mai declarat Cristian Bobar.

Matulevicius și Vasiu, primii plecați în această iarnă

De când s-a încheiat prima parte a sezonului, CSM Reșița s-a despărțit de doi jucători. A renunțat la atacantul Deivydas Matulevicius (31 de ani) și fundașul Bruno Vasiu (23 de ani).

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 14, cu 18 puncte acumulate în cele 14 meciuri jucate în 15 etape. În 2021, echipa lui Alin Minteuan mai are șase meciuri în sezonul regular, după cum urmează: FK Csikszereda (deplasare), Dunărea Călărași (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare), CSM Slatina (acasă), Fotbal Comuna Recea (deplasare) și U Craiova 1948 SA (acasă).

Foto principal: Miruna Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-csm-resita-clubul-a-reziliat-de-comun-acord-intelegerea-cu-mijlocasul-vasiu-bruno-nicola-19163008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-de-la-csm-resita-din-pauza-de-iarna-contractul-cu-deivydas-matulevicius-a-fost-reziliat-pe-cale-amiabila-motivul-invocat-de-club-19162606

Marius ANGHEL 30 Dec. 2020, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă