Flavius Stoican nu se ascunde și anunță planuri mărețe la Reșița. Ce intenționează să facă în play-out, unde va debuta contra Unirii Dej

Andrei PASCU 28 Mar. 2024, 13:09 Liga 2
Flavius Stoican nu se ascunde și anunță planuri mărețe la Reșița. Ce intenționează să facă în play-out, unde va debuta contra Unirii Dej

CSM Reșița este gata să debuteze în play-out, după ce a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2, iar de acum începe să facă strategia pentru a doua parte a sezonului, dar pregătește terenul și pentru stagiunea care urmează.

În prima etapă a play-out-ului Ligii 2, reșițenii vor întâlni, pe teren propriu, Unirea Dej. Întâlnirea este programată pentru sâmbătă, de la ora 11:00.

CSM Reșița începe play-out-ul contra Unirea Dej

Antrenorul Flavius Stoican a încercat să își țină jucătorii concentrați pe durata săptămânii, după ce, în urma ultimei etape din sezonul regular, Liga 2 a fost oprită pentru meciurile formațiilor naționale.

”Principalul” clubului din Valea Domanului este convins că a reușit să facă acest lucru, să îi mențină motivați pe jucătorii săi, considerând că pot face un play-out foarte bun și pot termina cât mai sus în grupa pentru evitarea retrogradării.

  • În pauza competițională, CSM Reșița a întâlnit, într-un amical, UTA, în fața căreia s-a impus cu 3-2.

Flavius Stoican pregătește terenul și pentru sezonul următor la Reșița

Totuși, emoțiile retrogradării nu există pentru formația din Valea Domanului, dar Stoican își dorește, în play-out, evoluții tot mai bune. De la duelul de sâmbătă vrea să vadă determinare din partea jucătorilor săi, să reușească o prestație bună, pentru că reșițenii au stat mai bine în partidele de acasă decât în cele din deplasare.

Legat de meciul cu Dej, clar va fi un nou campionat și nu vreau să pun presiune suplimentară. Vreau să demonstrăm că suntem o echipă care poate să bată pe oricine, indiferent unde vom juca. Tratăm foarte serios acest prim meci din play-out având în vedere că vom juca în fața propriilor suporteri.

Va fi un nou campionat și vrem să demonstrăm că suntem pe un drum bun. Avem speranțe ca în sezonul următor ne vom bate cu șanse reale pentru play-off. Anul acesta tratăm fiecare meci foarte serios, nu vom fi superficiali și nu ne gândim la faptul că din punct de vedere matematic putem încheia campionatul încă din prima etapă.

Sunt oameni care iubesc această echipă și vreau să nu-i dezamăgim după niciun meci din play-out. Vrem să fie bucuroși suporterii noștri, alături de care să cântăm la finalul meciurilor. Am încredere că am jucători care au demonstrat că pot să bată pe oricine din Liga 2”, a spus Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița încă nu scapă de accidentări

Din păcate pentru reșițeni, nici de această dată nu au toți jucătorii apți din punct de vedere fizic. Potrivit ”principalului”, doi fotbaliști au probleme medicale și nu pot fi pe teren sau în lot pentru partida cu Unirea Dej.

În acest moment, CSM Reșița nu îi are la capacitate maximă pe frații da Silva.

Este destul de delicată situația jucătorilor accidentați pentru primul meci din play-out, mă refer aici la frații da Silva, deoarece au suferit leziuni musculare, ceea ce necesită pauză.

La Erico chiar va fi nevoie de o pauză mai îndelungată, deoarece a fost ceva mai grav”, a mai spus Flavius Stoican.

Fără emoțiile retrogradării pentru formația lui Flavius Stoican

CSM Reșița a ajuns la 27 de puncte acumulate în 19 meciuri disputate în sezonul regular și a terminat prima parte a întrecerii pe locul 10 în Liga 2, la un punct de locul 9, Chindia Târgoviște. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, a fost ocupată de FK Miercurea Ciuc, care a adunat cu cinci puncte mai mult decât trupa lui Stoican.

Reșițenii au fost repartizați în Grupa A a play-out-ului, alături de ACSM Ceahlăul, Metaloglobus, Campionii FC Argeş, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej și CSM Alexandria.

După ce va debuta contra dejenilor, formația lui Flavius Stoican va întâlni, în runda a 2-a, CSC Dumbrăvița.

Clasament Grupa A play-out Liga 2 înainte de start:

1. Ceahlăul Piatra Neamţ – 31 puncte
2. CSM Reșița – 27
3. Metaloglobus București – 26
4. Campionii FC Argeş – 24
5. CSC Dumbrăviţa – 23
6. Unirea Dej – 13
7. CSM Alexandria – 9

Foto: UTA Arad, CFC Argeș și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-fost-amendata-din-nou-de-frf-19304156

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-de-perspectiva-din-liga-2-reclamati-de-u-cluj-la-cnsl-19304151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-ajuns-datoare-la-cj-dambovita-asociatul-sau-19304148

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-stere-ataca-promovarea-in-liga-2-cu-olimpic-zarnesti-19304145

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-refuzata-de-primaria-municipiului-dej-sa-joace-in-localitate-meciurile-din-liga-3-19304136

Andrei PASCU 28 Mar. 2024, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă