Ciprian Rus și Damian Isac au pus umărul să-și învingă fosta echipă. CSM Reșița a câștigat amicalul cu UTA. Concluziile lui Mircea Rednic și Flavius Stoican

Călin MNERIE 24 Mar. 2024, 09:35 Liga 2

Aproximativ 200 de arădeni au fost interesați de cum se descurcă echipa lui Mircea Rednic între meciurile cu FC Voluntari și ”U” Cluj, din play-out-ul SuperLigii și au urmărit din tribunele arenei Banatul din Sânnicolau Mic amicalul cu divizionara secundă CSM Reșița.

Bănățenii s-au bătut până în ultimele etape ale sezonului regular pentru un loc de play-off, dar au rămas să joace pentru salvarea de la retrogradare, cu toate că sunt departe de locurile cu probleme. În tabăra roș-albă a existat curiozitate și pentru prestația jucătorilor care evoluează mai puțin în partidele oficiale, dar și cea a juniorilor care au fost primiți la antrenamentele primei echipe, compensând și absența internaționalilor Pop, Vulturar, Mihai, Conte și Omondi, dar și a accidentaților Luckassen, Stahl, Trif și Freitas.

Suprinzător, Reșița s-a impus cu scorul de 3-2 la Arad, în fața unei echipe improvizată a lui Rednic.

Ciprian Rus a stabilit scorul primei reprize, 1-0 pentru CSM Reșița în fața fostei sale echipe

Faptul că Rednic a apelat la o echipă experimentală s-a simțit în prestația gazdelor, care au ajuns cu dificultate în careul advers. A făcut-o în două-trei rânduri în primele 30 de minute, în special prin Tudorie, care – însă – s-a complicat și a fost de fiecare dată blocat de fundașii adverși. Ceva mai clară ocazia lui David, care a scăpat spre poartă cu un Bărboianu pe urmele sale și a tras de la marginea careului peste poartă. Nici ”roș-negrii” nu au fost foarte periculoși, cu toate că au fost ceva mai prezenți în ofensivă decât arădenii.

În minutul 43, la o fază ce nu anunța mai nimic, Iurasciuc a intervenit imprudent asupra lui Mensah în careu și arbitrul a dat penalty. Ciprian Rus, primul căpitan al UTA-ei de la revenirea în SuperLigă, a trimis precis în stânga lui Kucher și Reșița se afla în avantaj la pauză: 0-1.

Și Damian Isac a înscris împotriva UTA-ei

Actul secund a început cu o lovitură liberă executată bine de Morar de la 30 de metri, dar înaltul Rus a reținut de sub bară. Drăghiceanu a replicat cu o execuție peste bară de la marginea careului. După o oră de joc, și-a făcut debutul la UTA și nigerianul Imoh Ezekiel, care a jucat în spatele lui Tudorie, în timp ce Fabry a intrat în centrul liniei mediane.

Negru și Fărăgău au avut șanse importante de a face 0-2, cu șuturi din poziții bune, dar Kucher și-a salvat echipa. Pe o contră rapidă, Țăroi a reluat prea slab o centrare lungă venită din dreapta și Rus a reținut de lângă bară. Până la urmă, reșițenii au concretizat superioritatea din joc, cu toate că se aflau deja și ei cu destui tineri pe gazon.

Și golul doi a fost marcat de un fost utist, Damian Isac, care a reluat cu stângul, în cros, o centrare din dreapta a lui Fărăgău. Era minutul 80 și ”roș-negrii” aveau 2-0. Putea fi și mai rău pentru ”roș-albi”, dacă Gomboș nu ar fi reluat cu capul direct în bara porții apărate de Lungu-Bocean.

Final spectaculos, cu trei goluri marcate în patru minute

După ce a scos un ”galben”, nigerianul Imoh a scos și o lovitură de la 11 metri, din duelul cu Burlacu, pe care a transformat-o precis Andrej Fabry: 1-2 (min. 83).

Finalul a fost de-a dreptul spectaculos, căci Imoh Ezekiel a făcut 2-2 după ce a profitat de un scurt-circuit dintre Dudea și Rus și a trimis cu stângul în plasă din 12 metri, însă după un singur minut (87), CSM Reșița a marcat din nou. De această dată, a punctat Bogdan Szij, cu un șut cu stângul de la 18 metri, ce a mușcat și bara din stânga lui Lungu. Tot vizitatorii au mai avut două situații, dar s-a încheiat 2-3.

  • UTA: Kucher (Lungu-Bocean 75) – Căpușă (Felea 46), Benga (Stolnik 46), Iurasciuc (Purdescu 72), Băloi (Rodrigues 46) – Vîlcu (Imoh 60), Lopez (Țăroi 46) – Micovschi (Calotă 32, Șiclovan 80), Morar (Fabry 60), An. David (Joldea 69) – Tudorie (Dragoș 72)
    Antrenor: Mircea Rednic
  • CSM Reșița: Ct. Căpățână (I. Rus 46) – Bărboianu (Szijj 60), Dudea, Al. Sabău (Cega 71), Chera (Andr. Burlacu 76) – Fr. Cristea (Fărăgău 60), Napoleone (Dam. Isac 60) – Drăghiceanu (Lascu 60), Mensah (I. Doană 70), Al. Negru – Cip. Rus (Gomboș 76)
    Antrenor: Flavius Stoica
    Arbitri: Alexandru Vasi – Casian Băla, Sebastian Pantea

Mircea Rednic: ”Normal că nu îmi convine că am pierdut, important e în meciurile oficiale, când o să fie toți”

UTA a făcut prea puțin ca să câștige amicalul cu CSM Reșița. Sigur, Mircea Rednic a folosit două formule experimentale de echipă, cu câțiva juniori de la echipele academiei, precum Robert Vîlcu, David Băloi, Alessio Calotă, Darius Felea, Răzvan Joldea, Mario Purdescu, Darius Șiclovan sau Denis Țăroi, acesta din urmă neavând nici 16 ani împliniți.

Evident, poate cu excepția lui Vîlcu, mijlocaș central de 18 ani, aceștia au demonstrat că încă nu sunt prtegătiți să facă pasul mai sus, iar asta și-a pus amprenta și pe exprimarea echipei arădene în fața celei a lui Flavius Stoican. Dacă mai punem la socoteală și faptul că Morar sau Tudorie nu au avut un chef deosebit să facă diferența, iar pe lângă cei cinci internaționali (Omondi, Conte, Pop, Vulturar și Mihai) au mai fost menajați și Iacob, Freitas, Luckassen, Stahl sau Trif sau Micovschi a părăsit terenul la prima jenă musculară simțită, atunci avem tabloul aproximativ al unui test, din care Mircea Rednic nu a reținut foarte multe.

”E o înfrângere, dar eu nu vorbesc de rezultat, nu a fost meciul pentru rezultat. A fost, în primul rând, pentru jucătorii care au jucat mai puțin, iar cei tineri care au intrat chiar mi-au plăcut, au arătat bine. Mi-ar plăcea să mai fac astfel de meciuri, să prindă și ei puțină încredere. În rest, nu am ce să comentez. Normal că nu sunt omogeni, am făcut multe schimbări, am încercat să fac două echipe echilibrate, ținând cont că sunt mulți jucători tineri. Normal că nu îmi convine că am pierdut, dar asta e, important e în meciurile oficiale, când o să fie toți”, a spus antrenorul ”Bătrânei Doamne” la finalul partidei cu CSM Reșița.

Nigerianul Imoh Ezekiel a intrat cu dorința de a demonstra că poate fi deja o soluție pentru atacul UTA-ei. În 30 de minute, atât cât a jucat, fostul atacant al lui Standard Liege a scos un galben, un penalty și a înscris un gol.  ”Imoh a jucat bine, calitățile nu ai cum să le pierzi. Are nevoie de ritm și din punct de vedere fizic să mai crească. În momentul de față, o repriză duce fără probleme, e exact jucătorul de care aveam nevoie”, susține Rednic.

Flavius Stoican: ”Nu ne-a interesat foarte mult scorul, toți cei care au intrat la acest meci au avut dorință și determinare”

În toamnă, tot Reșița lui Flavius Stoican pierdea cu 1-4 într-un amical cu UTA. De atunci, progresul bănățenilor e evident și nu întâmplător aceștia au avut șanse la play-offul ligii secunde până cu două runde înainte de finele sezonului regular.

”A fost doar un meci amical, important a fost că fotbaliștii au avut minute jucate. Niciun antrenament sau meci amical nu seamănă cu unul oficial și nu ne-a interesat foarte mult scorul. Am arătat ca o echipă solidă, chiar dacă la acest meci ne-au lipsit destui jucătorii și mă refer aici la frații da Silva și Fota, cu probleme medicale și Rimovecz, care este convocat la echipa națională. Toți cei care au intrat la acest meci au avut dorință și determinare și vreau să-i felicit pe această cale. De asemenea, vreau să continuăm la fel, deoarece, chiar dacă avem poate mari șanse să rămânem în Liga 2, îmi doresc să tratăm foarte serios și nu superficial acest nou campionat din play-out. Ne-am fi dorit să ajungem în play-off, deoarece jocul ne-a dat speranțe, dar la fel de adevărat este faptul că și echipele din fața noastră au acumulat destule puncte în ultimele etape. Deci, nu am depins doar de noi, dar este important faptul că ne-am consolidat poziția din clasament. Acesta a fost gândul și obiectivul nostru, adică să ne consolidăm poziția și să mergem și la anul în Liga a 2-a. Din sezonul viitor ne vom putea impune alte obiective, deoarece deja ne-am format un nucleu de bază. De asemenea, mă bucură și debutul unor jucător din academia proprie”, a spus Flavius Stoican.

La Arad, ”principalul” reșițenilor s-a reîntâlnit cu fostul său profesor, Mircea Rednic, dar și fostul său elev, George Țucudean. ”M-am bucurat de reîntâlnirea cu ei. Iar lui nea’ Mircea și UTA-ei le doresc baftă în campionat, fiindcă au nevoie, deși sunt pe drumul bun. Au câștigat ultima etapă, sper să meargă din ce în ce mai bine și să scape de grijile retrogradării, căci e delicat când te gândești că poți să ajungi în Liga a 2-a”, a adăugat fostul fundaș dreapta al celor de la Dinamo, care peste o săptămână își va conduce echipa de pe margine în prima rundă a play-out-ului în meciul cu Unirea Dej, de pe teren propriu.

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-esec-in-testul-cu-sepsi-osk-19303763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/demonstratie-de-forta-pentru-cs-tunari-intr-un-amical-cu-rapid-u19-19303756

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-cedat-la-limita-in-amicalul-contra-cfr-cluj-19303747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-egala-intr-un-amical-cu-prim-divizionara-poli-iasi-19303728

Călin MNERIE 24 Mar. 2024, 09:35 Liga 2
Pe aceeași temă