CSM Reșița ”a programat” prima victorie în play-out. Flavius Stoican, discurs ferm înainte de jocul cu Dumbrăvița: ”Îmi doresc cele trei puncte”

Andrei PASCU 04 Apr. 2024, 16:31 Liga 2
CSM Reșița ”a programat” prima victorie în play-out. Flavius Stoican, discurs ferm înainte de jocul cu Dumbrăvița: ”Îmi doresc cele trei puncte”

CSM Reșița este gata de prima victorie în play-out-ul Ligii 2, după ce a ratat calificarea în play-off, dar și după ce în weekendul trecut a remizat, pe teren propriu, cu Unirea Dej, scor 1-1.

În a doua etapă din grupa pentru evitarea retrogradării, reșițenii vor întâlni, pe teren advers, CSC Dumbrăvița. Întâlnirea este programată pentru sâmbătă, de la ora 11:00.

Antrenorul Flavius Stoican a prefațat duelul de la Dumbrăvița, care va fi transmis în format live-text pe site-ul Liga2.ro.

CSC Dumbrăvița – CSM Reșița, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2

Antrenorul a încercat să le transmită jucătorilor că vrea un parcurs cât mai bun în play-out, chiar dacă Reșița nu are emoții în privința retrogradării în Liga 3. ”Principalul” clubului din Valea Domanului este convins că a reușit să facă acest lucru, să îi motiveze pe jucători, mai ales că în runda trecută voia victoria dar a fost scoasă doar o remiză.

El a vorbit acum și despre cele întâmplate cu Unirea Dej, pentru că la jocul respectiv nu a putut să stea pe banca tehnică din cauza suspendării. Locul i-a fost luat atunci de antrenorul secund Ștefan Bărboianu.

Flavius Stoican vrea victoria, dar a lăudat Dumbrăvița

Stoican își dorește, în play-out, evoluții tot mai bune. De la duelul de sâmbătă vrea să vadă determinare din partea jucătorilor săi, să reușească o prestație solidă, pentru că adversarii, după cum a remarcat chiar antrenorul, au stat foarte bine în partidele de acasă, în duelurile de până acum, din Liga 2.

Clar că nu este un adversar comod, este o echipă de temut pe teren propriu. Am văzut și ultima partidă a lor din campionatul regulat, mă refer la meciul cu Miercurea Ciuc, în care le-au pus mari probleme adversarilor. Dar, una peste alta, noi mergem acolo să câștigăm, indiferent pe cine mă voi baza de la începutul jocului.

Avem într-adevăr un lot echilibrat și numeros, și aș vrea ca în acest playout, pentru că suntem în proporție foarte mare scăpați de grijile retrogradării, să dau o șansă fiecărui jucător pe care îl am în lot. Astfel mă voi putea lămuri şi pe cine mă bazez în campionatul viitor.

Acum venim după un egal acasă cu Unirea Dej. Ne doream ca să câștigăm această partidă, dar pot spune că nu a fost un joc uşor. Am văzut la cei din Dej dăruire, determinare.

Am început foarte bine jocul, am avut o posesie cu progresie, am reușit să și marcăm… am luat lucrurile bune din acel meci şi am avut apoi discuții cu jucătorii mei. Le-am spus că şi atunci când întâlnim adversari aflaţi sub noi din punct de vedere al clasamentului, trebuie să tratăm meciurile foarte serioși, pentru că nu suntem dinainte câștigători.

Au înțeles, acum sper ca să se vadă asta și la jocul din deplasare cu Dumbrăviţa. Îmi doresc să luăm trei puncte, dar ştiu că nu va fi ușor”, a spus Flavius Stoican, conform Radio Reșița.

Vești bune pentru CSM Reșița!

O veste bună a dat Stoican înaintea jocului contra CSC Dumbrăvița. În acest moment, CSM Reșița îi are aproape de capacitate maximă pe frații da Silva, iar în partida de sâmbătă ar putea intra pe teren.

Elton da Silva şi Erico da Silva au început de curând antrenamentele obișnuite alături de colegii lor.

Elton şi Erico da Silva au început antrenamentele cu noi, după accidentările suferite. Rămâne de văzut dacă până la ora jocului ei vor fi apţi sută la sută, pentru că încă suferă din punct de vedere fizic în momentul acesta. Voi decide după antrenamentul de vineri dacă vor face parte din lot – pentru că după Dumbrăviţa ne așteaptă un meci destul de complicat, acasă cu cei de la Metaloglobus, și trebuie să fim foarte atenți, să gestionăm bine situaţia.

Nu vreau să riscăm cu ei, dacă o voi face, înseamnă că ei sunt sută la sută din toate punctele de vedere”, a mai declarat Flavius Stoican.

Locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 ocupat de CSM Reșița

CSM Reșița are 28 de puncte acumulate în 19 meciuri disputate în sezonul regular și prima rundă din play-out. Este în Grupa A a play-out-ului, alături de ACSM Ceahlăul, Metaloglobus, Campionii FC Argeş, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej și CSM Alexandria.

După ce a debutat contra dejenilor, formația lui Flavius Stoican va întâlni, în runda a 2-a, așadar, CSC Dumbrăvița. Acum, CSM Reșița e pe locul 3, cu 28 de puncte, la un punct de locul 2, Metaloglobus, și la trei puncte de ACSM Ceahlăul. Clubul din Valea Domanului are patru puncte peste locul 4, Campionii FC Argeș.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-etapei-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/jucatorii-de-la-csm-slatina-au-lasat-mingea-deoparte-pentru-a-planta-pomi-19305007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-o-doreste-retrogradata-pe-dinamo-ca-steaua-sa-umple-din-nou-ghencea-intr-un-meci-din-liga-2-mijlocasul-a-vorbit-si-despre-sansele-celor-de-la-fcsb-sa-fie-din-nou-campioni-video-19305003

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-rednic-regreta-ca-nu-a-fost-la-corvinul-cfr-19305000

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-este-adversara-corvinului-in-semifinala-acestei-editii-a-cupei-romaniei-19304992

Andrei PASCU 04 Apr. 2024, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă