CSM Reșița a intrat în cantonament cu 23 de jucători. Bobar: ”Avem un lot bine cristalizat, dar mai vrem unul-două transferuri.” Cum decurg lucrările la stadionul ”Mircea Chivu” | FOTO

Andrei PASCU 08 Jul. 2020, 12:14 Liga 2

CSM Reșița a întrat de marți, 7 iulie, într-un cantonament de zece zile la baza proprie. Antrenorul Alexandru Pelici a avut la dispoziție, în prima zi, 23 de jucători. Nu au fost toți prezenți, pentru că unul dintre ei, noua achiziție Deivydas Matulevicius, va ajunge abia miercuri în România.

Din precizările președintelui Cristian Bobar, zborul i-a fost anulat și va ajunge ulterior sub comanda lui Pelici. Un alt străin, Lorenzo Acka, a efectuat marți testul de depistare a COVID-19, iar după ce primește rezultatul, dacă acesta va fi negativ, va intra în cantonament, a spus oficialul reșițenilor.

Cristian Bobar: ”23 de jucători au intrat în cantonament, dintre care șase sunt juniori de la centrul nostru”

Dintre cei 23 de jucători care s-au prezentat din prima la baza din Valea Domanului, Alexandru Pelici a decis să cheme și câțiva tineri de la centrele de copii și juniori. Șase dintre cei crescuți de CSM Reșița vor avea șansa să demonstreze că merită să ajute echipa în sezonul următor din Liga 2.

”Echipa a intrat în această dimineață (n.r. – marți) în cantonament timp de zece zile la baza proprie din Valea Domanului. Va fi un program cu câte două antrenamente pe zi. 23 de jucători au intrat în cantonament, dintre care șase sunt juniori de la centrul nostru și credem noi că sunt de perspectivă. Să sperăm că se vor impune și vor rămâne la echipa mare și după acest cantonament. Eu ca și conducător, iar Alexandru Pelici ca și antrenor mai multe nu putem face pentru ei. Totul depinde de cum se vor pregăti și de atitudinea lor. Antrenorul le-a dat șansa să facă cantonamentul cu echipa de seniori și vrem să-i forțăm să rămână la lotul mare. Programul va fi unul destul de greu, vom avea și două meciuri amicale și sper eu să nu apară alte probleme care nu depind de noi și pe care să nu le putem stăpâni.

Deivydas Matulevicius sper că va ajunge mâine(n.r. – miercuri) la echipă, având în vedere că i s-a anulat zborul de două ori. Lorenzo Acka a ajuns la echipă astăzi (n.r. – marți), a făcut testul pentru COVID-19 și acum așteptăm rezultatul!”, a declarat Cristian Bobar pentru Radio Reșița.

Se mai doresc două transferuri la Reșița

CSM Reșița va mai efectua, până la startul stagiunii din Liga 2, cel mult două transferuri, a punctat președintele Bobar. În acest moment, lotul este în mare parte conturat, iar Alexandru Pelici mai are nevoie de un număr limitat de fotbaliști noi, care să dea un plus valoare.

În ceea ce privește meciurile amicale, Bobar a declarat că primul va avea loc pe 15 iulie cu Voința Lupac, iar trei zile mai târziu CSM Reșița va evolua împotriva unei formații din Liga 3, Șoimii Lipova. Au fost programate 10 meciuri de verificare în această vară.

”Avem un lot bine cristalizat și probabil că vom mai efectua unul sau două transferuri și cred că suntem destul de bine acoperiți pe posturi. Foarte mult contează cum vor răspunde la pregătire juniorii noștri. Depinde de ei cât de bine se vor adapta la cerințele lui Alex Pelici.  Nu am dorit să ne bazăm pe juniori aduși din alte părți și vrem să le dăm o șansă celor din propria pepinieră. Mai avem nevoie de un portar, mai discutăm cu Cobrea și vom vedea care va fi alegerea lui. Legat de antrenamente, dimineața se lucrează pe terenul sintetic, iar după-masa ne antrenăm pe terenul de la baza Gloria. În data de 15 iulie, vom juca un amical cu Voința Lupac, iar sâmbătă, 18 iulie, vom juca cu CS Șoimii Lipova. În acest cantonament vom juca aceste două meciuri mai lejere, iar după aceea avem un program de 8 sau 9 meciuri amicale care vor fi împotriva unor formații din eșaloanele superioare.

Ni s-a propus să jucăm cu UTA Arad, dar am renunțat deoarece arădenii au început de ceva timp antrenamentele, iar noi suntem abia la început. Riscam accidentări, având în vedere că după doar cinci-șase zile de pregătire este dificil ca fotbaliștii să reziste 90 de minute. În cantonament respectăm măsurile impuse pentru această perioadă”, a mai spus Cristian Bobar.

Pe lângă atacantul lituanian Deivydas Matulevicius (31 de ani) și mijlocașul Vlad Chera (20 de ani), jucători prezentați oficial, CSM Reșița îl are ca noutate și pe Caius Lungu, un fotbalist de bandă dreaptă de 31 de ani care îl va urma din nou pe antrenorul Pelici, care l-a avut sub conducerea sa și la Ripensia. Informația achiziționării lui Lungu a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro.

Cristian Bobar: ”La terenul principal lucrările merg foarte bine. Suntem în grafic” 

CSM Reșița a început la finele lunii iunie lucrările la stadionul ”Mircea Chivu”. Gazonul nu va fi schimbat definitiv, ci este vorba de o reînsămânţare. Promisiunile au fost făcute încă de anul trecut, dar abia acum au fost demarate lucrările. Decizia a fost luată pentru că suprafața de joc a echipei din Valea Domanului a dat mari bătăi de cap jucătorilor. Au fost meciuri în care gazonul arăta foarte rău. Bobar a evidențiat că lucrările merg bine, în ciuda faptului că vremea din ultima perioadă a dat ceva bătăi de cap muncitorilor.

”La terenul principal lucrările merg foarte bine, chiar dacă sunt mai încetinite din cauza vremii. Suntem în grafic cu toate. După ploile căzute chiar am fost pe teren și am observat că drenajul este eficient și nu exista apă reținută pe suprafața de joc. În două zile ar trebui să încheiem lucrările aferente sistemului de irigație, după care urmează alte etape: nisiparea, însămânțarea, tratamente pentru ca acest gazon să se prezinte în condiții foarte bune. După aceasta cam timp de o lună nu avem voie să intrăm pe teren”, a spus Cristian Bobar pentru Radio Reșița.

Investiția trece de 50.000 de euro, iar conducătorul este convins că acesta se va ridica la nivelul unuia bun din Liga 1. Bobar dădea asigurări, la începutul lucrărilor, că problemele care se regăsesc la Craiova, pe ”Ion Oblemenco”, și București, pe ”Arena Națională”, să vor avea loc și la Reșița.

Foto: CSM Reșița și Radio Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-avut-21-de-jucatori-la-reunirea-pentru-testarea-impotriva-sars-cov-2-alexandru-pelici-avem-experienta-si-maturitatea-necesara-sa-reusim-sa-ducem-echipa-din-nou-acolo-unde-ne-do-19137514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-primit-rezultatele-testelor-covid-19-toate-au-iesit-negative-iar-jucatorii-au-inceput-antrenamentele-foto-19137984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-manea-fostul-capitan-al-echipei-uta-ultima-data-la-csm-resita-revine-in-fotbalul-aradean-dar-e-cu-gandul-tot-la-batrana-doamna-ii-doresc-din-suflet-sa-promove-19137898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-inceput-lucrarile-la-stadionul-mircea-chivu-cristian-bobar-investitia-este-destul-de-mare-trece-de-50-000-de-euro-19136991

Andrei PASCU 08 Jul. 2020, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă