CSM Reșița, victorie spectaculoasă cu Ceahlăul, la ultima prezență acasă în acest sezon de Liga 2. Flavius Stoican: ”Vreau să jucăm mai bine, îmi doresc mult mai mult”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2024, 18:11 Liga 2

La ultima prezență pe teren propriu în acest sezon de Liga 2, CSM Reșița a obținut o victorie spectaculoasă în fața echipei cu care se află în luptă directă pentru a încheia pe locul 1 Grupa A a play-out-ului.

Bănățenii au fost conduși în două rânduri în Valea Domanului, în jocul din etapa a 5-a a play-out-ului, au revenit pe tabelă de fiecare dată, ba chiar au mai înscris o dată, pe final, pentru un succes cu scorul de 3-2.

Chiar dacă au câștigat și s-au distanțat la trei puncte peste nemțeni, tot aceștia din urmă rămân favoriți să încheie grupa pe locul 1, având un meci mai puțin disputat și avantajul departajării, în caz de egalitate la final.

Condusă de două ori acasă, CSM Reșița a reușit să câștige meciul cu Ceahlăul

Matei Moraru a înscris pentru Ceahlăul în minutul 14, iar CSM Reșița a egalat dintr-un penalty ușor acordat de arbitrul Claudiu Gaitin, la un henț neintenționat al lui Taraduda, aflat în cădere. Marian Drăghiceanu a punctat în minutul 32.

S-a intrat la pauză cu 2-1 pentru nemțeni, după ce în minutul 45+3, portarul Căpățână a respins în față, slab, mingea șutată de Llullaku, iar Alexandru Buziuc i-a luat fața lui Fota și a înscris.

În partea secundă, Andrei Burlacu a egalat la scurt timp, în mintuul 51, dintr-un unghi închis, iar lovitura de grație a fost dată de Elton da Silva, în minutul 82, cu o lovitură de cap din fața liniei porții, după ce Drăghiceanu a trimis peste portar dintr-o lovitură liberă din dreapta careului.

Flavius Stoican, după victoria cu Ceahlăul: ”Mă bucură că nu am cedat și nu am dezamăgit”

Înainte de meci, Flavius Stoican spunea că își dorește un meci spectaculos, și pentru public. Lucru pe care echipa sa l-a reușit, ținând cont de revenirile de pe tabelă și victoria obținută. Iar antrenorul a remarcat acest lucru și după jocul cu Ceahlăul.

”Am declarat și înainte de partidă că vreau multe goluri, vreau spectacol pentru oamenii care vin la stadion, dar vreau să jucăm mai bine, îmi doresc mult mai mult. Chiar dacă astăzi n-am făcut o partidă deosebită în prima repriză, în a doua repriză a fost așa cum ne-am dorit. Am întâlnit, totuși, o echipă cu un antrenor pe care eu îl apreciez foarte tare și îl respect foarte mult, o echipă bună, care încearcă să joace fotbal, să paseze între linii, să ia acțiuni individuale, își creează ocazii, joacă deschis, cu jucători buni, puternici și atunci, de aceea, probabil, nici jocul nostru nu a fost strălucit în prima parte.

După pauză am câștigat dueluri, am văzut dorința de a întoarce rezultatul, ceea ce m-a bucurat foarte tare, pentru că oamenii au venit la stadion să vadă goluri şi o victorie a echipei noastre. Și am obținut-o. Ceea ce mă bucură este că nu am cedat și nu am dezamăgit, într-un ultim meci pe teren propriu contra unei echipe bune și în fața propriilor suporteri. Sunt importante cele trei puncte, chiar dacă poate nu contează foarte mult în economia clasamentului. Pentru mine contează. Vrem să fim mai buni și vrem să fim pe primul loc în această serie din play-out”, a spus Flavius Stoican, citat de Radio Reșița.

CSM Reșița, în remiza cu Ceahlăul: Ct. Căpățână – Bărăboianu (Chera 79′), Elton da Silva, Rimovecz, Fota – Dudea (cpt.), Dam. Isac (Mensah 46′, Erico da Silva 85′) – Drăghiceanu, Doană, Andr. Burlacu (Al. Negru 68′) – Lascu (Cip. Rus 68′). Rezerve neutilizate: Mereu – Dolghi, Cega, Napoleone.

CSM Reșița mai are un singur meci în acest sezon, în deplasare cu CSM Alexandria

CSM Reșița mai are de disputat un singur meci în acest sezon, fiindcă în ultima etapă a play-out-ului va sta. În runda următoare, a 6-a, trupa bănățeană se deplasarează la Turnu Măgurele, unde va întâlni retrogradata CSM Alexandria, ultima clasată în grupă. Partida are loc vineri, de la ora 11:00.

Chiar dacă ar câștiga, Reșița tot nu ar fi sigură de menținerea pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului, fiindcă Ceahlăul mai are două jocuri și dacă va obține punctaj maxim atunci va termina la egalitate cu trupa lui Flavius Stoican. În această situație, departajarea nu se face pe baza rezultatului direct, ci pe numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, când Ceahlăul a avut 31 de puncte, iar CSM Reșița avea 27.

”Mai avem un singur meci de jucat și vreau să îl tratăm foarte serios. Întâlnim în deplasare CSM Alexandria, o echipă care este dezamăgită, supărată, tristă, retrogradată, dar vreau să tratăm serios şi acest meci”, a mai spus Stoican.

În acest moment, CSM Reșița are 37 de puncte și ocupă locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, Ceahlăul este pe locul 2, cu 34 de puncte, iar CSM Alexandria este ultima, pe locul 7, cu 13 puncte.

Declarațiile lui Flavius Stoican după CSM Reșița – Ceahlăul 3-2:

Foto: CSM Reșița

Marius ANGHEL 27 Apr. 2024, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă