CSC Șelimbăr merge ceas în acest sezon de Liga 2! A învins în deplasare Concordia, are punctaj maxim și niciun gol primit. Claudiu Niculescu face pe modestul: ”Nu mă interesează clasamentul, mă interesează punctele”

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 28 Aug. 2023, 16:40 Liga 2

CSC Șelimbăr s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 1-0 la Chiajna și se menține în fotoliul de lider al Ligii 2, pentru a treia etapă la rând din cele patru desfășurate până acum.

Unicul gol al meciului cu Concordia a fost reușit de ibericul Rodri Hernando, iar sibienii continuă cu punctaj maxim în campionat.

CSC Șelimbăr, parcurs fără greșeală în acest sezon de Liga 2

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu merge ”ceas” în acest început de sezon. CSC Șelimbăr are numai victorii pe linie, atât în campionat, cât și în Cupa României. Cinci succese la rând are trupa din județul Sibiu, patru în Liga 2, unde este lider fără să fi primit vreun gol, și una în competiția KO, acolo unde marți ar putea obține calificarea în grupe dacă va trece și de prim-divizionara FC Voluntari.

În meciul de la Chiajna, diferența a fost făcută de ibericul Rodri Hernando cu reușita sa din minutul 56. Năstăsie a primit un balon la mijlocul terenului, a avansat și a verticalizat pentru atacantul spaniol, care a pătruns în careul mare talonat de Corbu și l-a învins pe Oncescu cu un șut pe centrul porții de la 13-14 metri.

Antrenorul Claudiu Niculescu a folosit următoarea formulă de echipă: Alexandru Roșca – Raul Palmeș, Ciprian Natea, Radu Crișan (Nestorly Lumbu ’46), Florinel Mitrea – George Monea (Cătălin Alexe ’84), Mikael Panos, Tudor Călin, Marvin Schieb (Rodri Hernando ’46) – Raul Rotund (Eric Vînău ’84), Ionuț Năstăsie (cpt.)(Paul-Henry Moussinga Mouasso ’68).

Pe banca Șelimbărului s-a aflat și ultimul jucător legitimat, suedezul Valmir Berisha, alături de Alexandru Luca, Casian Soare și rezerva de portar, Aleksander Mitrovic.

  • 1-0 la Clinceni cu Metaloglobus, 2-0 cu Unirea Dej, 4-1 la AFC Câmpulung Muscel (în Cupa României), 1-0 la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria și 1-0 la Concordia Chiajna sunt rezultatele din acest sezon ale CSC Șelimbăr.

Claudiu Niculescu, după victoria de la Chiajna: ”Nu mă interesează clasamentul, mă interesează punctele”

La finalul jocului cu Concordia, echipă pe care a antrenat-o în cariera sa nu cu mult timp în urmă, Claudiu Niculescu a recunoscut că Șelimbărul a suferit pe final pentru a menține avantajul minim luat pe tabelă, însă se bucură pentru succes și spune că îi este ușor să conducă o echipă aflată acum pe val.

”A fost un meci dificil la Chiajna, cu o primă repriză echilibrată, apoi am început repriza a doua mai bine, am reușit să marcăm golul care s-a dovedit a fi decisiv. Pe final de joc, echipa gazdă ne-a dominat cu mingi lungi, dar am reușit să ne apărăm bine, să fim agresivi și să terminăm cu bine acest meci.

Nu mă interesează clasamentul în acest moment, le-am spus și lor asta, mă interesează punctele pe început de sezon, pentru că până se așază clasamentul mai este de jucat.

Ne bucurăm că suntem sus, dar trebuie să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ, la fel de conectați la antrenamente și la meciuri și sunt convins că vom mai face rezultate foarte frumoase împreună.

Este bine să lucrezi cu jucători cu moral ridicat, după patru victorii în campionat și una în Cupă. S-a format un grup frumos, cu jucători care își doresc să se afirme și să facă performanță. Am ales bine în vară împreună cu conducerea, am adus jucătorii pe care ni i-am dorit, plus nucleul rămas din sezonul trecut.

S-a format acel grup de care noi aveam nevoie pentru a ne bucura împreună cu suporterii, că pentru asta muncim. Sunt oameni foarte serioși la Șelimbăr, în conducerea clubului, ne ajută cu tot ce avem nevoie și se oferă toate condițiile pentru performanță, ne ajută cu tot ceea ce avem nevoie, iar asta se vede în atmosfera de la echipă și în rezultatele de pe teren”, a declarat Claudiu Niculescu la Metropola TV.

Niculescu vrea Șelimbărul cât mai departe în Cupa României. Următorul adversar, FC Voluntari

Singura echipă cu punctaj maxim în acest sezon de Liga 2, încă de la finalul etapei a 2-a, CSC Șelimbăr ocupă locul 1 în clasament, cu 12 puncte, și este și singura care nu are gol primit.

CSC Șelimbăr are stabilit următorul meci în Play-off-ul Cupei României, marți, 29 august, de la ora 17:30, la Cisnădie, cu FC Voluntari, echipa la care Claudiu Niculescu are cele mai mari realizări în cariera de antrenor. Vrea să o elimine și să meargă cu Șelimbărul în faza grupelor competiției KO.

De altfel, CSC Șelimbăr, club fără drept de promovare în SuperLigă, din cauza formei sale de organizare, poate trata în această perioadă mai serios meciurile din Cupă decât pe cele din campionat.

”Urmează meciul de Cupă, pe care îl vom trata foarte serios, ne dorim să mergem mai departe. Vom încerca, dar trebuie să ne recuperăm până marți, pentru că băieții au făcut un efort foarte mare la Chiajna, pe o căldură infernală, dar cu atât mai mult merită felicitările mele și ale tuturor, pentru că s-au luptat din minutul 1 până în minutul 90+5 și au reușit să obțină o victorie, cred eu, meritată. Jucăm marți împotriva fostei mele echipe, sau cu echipa la care am avut eu cele mai importante rezultate ca antrenor. Am câștigat Cupa și Supercupa alături de FC Voluntari”, a spus Niculescu.

  • În primul meci disputat în acest sezon în Cupă, în Turul 3, CSC Șelimbăr a învins în deplasare echipa din Liga 3 AFC Câmpulung Muscel cu scorul de 4-1.

În campionat urmează meciul cu Steaua

În etapa următoare a Ligii 2, a 5-a, va juca pe teren propriu cu Steaua. Partida trebuia să aibă loc pe stadionul Municipal din Sibiu, conform unui acord din timp cu administratorul arenei, însă acesta din urmă s-a răzgândit și a anunțat clubul că nu mai are acces în casa trupei din prima ligă FC Hermannstadt. Astfel, meciul cu Steaua se va juca tot la Cisnădie, casa Șelimbărului începând din acest sezon, iar data și ora de disputare rămâne de văzut dacă se vor menține în noile condiții. Momentan, partida e stabilită pentru marți, 5 septembrie, de la ora 17:30.

”Apoi urmează meciul cu Steaua, foarte important în campionat, împotriva unei echipe care an de an a terminat pe locuri fruntașe. Va fi o săptămână foarte grea, peste care sper să trecem cu bine, iar apoi urmează acea pauză, în care vom lucra în special cu jucătorii care sunt în urmă cu pregătirea fizică, pe care să-i aducem la parametri optimi pentru momentul în care vom reveni din acea pauză de campionat”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Steaua are 6 puncte după patru meciuri și ocupă locul 6, iar până la meciul de la Cisnădie va evolua la Dej cu Unirea Dej, în Play-off-ul Cupei României. În chiar ultima deplasare din campionat, Steaua a învins Unirea Dej cu 6-2.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-primita-de-csc-selimbar-chiar-inaintea-meciului-cu-steaua-nu-suntem-doriti-la-sibiu-acuzatii-grave-aduse-de-oficialii-liderului-ligii-2-19282428

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 28 Aug. 2023, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă