CSC Dumbrăvița speră să iasă din criza rezultatelor după meciul cu Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”E exact adversarul potrivit și nu vreau deloc să-i subestimez”

Anda DELIU 25 Nov. 2022, 15:19 Liga 2
CSC Dumbrăvița speră să iasă din criza rezultatelor după meciul cu Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”E exact adversarul potrivit și nu vreau deloc să-i subestimez”

CSC Dumbrăvița joacă acasă sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța, într-un meci important pentru ambele echipe, penultima, respectiv antepenultima clasată în Liga 2 după 14 etape.

Trupa timișeană are multe probleme medicale, iar, în acest context, Cosmin Stan spune că oponentul, antrenat de Dacian Nastai, e adversarul potrivit în acest moment.

Este posibil ca partida să se joace însă pe un teren distrus al stadionului ”Stefan Dobay”, deoarece în Banat a plouat foarte mult zilele acestea.

CSC Dumbrăvița nu trece prin cea mai bună perioadă

Formația nou-promovată vine după o serie de rezultate, patru eșecuri la rând, care au făcut-o să coboare în clasament și Cosmin Stan admite că moralul jucătorilor săi e jos. Sunt indisponibili medical Robert Mikloș, Adrian Bain, Călin Toma, Toma Bodri și Alexandru Tismonar.

”În ultimele două săptămâni ne-am antrenat foarte mult, din greu, ca să putem corecta o grămadă de lucruri care nu mi-au plăcut mie în ultimul timp. Am lucrat foarte mult pe partea mentală, pentru că acolo avem de suferit în urma rezultatelor proaste. Meciul de mâine cu Constanța cade exact la momentul potrivit pentru a ne debloca, chiar dacă este un singur meci de campionat. E exact adversarul potrivit și nu vreau deloc să-i subestimez. E o echipă foarte tânără, clasată după noi. Am o medie de vârstă foarte joasă, cea mai joasă din Liga 2 și au fost mulți tineri de perspectivă. Chiar mă gândeam la Pandele, nu știu de ce FCSB l-a redirecționat. Îl văd ca pe un jucător de bază al naționalei României în viitor”, a spus Cosmin Stan despre întâlnirea cu ”stelitul” neoficial al FCSB.

Cosmin Stan vrea un joc bun la despărțirea de fani în 2022

Pentru Dumbrăvița, acesta este ultimul meci acasă în fața propriilor fani în 2022. De aceea, Stan vrea și un joc bun.

”Noi avem nevoie clar de această victorie în perspectiva meciului de la Râmnicu Vâlcea cu Șelimbăr. Mulți antrenori spun că nu îi interesează cum joacă echipa, doar rezulaltul. Cred că noi trebuie să facem lucrurile așa cum trebuie, să facem un meci bun, fiindcă în ultimul timp nu prea am reușit și să ne recăpătăm încredere și bucuria de a juca fotbal. Am avut jucători cu probleme. Săptămâna trecută, din 26 de jucători nu am avut mai mult de 18 la antrenamente”, a mai spus Stan.

Altfel, antrenorul echipei de lângă Timișoara e convins că anul a fost extraordinar pentru Dumbrăvița. ”Pentru noi, anul 2022 cred că a fost unul extraordinar, cu performanțe extraordinare: promovarea în Liga 2, calificarea din grupele Cupei României și adversarii cu care am reușit să jucăm. Chiar și prima parte a sezonului din Liga 2 o trec tot la plusuri”, a spus, foarte optimist Stan, deși echipa ar putea retrograda la final de sezon.

A plouat toată săptămâna

Este posibil ca terenul de la stadionul ”Stefan Dobay” să fie din nou afectat de ploile care au căzut în ultimul timp la Dumbrăvița. Nu ar fi prima dată în acest sezon de Liga 2.

”N-am făcut antrenamentele săptămâna aceasta la Dumbrăvița, pentru că am încercat pe cât posibil să protejăm terenul. Când plouă, drenajul este prost și apa rămâne pe multe locuri ale terenului. Astăzi se fac eforturi pentru a fi degajată apa de pe teren. Voi vedea la antrenamentul de după-masă cum va arăta terenul. Nici antrenamentul de după-masă nu-l vom face acolo. Nu se mai anunță ploi, sper să nu mai fie apă”, a spus Stan despre acest aspect.

Înaintea de debutul etapei a 15-a a Ligii 2, penultima programată în 2022, CSC Dumbrăvița ocupă locul 18 în clasament, cu 13 puncte. Unirea Constanța e pe poziția a 19-a, cu 12 puncte.

Meciul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Conferința de presă în care a vorbit Cosmin Stan înainte de CSC Dumbrăvița – Unirea Constanța:

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: Dumbrăvița TV

Anda DELIU 25 Nov. 2022, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă