Cosmin Stan se ascunde de declarații înainte meciului capital al Dumbrăviței cu Ceahlăul! În Vinerea Mare, antrenorul vorbea de ”echipe murdare”

Anda DELIU 09 May. 2024, 15:01 Liga 2
Cosmin Stan se ascunde de declarații înainte meciului capital al Dumbrăviței cu Ceahlăul! În Vinerea Mare, antrenorul vorbea de ”echipe murdare”

CSC Dumbrăvița are nevoie de minimum un egal în ultima etapă din play-out-ul Ligii 2 pentru a fi sigură de salvarea de la retrogradare, în condițiile în care adversara sa indirectă, Unirea Dej, are un meci mai accesibil cu CSM Alexandria și poate obține victoria.

În Banat vine Ceahlăul, echipă sigură de menținerea în Liga 2 și cu rezultate inconstante în ultimul timp, chiar runda trecută remizând acasă cu… Unirea Dej, joc în urma căruia clujenii au rămas cu șanse de salvare.

Înainte de un moment așa de important, antrenorul Cosmin Stan a dat bir cu fugiții la declarațiile de prefațare a jocului, unde, foarte ”curajos” și cu un comportament demn de un ”mare” tehnician, a trimis la înaintare doi tineri jucători!

În Vinerea Mare, Cosmin Stan era mult mai comunicativ

Acum nici o săptămână, Cosmin Stan a vorbit la Mioveni, după înfrângerea cu CFC Argeș (scor 0-1), mult mai slobod și neînchistat, și nu doar de propria sa echipă, care nu a fost capabilă în ultimele trei etape să obțină punctul salvator, ci, așa cum îi stă ”bine” unui antrenor la retrogradare, de adversari, pe care și-a permis să-i catalogheze.

Stan a spus că în iarnă a dat afară jucători deoarece erau o ”echipă murdară”, ceea ce ne poate duce cu gânduri la blaturi, însă FRF nu a avut nicio reacție despre asta. De atunci, în noua formulă, CSC Dumbrăvița a jucat mult mai prost, din 27 de puncte puse în joc obținând doar șapte. Cu toate acestea, antrenorul trupei timișene a spus că e convins că și alții sunt ”murdari”.

”100 la sută sunt echipe murdare în Liga 2. Pentru că și noi am fost o echipă murdară, prin câțiva jucători pe care i-am avut”, a precizat Stan, care, anterior, refuza să răspundă întrebărilor Liga2.ro din iarnă, dacă a dat afară jucătorii deoarece avea convingerea că ei pariază.

Fabiano Cibi și Răzvan Morariu se gândesc la victorie în fața Ceahlăului

Problemele medicale de la CSC Dumbrăvița, mult scoase în față în acest an de club, poate pentru a și scuza rezultatele, sunt încă prezente la echipă, dacă ne referim la Gladun, Ristin, Răuță, Gavra și Tismonar. Nici Fabiano Cibi nu e complet refăcut, dar e optimist că Dumbrăvița va câștiga sâmbătăcu Ceahlăul.

”E o situație complicată, pe care ne-am făcut-o cu mâna noastră. E o săptămână importantă, fiind și ultima, și trebuie să fim foarte concentrați pe antrenamentele pe care le avem până la ziua meciului. E o atmosferă mai tensionată în vestiar, dată fiind situația, dar suntem motivați și foarte încrezători că o vom scoate bine la capăt. Sunt convins 100% că vom reuși. Noi atacăm victoria, nu jucăm la egal. Când joci la egal, îi lași pe adversari să te călărească tot meciul. Am intrat pe final în meciul cu FC Argeș, simțeam că pot schimba rezultatul, dar din păcate nu a fost să fie. Nici cea mai bună pregătire fizică nu am avut-o, pentru că a fost prima mea săptămână cu antrenamente, după o pauză lungă. Am stat pe margine nouă săptămâni. Dar în aceste zile mă antrenez foarte bine, vreau să fac tot posibilul să ajut echipa în ultimul meci. Din punct de vedere fizic, încă las de dorit, dar cred că pot să duc măcar 45 de minute”, a spus tânărul timișorean împrumutat de la UTA.

Și colegul său Răzvan Morariu e optimist pentru un succes al bănățenilor. ”E o presiune, pentru că trebuie să facem măcar un egal. Noi jucăm la victorie, e clar. În vestiar, se simte o oarecare tensiune în aceste zile premergătoare meciului, dar eu zic că vom gestiona bine situația. La FC Argeș, am simțit încă din startul meciului că putem înscrie, am și ratat acel penalty spre final, dar așa a fost să fie. Sărbătorim sâmbătă, acasă! M-aș bucura foarte tare să rămânem în Liga 2. Ceahlăul e un adversar bun, bine așezat în teren, care pasează foarte bine. Am simțit acest lucru și în meciul pe care l-am jucat în deplasare cu ei. De data aceasta, jucăm acasă și va fi total diferit. E cam greu să câștigi la noi acasă!”, a declarat Morariu.

CSC Dumbrăvița are nevoie de un punct din meciul cu Ceahlăul pentru a-și asigura menținerea în Liga 2

Înaintea ultimei etape a play-out-ului Ligii 2, CSC Dumbrăvița ocupă locul 5 în Grupa A, ultimul care asigură menținerea. Are 26 de puncte, cu două mai mult decât Unirea Dej (24), adversara sa în lupta pentru evitarea ultimei poziții retrogradabile.

Ceahlăul, adversarul de sâmbătă al Dumbrăviței, de pe stadionul ”Ștefan Dobay”, de la ora 11:00, din runda a 7-a a play-out-ului, ocupă locul 2, cu 35 de puncte, fără nicio grijă.

Dumbrăviței îi este de ajuns și un punct din meciul cu Ceahlăul, în condițiile în care dacă ar fi egalată de Unirea Dej ar fi avantajată de primul criteriu de departajare: numărul de puncte avut la finalul sezonului regular.

În sezonul regular, Ceahlăul a învins cu scorul de 2-0 CSC Dumbrăvița în meciul desfășurat la Piatra Neamț. Au înscris Sergio Cortelezzi (14) și Azdren Llullaku (60 – penalty).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 09 May. 2024, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă