CSC Dumbrăvița nu a mai putut încurca din nou echipa din capitala Moldovei. Cosmin Stan: ”Astăzi cred că Poli Iași a câștigat pe experiență. La mijlocul terenului am pierdut meciul”

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 22:14 Liga 2

CSC Dumbrăvița a bifat, sâmbătă, a treia înfrângere consecutivă în campionat, la scorul de 0-3 acasă cu Poli Iași.

A fost un meci cu totul diferit față de partida de Cupa României terminată cu tabela nemodificată după timpul regulamentar și prelungiri, decisă la loviturile de departajare în favoarea timișenilor.

De data aceasta, trupa moldavă a fost în ”plenitudinea” capacităților și s-a impus la scor de neprezentare.

Poli Iași a dominat tot meciul

CSC Dumbrăvița a cedat deliberat inițiativa, pentru a specula cartea contraatacului, dar acest lucru nu i-a fost favorabil. După o serie de ocazii, a venit și golul moldovenilor, în minutul 26.

Arădeanul Cătălin Hlistei a marcat în minutul 26, din 5 metri, după un corner. A fost primul meci din acest sezon în care Poli Iași a reușit să înscrie în prima repriză.

Tot Poli a dominat jocul până la pauză. Cosmin Stan a făcut unele schimbări la ieșirea de la vestiar, nemulțumit de compartimentul median.

Dumbrăvița rămâne fără gol marcat

De trei meciuri, Dumbrăvița nu a mai marcat, deși a avut ocazii, prin Paulevici, la 0-1. Apoi, în minutul 70, timișoreanul Alin Roman a marcat după o fază la care a tras din fața careului și l-a învins pe Mikloș. El a fost în rol de servant peste patru minute, pentru același Hlistei, care a marcat golul de scor de neprezentare.

Dumbrăvița a mai avut ocazii prin Paulevici și Tismonar, dar degeaba.

Cosmin Stan, totuși mulțumit. Antrenorul crede că poate scoate echipa din ”punctul mort”

Poate surprinzător, antrenorul dumbrăvițenilor a spus că e mulțumit de atitudinea echipei sale. El speră ca echipa să iasă din seria de rezultate slabe.

”Cu atitudine, totuși, astăzi, față de meciurile trecute. Am câștigat aspectul acesta, de atitudine. Într-adevăr, astăzi cred că Poli Iași a câștigat pe experiență, clar. Pentru că e o echipă super-experimentată, cu jucători super-experimentați și care știu în momentele cheie ale meciului să le fructifice. Exact așa au făcut în meciul de astăzi. Au fructificat momentele cheie. Dar pot să zic, după meciul acesta, cu cele două meciuri dinainte în care am arătat rău, cred că astăzi pot să zic că sunt multumit de modul cum au încercat să se autodepășească. Astăzi, chiar dacă am pierdut, am avut atitudine față de acel 3-0 și 4-0. Din păcate, e destul de greu de scos echipa din situația asta cu înfrângerile acestea consecutive. Dar, având în vedere că ne-am recăpătat atitudinea, și dacă reușim să o menținem, cred vom reuși să ieșim din punctul acesta mort în care suntem în momentul de față”, a spus Stan.

Abordarea tactică nu le-a ieșit timișenilor

Antrenorul alb-verzilor a explicat cum a gândit jocul în start și pe parcurs.

”Am încercat să jucăm pe contraatac. Am încercat să-i atragem un pic să vină peste noi și să-i prindem pe contraatac cu Paulevici și cu Martinov. Nu am reușit lucrul acesta. Prima repriză am gândit-o să stăm un pic mai jos. Nu am reușit lucrul acesta, să fim periculoși pe atac, pentru că pe partea defensivă am stat destul de bine. Nu au avut ocazii foarte mari. Dar, din păcate, la faza aia fixă am schimbat și ne-am apărat marcaj om la om, pentru că am avut problema la zonă în ultimele meciuri. Din păcate, omul care trebuie să-l țină pe Hlistei, că nu vreau să-l nominalizez acum, noi știm în vestiar, și-a pierdut marcajul și am primit un gol destul de ușor, care a schimbat apoi datele problemei (n.r. – la primul gol, Hlistei a fost ținut de Amariei). Noi am pregătit, dacă primim gol să avansăm un pic, să trece în alt sistem de joc. Am încercat lucrul acesta să-l facem în a doua repriză. Am fost un pic mai periculoși, deși n-am avut ocazii foarte mari, am pus un pic de presiune pe ei. Dar, din păcate, în momentele-cheie am primit goluri cu care ei și-au rezolvat meciul”, a detaliat Stan.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu Poli Iași: Mikloș – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Amariei (T. Bodri 46’), Andr. Olaru (Pașcalău 46’), Gîsă (Tismonar 77’), I. Tănase (Ad. Ungureanu 70’), Ghinescu (L. Bodri 46’) – Paulevici, Martinov. Rezerve neutilizate: Ciui – L. Bodri, Bain, Curea, P. Simon.

Probleme în linia de mijloc

Problemele cele mai mari în opinia antrenorului au fost în linia de mijloc, unde a și făcut înlocuiri.

”Acolo am și pierdut meciul, consider eu, la mijlocul terenului. Nu am făcut față așa cum aș fi vrut eu. Schimbarea lui Gîsă a fost fortuită (n.r. – fortuit înseamnă întâmplător, nicidecum forțat. Stan face o greșeală des întâlnită la antrenorii români) din păcate, pentru că a avut o problemă medicală în a doua repriză. Celelalte schimbări pe care le-am făcut la mijloc au fost pentru că nu eram mulțumit”, a mai adăugat Stan.

Rămasă cu 13 puncte, CSC Dumbrăvița a căzut de pe locul 15 pe 17. Joi, de la 18:15 e gazdă în deplasare la partida de Cupa Românieii cu CFR Cluj.

În campionat, va juca duminica viitoare, la Giurgiu, de la ora 11:00, cu Dinamo.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-au-cerut-respect-pentru-timisoara-mars-inainte-de-derby-ul-cu-ripensia-vrem-stadion-nou-vrem-sala-noua-de-sport-vrem-bazin-de-inot-vrem-tot-ce-e-normal-19252312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-dupa-o-executie-de-maestru-a-lui-mihai-ene-in-derby-ul-cu-poli-timisoara-galeria-i-a-injurat-pe-alb-violeti-minute-in-sir-la-final-19252359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pentru-calaretii-rosii-la-o-zi-dupa-descalecarea-lui-beza-metaloglobus-a-scapat-de-lanterna-dupa-victoria-cu-selimbar-19252397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 22:14 Liga 2
Pe aceeași temă