CSC Dumbrăvița, învinsă la a treia deplasare avută în Liga 2, la Buzău. Cosmin Stan: ”Am pierdut meritat. Am răgușit degeaba”

Anda DELIU 05 Sep. 2022, 21:09 Liga 2

CSC Dumbrăvița a cedat cu scorul de 1-2 în deplasare la Gloria Buzău, în ultima partidă din runda a 5-a a Ligii 2.

Pentru nou-promovată, e prima înfrângere pe teren advers după aproape 11 luni, căci ultimul rezultat negativ s-a înregistrat în octombrie 2021, în Liga 3.Acesta a fost al treilea meci jucat ”afară” în Liga 2.

Cosmin Stan a spus după joc că jucătorii săi au meritat să piardă.

CSC Dumbrăvița nu a mișcat în front în prima repriză, la Buzău

Buzăul a dominat autoritar prima repriză, una în care echipa din Dumbrăvița a ajuns extrem de rar în preajma careului advers. Jocul s-a desfășurat mai mult în jumătatea timișenilor.

În acest condiții, Trifon a tot fost pus la încercare, iar în minutul 25 a venit și primul gol. Dinko Trebotic a reluat centrarea lui Honciu, Lopez nu a putut să atingă mingea, dar balonul tot s-a dus în poartă. Abia pe finalul primei jumătăți a meciului, Zurbagiu a încercat să atace, dar mingea șutată de el nu i-a pus nicio problemă lui Stoian.

Timișenii nu au jucat mai bine nici cu un om în plus, jumătate de oră

Dumbrăvița a avut o tentativă de atac și în debutul reprizei secunde, prin Martinov, dat tot degeaba. În minutul 56, Olaru l-a călcat pe Trebotic și s-a dat penalty. Valentin Alexandru a executat și a marcat. Soarta jocului nu era însă pecetluită, deoarece în minutul 63 a avut și Dumbrăvița penalty, după ce Vîrtej l-a ținut pe Olaru de tricou, în careu. Jucătorul Buzăului s-a ales cu al doilea cartonaș galben și eliminare. Adrian Ungureanu a marcat de punctul cu var.

Cu om în plus, Dumbrăvița nu a izbutit însă alte realizări ofensive în jumătatea de oră în care s-a mai jucat la Buzău. Ba chiar tot gazdele au fost cele care au mai periculoase.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu Gloria Buzău: Trifon – Amariei (Tismonar 70′), Bain (Ad. Ungureanu 57′), Gîsă, C. Toma – Zurbagiu (cpt.), Martinov – Curea (Grancea 57′), I. Tănase (Andr. Olaru 46′), Simon – Dav. Popa (L. Bodri 46′). Rezerve neutilizate: Mikloș – Bura-Koț, Bickling, Pașcalău.

Lipsiți de experiență, dumbrăvițenii nu au găsit soluțiile tactice

Despre joc, antrenorul Cosmin Stan a apreciat că echipa sa nu a jucat grozav în prima repriză, dar nici după ce a rămas cu om în plus. De pe margine le-a indicat degeaba să joace în stânga.

”Sunt încă sub impresia jocului, la cald, dar cred că a fost cel mai slab meci pe care l-am făcut în deplasare de când sunt eu la echipă. Vorbesc de prima repriză, în care nu am avut personalitate, nu am avut curaj, nu am pus nicio problemă adversarului. În schimb, după pauză, în primele 20 de minute, am jucat cu totul altceva, am fost mai curajoși, am arătat că putem să jucăm și noi fotbal. Totul până la faza golului de 2-1, în care adversarul a avut și eliminare. În loc să ne liniștim și să gândim jocul așa cum trebuie și să dezvoltăm acțiunile pe partea lor stângă, unde intrase un copil care nu jucase până acum (n.r. Rareș Uțiu), am abuzat de mingi în zona centrală, de mingi la bătaie. Am dus jocul prea mult în partea opusă, unde adversarul s-a baricadat foarte bine. Pentru ultimele 20 de minute, nu am avut un om lucid la mijlocul terenului, care să înțeleagă că trebuie dusă mingea în partea noastră dreaptă. Dacă făceam lucrul acesta, cred că nu am fi pierdut și am fi reușit să egalăm. Din păcate, lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Eu am încercat de pe margine, pe cât posibil, să le spun să ducă mingea în partea dreaptă, dar, din păcate, am rămas doar cu starea de răgușeală după joc. Am răgușit degeaba…”, a declarat Stan, care este și profesor și care a ratat prima zi a noului an școlar.

  • 1-0 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, 2-2 la Buftea, cu Concordia Chiajna, și 1-2 la Buzău, cu Gloria, sunt rezultatele înregistrate în deplasare de CSC Dumbrăvița

Cosmin Stan a sperat la pauză

Stan a sperat la pauză într-o revenire, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. ”Lipsa de experiență a fost principala problemă. Am jucat o repriză foarte fricos, fără personalitate, am preferat să stăm doar la cutie, deși aș fi vrut să jucăm cu totul altfel. La pauză am încercat să le ridic moralul și să le spun că trebuie să jucăm și noi. Era un meci televizat, urmărit de foarte multă lume. Chiar nu era nimic pierdut, era doar 1-0 pentru adversar. Și, într-adevăr, am jucat, până la faza penalty-ului. Chiar am avut câteva acțiuni foarte bune, cu pase mărunte, cu progresie foarte bună, am ajuns repede la poarta adversă. Din păcate, după golul de 2-1, în loc să ne liniștim și să gândim bine finalul de meci, s-a întâmplat exact opusul. Ne-am precipitat, am luat decizii foarte proaste, am intrat apoi în criză de timp și tot n-am dus mingea în partea noastră dreaptă. N-am făcut acest lucru și am pierdut meritat”, a mai spus Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița are 4 puncte, golaveraj 4-7 și ocupă locul 16 în Liga 2 după cinci etape. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca acasă cu Unirea Slobozia (locul 4, 10 puncte), în etapa a 6-a.

Foto: Gabriel Cernat / FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-csc-dumbravita-se-joaca-de-la-ora-1630-in-incheierea-etapei-a-5-a-a-ligii-2-ambele-echipe-vin-dupa-infrangeri-19244201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

Anda DELIU 05 Sep. 2022, 21:09 Liga 2
Pe aceeași temă