CSC Dumbrăvița e încrezătoare că poate continua seria victoriile consecutive și în partida cu Metaloglobus. Cosmin Stan: ”Sunt convins că își vor reveni, dar sper să o facă după meciul cu noi”

Anda DELIU 06 Oct. 2022, 09:44 Liga 2
CSC Dumbrăvița e încrezătoare că poate continua seria victoriile consecutive și în partida cu Metaloglobus. Cosmin Stan: ”Sunt convins că își vor reveni, dar sper să o facă după meciul cu noi”

Nou-promovata CSC Dumbrăvița a parcurs o perioadă bună în acest debut de campionat și în Cupa României, cu patru succese la rând, astfel că atmosfera e una bună.

Alb-verzii consideră pot obține un rezultat bun și pe terenul echipei Metaloglobus, ultima clasată în acest moment, mai ales că au avut puncte făcute în deplasare, inclusiv pe terenuri sintetice, o suprafață de joc pe care o vor întâlni și în duelul cu bucureștenii.

Cosmin Stan crede în victorie, dar și în revenirea Metaloglobusului

Antrenorul Dumbrăviței a punctat că e convins că Metaloglobus va reuși să obțină și victorii în campionat, dar speră ca după runda aceasta, în care au meci direct.

”Venim după o săptămână foarte bună, cu două victorii. În plus, s-au strâns patru victorii consecutive, două în campionat (n.r. – 4-3 la Minaur Baia Mare și 1-0 cu Ripensia) și două în Cupa României (n.r. – 1-0 la Avântul Periam și 7-6 d.l.d. cu Poli Iași). Am început cu acest aspect pentru a arăta că suntem într-un moment foarte bun, iar la nivelul încrederii suntem acolo unde ar trebui să fim. Întâlnim sâmbătă echipa de pe ultimul loc, dar consider că e un loc de conjunctură. Metaloglobus e o echipă cu tradiție la nivelul ligii secunde, cel puțin pentru ultimii ani, mereu au avut clasări în prima jumătate a ierarhiei. E o echipă care a început campionatul cu pretenții de play-off. Între timp, au avut și ei probleme mari, iar începutul nefast de campionat s-a lăsat cu demiterea antrenorului (n.r. – Eugen Trică). Au un antrenor nou (n.r. – Eusebiu Tudor), dar nici el nu a reușit să schimbe prea multe lucruri și au pierdut primul joc, la Miercurea Ciuc (n.r. – scor 0-2). În plus, în ultima săptămână au pierdut și cei mai buni jucători din lot, pe frații Herea, care au fost golgheterii echipei în ultimii ani. E clar că e o echipă care în acest moment nu se regăsește. Sper să profităm la maximum de acest lucru. Eu sunt convins că își vor reveni, dar sper să o facă după meciul cu noi”, a declarat Cosmin Stan.

”Jucăm pe un teren sintetic, iar din acest punct de vedere cei de la Metaloglobus au un mic avantaj. Dar având în vedere că noi am jucat anul trecut în Liga a 3-a două meciuri cu Lipova, la o contracandidată, pe terenul sintetic de pe «Motorul» și le-am câștigat, cred că ne vom descurca și de această dată. Avem mulți jucători care au făcut parte din campionatele de minifotbal la nivel național și internațional, deci sunt jucători cu caracteristici pentru o asemenea suprafață. Ei au un mic avantaj, cum spuneam, pentru că se și antrenează pe acea suprafață, dar acest avantaj nu e hotărâtor”, a mai spus antrenorul Dumbrăviței.

Cosmin Stan: ”Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci”

Dumbrăvița are 10 puncte acumulate după 8 etape, cu nouă mai mult decât adversarul de sâmbătă, însă Cosmin Stan nu crede că echipa sa este favorită în fața Metaloglobusului, aflată pe locul 20, ultimul.

Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci. Suntem o echipă nou-promovată și nu cred că putem spune așa ceva, chiar dacă situația din clasament ar indica faptul că suntem favoriți. Poate doar în momentul în care am juca cu Progresul Spartac sau Slatina, și ele nou-promovate, am putea spune asta. Dar, având în vedere că ambele sunt peste noi în clasament, cred că nici acolo n-am fi favoriți”, a spus Stan.

Mikloș și Curea cred că Dumbrăvița poate câștiga la București

Dintre portarii Dumbrăviței, Robert Mikloș este lovit la o mână. Chiar și accidentat, el a fost adus să prefațeze meciul la conferința organizată de club.

Mikloș a vorbit despre moralul din vestiar. ”Cred că va fi un meci destul de greu. Întâlnim echipa de pe ultimul loc, dar pentru noi nu contează acest lucru. Trebuie să mergem motivați la București să câștigăm. Sigur, pe sintetic e diferit, dar avem jucători buni, care se pot adapta la orice condiții. Suntem foarte motivați, avem un moral ridicat, datorită acestor patru victorii consecutive. Mergem la București să câștigăm și acest meci, pentru a pregăti apoi cât mai bine jocul de acasă, cu Slatina”, a punctat portarul utilizat în două din cele opt meciuri disputate în acest sezon de Liga 2.

Mijlocașul Denis Curea a punctat că Dumbrăvița s-a descurcat mai bine în deplasare în acest an. ”O să fie un meci frumos, chiar dacă jucăm pe teren sintetic. E un teren drept, care ne va permite să pasăm, să ne facem jocul. Dacă avem atitudine și determinare, o să câștigăm meciul. Suntem mai eficienți în deplasare, așa e. Nu cunosc detaliile, eu sunt mai nou aici, dar și în acest sezon ne-am simțit bine pe teren străin și sper să continuăm tot așa”, a declarat Curea, utilizat de Stan în șase jocuri, doar o dată ca titular.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a a Ligii 2, CSC Dumbrăvița are 10 puncte și ocupă locul 13. Metalobglobus are 1 singur punct și e pe ultimul loc în campionat, 20. Partida se va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la București.

 Foto și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 06 Oct. 2022, 09:44 Liga 2
Pe aceeași temă