CSA Steaua amână de un an și 4 luni prezentarea actelor care ar putea să întoarcă totul în favoarea FCSB-ului! ProSport are toate detaliile!

Victor VRÎNCEANU 09 Aug. 2022, 21:10 Liga 2
CSA Steaua amână de un an și 4 luni prezentarea actelor care ar putea să întoarcă totul în favoarea FCSB-ului! ProSport are toate detaliile!

Asociația ”Salvați Steaua” duce o luptă permanentă cu CSA Steaua în speranța că va reuși să readucă celor de la FCSB brandul și identitatea Steaua, pe care echipa patronată de Gigi Becali le-a pierdut în decembrie 2014. Deși asociația a câștigat în instanță dreptul de a primi actele constitutive cerute, cei de la CSA refuză să le prezinte. Lupta pe această speță durează deja de un an și 4 luni, iar Asociația a formulat o nouă cerere către instanță pentru a fi motivată hotărârea.

Există oare varianta prin care FCSB să fie din nou Steaua? Asociația ”Salvați Steaua” susține că da! Asta în ciuda faptului că echipa patronată de Gigi Becali și-a pierdut in instanță identitatea, în decembrie 2014. Asociația, susținută și de Peluza Nord Steaua (condusă de Gheorghe Mustață), duce o luptă în instanță de mai multă vreme pentru acest lucru. Cei de acolo, prin vocea avocatului Virgil Boglea au cerut Clubului Armatei mai multe acte, prin care sunt siguri că pot dovedi faptul că FCSB este continuatoarea de drept a legendarei Steaua.

Doleanța lor a fost agreată în instanță, dar CSA Steaua ”fentează” cu abilitate decizia. Și a trecut deja un an și patru luni (decizia a fost dată în aprilie 2021). Dar de ce le este de fapt frică celor de la CSA? În mod normal, dacă nu ai nimic de ascuns, esti transparent și pui la dispoziție toate actele pe care le deții. Mai ales când este vorba despre interesul public la mijloc.

Pentru a grăbi lucrurile, Asociația condusă de avocatul Boglea a formulat o nouă cerere către instanță pentru a motiva hotărârea din aprilie 2021. Dacă se va primi motivarea, hotărârea ar putea deveni definitivă. Următorul pas va fi să treacă termenul de apel pentru CSA. Asociația se bazează pe ideea că în acest caz, CSA nu ar formula o nouă cale de atac pentru că s-ar cheltui din nou bani publici pe o speță pe care Asociația o vede într-un singur sens.

Ce au cerut cei de la ”Salvați Steaua”

ProSport vă prezintă mai jos, în detaliu, ce a cerut Asociația ”Salvați Steaua” de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

  •  Decizia/ordinul/actul juridic prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, precum și continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții au fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București.
  • Regulamentele de organizare a Clubului Sportiv al Armatei din aprilie 1998 până în prezent.
  • Decizia de „înființare a unei echipe de fotbal” edictată/emisă de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Monitorului Oficial nr. 533 din 21 aprilie 2017, precum și actele juridice care au fundamentat și au creat condițiile specifice propice ale acestui demers de înființare a unei echipe de fotbal

CSA e în război cu fanii!

În tot acest timp, CSA Steaua are serioase probleme cu suporterii Peluzei Sud pentru că nu au făcut ce era necesar pentru a primi drept de promovare în Liga 1.

Întrebat despre acest aspect, George Ogăraru a dezvăluit: Nu știu, este un lucru necunoscut în momentul de față (n.r. dacă CSA Steaua poate promova). Ne interesează pe toți ce se va întâmpla cu prima echipă. Mai este puțin timp până când vom afla dacă se poate sau nu, suntem în ultimele zile. Așteptăm cu nerăbdare să se întâmple ceva. Ar fi dureros ca echipa să nu primească drept de promovare.

Dar trebuie să mergem mai departe, trebuie să credem în ceea ce trebuie făcut. Este foarte important că acest club va exista mai departe și trebuie investit în el. Este foarte importantă vocea și prezența suporterilor. Extinderea bazinului de suporteri depinde de acest lucru (n.r dreptul de promovare).

Totuși, am avut o asistență peste media Ligii 2, comparabilă cu Liga 1. La nivel de galerie, de peluză, este una dintre cele mai importante din țară. Sigur că puteau să vină mai mulți spectatori, dar sunt conștient unde se află acum fotbalul românesc.

Mă uit și la celelalte stadioane, este o realitate că oamenii au lipsit în ultima vreme de pe stadioane. Anul acesta mi se pare mult mai accesibil în Liga 2. Anul trecut am fost în play-off, în condițiile în care U Cluj, Hermannstadt și Petrolul au promovat. Practic, Steaua este una dintre favorite”, a spus George Ogăraru, potrivit Playsport.

În prima etapă din noul sezon de Liga 2, Steaua joacă pe teren propriu cu Metaloglobus.

Victor VRÎNCEANU 09 Aug. 2022, 21:10 Liga 2
Pe aceeași temă