CS Mioveni vrea să fie declarată promovată în Liga 1: ”Da, suntem de acord cu îngheţarea campionatului! Cu acel protocol, la Liga 2 nu se va juca.” Dumitru Olteanu le transmite celor de la Petrolul și Rapid să se pregătească pentru următorul sezon

Marius ANGHEL 11 May. 2020, 18:03 Liga 2
CS Mioveni vrea să fie declarată promovată în Liga 1: ”Da, suntem de acord cu îngheţarea campionatului! Cu acel protocol, la Liga 2 nu se va juca.” Dumitru Olteanu le transmite celor de la Petrolul și Rapid să se pregătească pentru următorul sezon

Dintre primele șapte clasate în Liga 2 după 24 de etape, echipe care sunt apropiate ca număr de puncte și se luptau cu șanse reale la Liga 1, la videoconferința de săptămâna trecută cu FRF doar CS Mioveni și-a expus opinia că sezonul trebuie ”înghețat” și promovarea să se decidă pe baza clasării din acest moment.

Trupei argeșene îi convine acest scenariu, deoarece ocupă locul 2, direct promovabil, și ar ajunge, astfel, în Liga 1 fără să mai aibă emoții într-un eventual play-off, fiindcă șansa disputării tuturor celor 14 etape din retur este extrem de redusă în acest moment.

Dumitru Olteanu: ”Nu există la Mioveni, poate nici la Piteşti, bază proprie, cu circuit închis”

CS Mioveni, reprezentată în această videoconferință cu șefii FRF de președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, și președintele executiv Constantin Stancu, a susţinut ideea ”îngheţării” campionatului şi promovarea locurilor 1 şi 2, deoarece e de părere că aceste condiţiile impuse în protocolul autorităților, pentru reluarea antrenamentelor, nu pot fi îndeplinite, şi totodată costurile ar fi enorme pentru majoritatea cluburilor.

„În primul rând, am spus că nu putem asigura condiţiile care se impuneau în primul protocol dat de minister. Nu există la Mioveni, poate nici la Piteşti, bază proprie, cu circuit închis. Am vorbit cu domnul Burleanu şi ne-a promis că se încearcă să-i cazăm pe jucători la hotel şi de acolo să îi luăm să-i ducem la stadion. Dacă nu se va putea, aşteptăm să vedem o relaxare a condiţiilor. Tot în primul protocol se vorbea de o izolare de 14 zile, la domiciliu, a jucătorilor, înainte să înceapă antrenamentele şi să se prezinte alături de ceilalţi jucători. Asta înseamnă că deja pe 30 mai or să înceapă antrenamentele. Preşedintele FRF ne-a promis că marţi sau miercuri vom avea o nouă videoconferinţă şi vom discuta din nou”, a explicat, pentru Curierul zilei, Dumitru Olteanu.

Un alt club care a susținut ”înghețarea” sezonului a fost ”U” Cluj, care e implicat în lupta pentru evitarea retrogradării, iar poziția ocupată acum, deasupra locurilor care duc în Liga 3, îi convine. Singurele care au fost ferme și au spus că vor să dispute meciuri, indiferent în ce format, au fost UTA, Petrolul, Rapid și Turris.

”În afară de patru echipe, toate, mai voalat sau direct, au spus că vor îngheţarea campionatului”

Majoritatea cluburilor din Liga 2 au spus însă că, în situația în care protocolul nu va fi modificat, deci vor fi în imposibilitatea de a se pregăti și mai apoi de a juca, vor ”înghețarea” sezonului. Dacă aceste condiții se vor îmbunătăți, atunci sunt de acord și cu sistemul play-off / play-out pentru desemnarea pe teren a promovatelor, respectiv retrogradatelor.

”În afară de patru echipe, toate, mai voalat sau direct, au spus că vor îngheţarea campionatului. Dacă nu se va rezolva într-un fel, cu acel protocol, cu o relaxare a acelor condiţii impuse pentru reluarea pregătirii, da, şi noi suntem de acord cu îngheţarea campionatului şi promovarea echipelor de pe locurile 1 şi 2, UTA respectiv CS Mioveni. Acesta este punctul nostru de vedere.

Aşteptăm acum protocolul şi să vedem dacă vor fi condiţii mai bune. Ni s-a promis că până pe 15 mai se va lua o decizie, dacă se va începe campionatul sau nu! În condiţiţiile primului protocol, 95 la sută dintre cluburi nu pot începe pregătirea. Şi o repet, cu cele 14 zile de autoizolare a jucătorilor înainte de prezentarea la antrenamente, ne ducem la 1 iulie cu reluarea campetiţiei, iar până la finalul lui iulie trebuie şi terminată competiţia. În afară de asta, dacă apare vreun caz de COVID la vreo echipă, nu mai joacă… Nu poţi să ştii ce se întâmplă…”, a mai spus Olteanu.

”Petrolul, Rapid au interes să reia competiţia, dar riscă să pună acest interes înaintea sănătăţii jucătorilor”

Șeful clubului din Mioveni acuză Petrolul și Rapid, două dintre echipele care vor ca sezonul să se reia, că își urmăresc doar interesul personal, nu și cel al sportivilor, care ar risca să se infecteze. Olteanu nu spune însă și care ar fi fost poziția CS Mioveni dacă și-ar fi dorit promovarea, iar acum n-ar fi fost pe o poziție care să ducă în Liga 1, cum e cazul celor două cluburi de tradiție.

”Petrolul, Rapid au interes să reia competiţia, dar riscă să pună acest interes înaintea sănătăţii jucătorilor. Aşa, închizi sezonul şi te pregăteşti pentru noul sezon, nu îl compromiţi şi pe ăla… Ministerul a gândit acel protocol pentru Liga 1 şi loturile naţionale, dar părerea mea este că la Liga 2 nu se va juca, pentru că numai aşa jucătorii vor fi în siguranţă deplină, în ceea ce priveşte sănătatea lor. Şi noi ne dorim să jucăm, dar în condiţii decente şi de siguranţă. Şi poziţia jucătorilor şi antrenorilor este aceeaşi să jucăm, dar în condiţii de siguranţă!”, a mai declarat preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni.

CS Mioveni se află pe locul 2 în Liga 2 după 24 de etape desfășurate dintr-un total de 38, cu 39 de puncte, același număr ca și Turris Oltul Turnu Măgurele, care e pe poziția a 3-a și care are și un meci mai puțin disputat. Locul 2 duce la promovarea directă, locul 3 merge la barajul pentru promovare, unde, în anii trecuți, cluburile din Liga 2 n-au avut succes în fața celor de Liga 1.

Marius ANGHEL 11 May. 2020, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă