FC Botoșani e la un meci de menținerea în prima ligă. Bogdan Andone, reacție despre returului barajului cu CS Mioveni

Andrei PASCU 23 May. 2024, 14:54 Liga 2
FC Botoșani e la un meci de menținerea în prima ligă. Bogdan Andone, reacție despre returului barajului cu CS Mioveni

FC Botoșani se află într-un moment de cumpănă în acest sezon de SuperLiga României, riscând să retrogradeze în Liga 2, de unde a promovat în urmă cu mai bine de 10 ani, în vara lui 2013. Trebuie să obțină un rezultat pozitiv în returul barajului de menținere/ promovare, după ce în tur a câștigat cu 1-0.

Moldovenii au avut parte de un sezon slab, cu rezultate oscilante, negative, iar retrogradarea directă nu a fost deloc departe. Până la urmă, au reușit să le depășească pe FCU Craiova FC și FC Voluntari, care au retrogradat direct din acest sezon de primă ligă. Acum, dispută returul barajului care îi pot menține în prima divizie, vineri, pe terenul Mioveniului.

FC Botoșani, la un meci de menținerea în prima ligă

La conferința de presă premergătoare întâlnirii, Bogdan Andone a vorbit despre cum vede acest moment al echipei, chiar dacă înainte ca el să fie numit antrenor nimeni nu mai dădea șanse clubului din Moldova să se salveze direct. Vrea determinare din partea jucătorilor săi, să fie concentrați pentru că dubla nu e jucată, mai ales că în tur a fost un rezultat la limită.

În ciuda faptului că e vorba de o formație dintr-un eșalon inferior, antrenorul Botoșaniului a afirmat că returul va fi unul dificil, în care orice se poate întâmpla. Nu va trata cu superioritate CS Mioveni, despre care a afirmat că își va juca șansa și va încerca să facă surpriza.

Bogdan Andone a prefațat returul CS Mioveni – FC Botoșani

Pe entuziasmul unei surprize majore mizează și Constantin Schumacher înaintea întâlnirii, în speranța că jucătorii săi vor bifa revenirea în SuperLiga României după un singur sezon în Liga 2.

Ultimul joc al sezonului, cred că în ianuarie ne doream să fim în această situație. Am fi fost bucuroși și mulțumiți dacă știam că vom juca meci decisiv. Acum, va fi un joc important, așa cum au fost toate, trebuie să îl abordăm concentrați, cu atenție, iar la final să fim câștigători, să continuăm în Liga 1.

E important pentru jucători, au văzut în tur cum arată Mioveni, caracteristicile adversarilor, dar depinde de noi cum vom fi la ora meciului, trebuie să avem concentrare, determinare, dorință! Acestea sunt elementele care vor face diferențele.

Sunt meciuri cărora trebuie să le dai importanță mai mare, pentru că sunt meciuri decisive. Și pe parcursul sezonului meciurile au fost importante, dar nu a fost cazul unui ultim joc… poate cel de la Galați a fost aparte. Trebuie să fim atenți la detalii, să gestionăm bine momentele jocului, e important că avem avantaj din tur.

Va trebui să profităm de experiență, pe care o avem ca jucători de Liga 1, și să gestionăm bine jocul, să continuăm în prima ligă. Fanii trebuie să aibă încredere în noi, băieții au dat tot ce au putut în tur, când au marcat pe final. Dacă reușeam să marcăm mai repede, cu siguranță ar fi decurs diferit jocul”, a afirmat Bogdan Andone înaintea returului de la Mioveni.

FC Botoșani vrea cu orice preț să continue în SuperLiga

Și de această dată, la fel ca înaintea jocului tur, Bogdan Andone a declarat că vrea victorie la finalul celor două manșe, din care a mai rămas returul, și că nu îl interesează scorul final, dar nici impresia artistică pe care o va lăsa FC Botoșani.

Din experiențele de până acum, atât din poziția de jucător cât și din poziția de antrenor, a înțeles că oricând se pot întâmpla surprize în fotbal.

Vom vedea la ora jocului ce soluții voi alege, ce soluții voi avea, pentru că trebuie să câștigăm! Mă interesează să continuăm în Liga 1, nu mă interesează scorul sau cum vom evolua. Știm echipa din Mioveni, jucătorii, pe mulți îi cunosc de la Liga 2, așa că știu caracteristicile fiecăruia.

Fotbalul e fotbal, dar sper să nu fie o surpriză neplăcută pentru noi ziua de vineri. Sper să facem un meci bun, să rămânem în Liga 1”, a mai afirmat Bogdan Andone.

Returul barajului de la Mioveni se poate disputa cu tribunele pline

Sunt șanse foarte mari ca partida CS Mioveni – FC Botoșani să se joace cu casa închisă, mai ales că oficialii clubului din Liga 2 au anunțat pe pagina de Facebook, pe parcursul acestei săptămâni, că intrarea va fi gratuită. Au tot apelat la importanța momentului, sperând ca tribunele să fie pline și elevii lui Constantin Schumacher să aibă un plus de susținere care să se răsfrângă în evoluție.

Chiar antrenorul Mioveniului a confirmat că e cerere mare de bilete.

Conferința de presă susținută de Bogdan Andone înaintea returului CS Mioveni – FC Botoșani:

Foto: Ionuț Tabultoc și Tudi / Sport Pictures
Video: FC Botoșani

Andrei PASCU 23 May. 2024, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă