Constantin Schumacher, debut promițător în Liga 2. CS Mioveni a făcut egal cu o pretendentă la promovare, iar antrenorul e mulțumit: ”Felicit jucătorii pentru atitudine”. Ce s-a întâmplat în vestiar după jocul cu Gloria Buzău

Andrei PASCU 09 Aug. 2023, 17:29 Liga 2

CS Mioveni a bifat o remiză în debutul sezonului de Liga 2, în prima etapă, când a primit vizita unei formații care tinde la promovarea în SuperLiga României. A făcut 0-0 cu Gloria Buzău, iar la finalul întâlnirii antrenorul Constantin Schumacher a tras concluziile.

”Principalul” s-a declarat mulțumit de cum a arătat echipa, schimbată semnificativ după retrogradarea în Liga 2.

CS Mioveni, remiză cu Gloria Buzău. Reacția lui Constantin Schumacher

CS Mioveni putea câștiga cu puțin noroc, după cum a precizat antrenorul. A văzut atitudine din partea jucătorilor, iar acest lucru îi dă încredere pentru ce va urma, într-un sezon în care clubul recent retrogradat își dorește să rămână în Liga 2, să formeze un lot bun pentru stagiunea următoare, dar și să aibă o stabilitate financiară.

A remarcat Constantin Schumacher modul în care s-a apărat CS Mioveni, pentru că în repriza a doua a închis cel mai bine în fața adversarilor, iar formația lui Andrei Prepeliță nu a ajuns periculos la poarta apărată de Florin Croitoru.

”Un meci greu, cu o echipă bună, care vrea promovarea. E primul nostru meci, îi felicit pe jucători pentru atitudine. Sincer să o spun, îmi pare rău că nu am câștigat, am avut mai multe ocazii, iar în repriza a doua, când au avut un șut deviat, ei nu au ajuns la poarta noastră. Dar, noi suntem o echipă în formare, cu jucători noi, care speră să facă față rigorilor Ligii 2.

Sperăm ca tinerii să se adapteze repede, să înțeleagă că Mioveni vrea să facă un grup, pentru că grupul contează foarte mult în acest moment. Atitudinea jucătorilor a fost bună, doar că eu cred că pot face și mai mult. A fost primul meci, cu o echipă bună, dar urmează și alte meciuri cu echipe care vor play-off-ul.

După meci jucătorii erau obosiți, gânditori, puteau să câștige. Lucrăm de cinci săptămâni și e important ca atunci când lucrezi cu oamenii, impresia să fie una bună. Vreau să pună în practică ce lucrăm la antrenament, fac asta și sunt convins că va fi tot mai bine.

Vor fi și momente grele, dar trebuie să știm să trecem peste ele. Avem nevoie de susținere și vreau să le spun suporterilor că este o echipă nouă. Când o echipă cade în Liga 2, se trece la o reorganizare. Le mulțumesc jucătorilor care au rămas, iar cei noi trebuie să demonstreze că vor să ajungă mai sus. Trebuie să demonstreze și să joace aici”, a declarat Constantin Schumacher la conferința de presă.

  • CS Mioveni: Fl. Croitoru – Tomozei (Gogor 46′), R. Garutti, Burnea, Șerbănică – D. Toma (Trașcu 46′), Cărăruș – Căprescu (Bolohan 59′), Guțea (Duțan 84′), Cl. Herea – Tincău (Coșereanu 59′)
    Rezerve neutilizate: Sima – A. Șerban, Mih. Costea, Seb. Ivan

CS Mioveni mai pregătește achiziții

CS Mioveni mai pregătește veniri, iar antrenorul recunoștea că o poziție pe care o vrea întărită e cea de atacant. A doua zi după meci, Liga2.ro a scris în exclusivitate că Ștefan Blănaru este atacantul care ajunge la Mioveni. Este, de fapt, o revenire a acestuia la echipa argeșeană cu care a reușit promovarea în prima ligă și a evoluat alături de aceasta în elită.

Mai este vizată și o venire în compartimentul defensiv, care va fi anunțată în zilele următoare, poate chiar până la partida din etapa a 2-a a Ligii 2. În altă ordine de idei, ”tehnicianul” așteaptă ca Mihai Costea să își intre cât mai repede în ritm.

Sunt șanse să mai vină un jucător sau doi la noi. Și pe faza ofensivă, și pe partea defensivă. Sperăm să se rezolve situația.

(N.r. – Despre Mihai Costea) Este diferență foarte mare, pentru că a jucat până acum în ligile inferioare. Sunt atent cum se pregătește, la ce va face, sunt convins că va ajunge la un nivel bun”, a mai spus antrenorul Mioveniului.

Pentru CS Mioveni urmează primul duel considerat în deplasare, contra Campionii FC Argeș, dar care va disputa confruntările de pe teren propriu tot la Mioveni. Partida va avea loc luni, 14 august, de la ora 17:30, mai devreme decât fusese stabilită inițial, pentru marți, 15 august, de la ora 21:00.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-ales-unde-joaca-meciul-de-acasa-cu-metaloglobus-cum-si-de-ce-a-picat-varianta-targoviste-as47-ii-mitraliaza-pe-cei-care-au-dus-fcsb-in-ghencea-oare-sunt-oripilat-19279621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-a-prezentat-noile-echipamente-pentru-liga-2-19279590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-reactie-dupa-chindia-targoviste-steaua-19279591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-impresiile-partidei-cs-mioveni-gloria-buzau-19279576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-continua-la-cs-mioveni-19279575

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dan-alexa-dupa-ce-fc-brasov-a-pierdut-la-tas-procesul-cu-frf-si-a-fost-retrogradata-in-liga-3-19279345

Andrei PASCU 09 Aug. 2023, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă