CS Mioveni, noi probleme după ce primarul a anunțat că nu mai finanțează clubul. Claudiu Niculescu se teme că bugetul poate fi afectat serios: ”Așa, va fi dat peste cap”

Andrei PASCU 19 Aug. 2020, 18:36 Liga 2
CS Mioveni, noi probleme după ce primarul a anunțat că nu mai finanțează clubul. Claudiu Niculescu se teme că bugetul poate fi afectat serios: ”Așa, va fi dat peste cap”

Federația Română de Fotbal a schimbat sistemul de desfășurare a campionatului următor de Liga 2, iar mulți oameni din sport sunt mulțumiți de variantă. Printre ei se numără și Claudiu Niculescu, antrenorul formației CS Mioveni. Consideră că noua strategie va ajuta cluburile să reducă semnificativ din cheltuieli, mai ales în această perioadă de criză pricinuită de pandemie.

Mai mult, pericolul de infectare, a spus Niculescu, este vizibil mai mic, pentru că în sezonul regulat cel puțin, meciurile sunt mai puține și astfel nu vor mai fi foarte multe intermediare. Singura remarcă negativă a antrenorului este legată de modul în care se decid promovatele și reprezentantele la barajul de promovare / retrogradare.

Claudiu Niculescu: ”Șansele sunt mici la baraj, poate doar o singură manșă pe teren neutru ar mai ajuta echipa din Liga 2”

Ar fi preferat ca din Liga 2 să nu promoveze direct doar două echipe ci patru, iar din Liga 1 să cadă ultimele patru clasate. Și-a susținut ideea prin faptul că formațiile din eșalonul secund au foarte puține șanse să se impună în fața unei echipe de primă ligă.

În aceste vremuri speciale, sistemul nou e cea mai bună variantă, erau deplasări foarte lungi, acum se reduce bugetul deplasărilor la jumătate. Aș fi preferat să promoveze patru și să retrogradeze patru. Șansele sunt mici la baraj, poate doar o singură manșă pe teren neutru ar mai ajuta echipa din Liga 2.

Pe sistemul vechi se disputau vreo 12 intermediare, era pericolul să se amâne mai multe meciuri dacă apăreau cazuri de coronavirus, a declarat Claudiu Niculescu la DigiSport.

În ceea ce privește protocolul medical, Claudiu Niculescu a declarat că este de acord cu el, dar că afectează serios bugetele echipelor din Liga 2:

Respectăm protocolul ca și până acum, trebuie să jucăm, să ducem campionatul la bun sfârșit. Mi se pare ok ca un meci să se amâne o singură dată, trebuie să fim responsabili.

La Liga 2 afectează tare bugetul efecuarea testelor. Dacă vom fi obligați să le facem săptămânal bugetul va fi dat peste cap. Și ar trebui să fim măsuri uniforme la fiecare DSP, la fiecare județ”.

CS Mioveni, fără bani de la autoritățile locale 

CS Mioveni se numără printre echipele care pot avea probleme serioase cu bugetul. Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, este decis să nu mai finanțeze echipa de fotbal a orașului, după ratarea promovării în Liga 1. Rămâne ferm pe poziție, chiar dacă existau voci care afirmau că decizia este una de moment, iar ulterior se va continua pe aceeași traiectorie, a finanțării de la autoritățile locale. Chiar anumiți jucători de la CS Mioveni declarau după returul barajului cu Chindia că nu cred în această variantă.

Ion Georgescu a reafirmat la câteva zile după dubla de promovare/retrogradare în Liga 1 că nu mai dorește să se asocieze cu sportul, iar decizia a fost luată în mare măsură după ultimul meci din play-off-ul Ligii 2. CS Mioveni putea să urce în Liga 1 după partida de pe teren propriu cu Petrolul, chiar și cu un egal, dar a pierdut și a mers la baraj.

Detaliile cu privire la modul de desfășurare al următorului sezon din Liga 2 pot fi citite AICI.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Aug. 2020, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă