CS Mioveni depune memoriu împotriva arbitrilor meciurilor cu Dunărea și UTA. „Consider că a fost viciere de rezultat”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 11:14 Liga 2
CS Mioveni depune memoriu împotriva arbitrilor meciurilor cu Dunărea și UTA.**

Conducerea CS Mioveni e nemulțumită de arbitrajul pe care echipa l-a avut pe teren propriu în ultimele două meciuri disputate în campionat, 2-2 cu Dunărea Călălărași, pe 24 februarie, și 0-2 cu UTA Bătrâna Doamnă, pe 10 martie. Considerându-se dezavantajată, gruparea argeșeană va depune un memoriu împotriva arbitrilor atât la Federația Română de Fotbal, cât și la Comisia Centrală a Arbitrilor.

Meciul cu Dunărea a fost arbitrat de Marian Balaci (foto)(Drobeta Turnu Severin) și asistenții Florin Pucheanu (Ulmi) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca), iar cu UTA au arbitrat centralul Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe) și asistenții Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

„Am făcut un memoriu, pe care îl vom depune la federație și la Comisia Centrală a Arbitrilor, vis-a-vis de modul cum am fost arbitrați în cele două meciuri, cu Dunărea și UTA. Îl vom trimite luni dimineață la cele două foruri. Nu spun că nu avem și noi partea noastră de vină, pe teren, în anumite momente ale jocului, dar modul în care am fost arbitrați, intenționat sau nu, ne-a lăsat un gust amar. În ambele meciuri au fost faze litigioase, care au stabilit, neconform cu realitatea, rezultatul vicios al meciurilor. În acest memoriu am detaliat fazele litigioase în care am fost dezavantajați, totul culminând cu golul anulat, înscris de Ayza, gol perfect valabil, cu care egalam și altfel se desfășura partida. Pentru aceste lucruri, consider că a fost viciere de rezultat. Ce am putut eu să-i spun lui Ayza, un jucător profesionist, când s-a uitat în ochii mei învestiar și mi-a spus: «Domnule președinte, arbitrii ne-au scos mingea din plasă, am dat gol și am egalat». Delegarea la aceste două meciuri a lui Balaci și a lui Robert Dumitru, doi arbitri care nu au mai arbitrat de mult în Liga 1, ridică multe semne de întrebare. Văzând ce s-a întâmplat și la meciul de la Clinceni, unde Sepsi a înscris două goluri din offside, iar nouă ni s-a anulat gol perfect valabil în lupta cu o contracandidată, UTA, la promovare, solicităm FRF și CCA să analizeze cele două meciuri și să ia măsurile corespunzătoare”, a spus președintele Mioveniului, Dumitru Olteanu.

Arbitrii meciului cu UTA, „felicitați” de primar

La finalul partidei de vineri cu UTA Bătrâna Doamnă, brigada de arbitri și observatorii au fost luați în colimator și de primarul Mioveniului. Acesta a urmărit partida de la tunelul ce duce la vestiare, alături de câțiva apropiați. Deciziile eronate luate de arbitru, în special golul perfect valabil, dar anulat, nu au fost digerate de edil.

„Felicitări federației pentru arbitri trimiși și pentru observatori! Au arbitri foarte buni și le doresc să ajungă la Campionatul Mondial!”, le-a transmis Georgescu.

Apoi a stat de vorba cu observatorul de arbitri, spunându-i că nu e normal ce se întâmplă și ce greșeli se fac și că federația riscă astfel să rămână fără echipe înscrise în campionat.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 11:14 Liga 2
Pe aceeași temă