Alin Chița, ”un cuvânt” pentru jucătorii săi, după victoria în fața surprizei din prima etapă: ”Jos pălăria pentru ei!” Mioveniul e neînvins în primele două runde, după transformarea din vară

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 19:26 Liga 2
Alin Chița, ”un cuvânt” pentru jucătorii săi, după victoria în fața surprizei din prima etapă: ”Jos pălăria pentru ei!” Mioveniul e neînvins în primele două runde, după transformarea din vară

CS Mioveni este neînvinsă după primele două meciuri disputate în noul sezon de Liga 2, poate ușor nesperat, după schimbările pe care le-a suferit în această vară. Cu un lot de jucători mult modificat, cu un nou antrenor, trupa argeșeană are patru puncte după două partide, la prima deplasare reușind să se impună pe terenul surprizei din prima rundă a campionatului.

Trupa galben-verde a întâlnit două nou-promovate din cele șase, însă două echipe solide urcate din Liga 3. După 0-0 acasă cu Unirea Ungheni, Mioveniul a reușit să treacă în deplasare, cu scorul de 1-0, de CS Afumați.

După succesul din Ilfov, antrenorul Alin Chița a tot repetat cuvintele grup și împreună și a avut ”un cuvânt” pentru jucătorii săi, în fapt chiar patru: ”Jos pălăria pentru ei!”

CS Mioveni s-a impus la Afumați. Chița: ”Echipa mea a dovedit că are suflet, caracter și, cel mai important, formăm un grup”

La prima deplasare în acest sezon, CS Mioveni a obținut o victorie poate nesperată, ținând cont că a întâlnit surpriza primei etape, CS Afumați, care câștigase cu scorul de 4-2 în deplasare la Concordia Chiajna.

Argeșenii au marcat rapid pe stadionul Comunal din Afumați, încă din minutul 3, după o combinație la marginea careului între Neofytidis și Remus Guțea, cel din urmă reușind să-l învingă pe Chioveanu cu un șut la colțul lung.

”Gazdele au avut mai multe ocazii bune în această partidă, dar fie Sima a fost la post, fie apărarea a scos in exremis fie ofensiva ilfovenilor a fost imprecisă. De partea cealaltă și galben-verzii au ratat în prima repriză două situații bune, iar în a doua parte alte trei ocazii. În plus pe final CS Afumați a cerut un gol la o fază în care mingea a fost scoasă de pe linia porții, a solicitat un penalty la o intervenție corectă în careu și a trimis balonul în bară, toate aceste faze în prelungiri”, a transmis, despre joc, site-ul Sportul Argeșean.

”Un meci foarte greu, cu o echipă care în primele două meciuri a reușit să înscrie opt goluri. Am practicat un joc bun, ne-am făcut jocul și am reușit să câștigăm.

Am adus 14 jucători și, ușor-ușor, trebuie să închegăm și noi anumite relații de joc, dar cred că echipa mea a dovedit astăzi că are suflet, caracter și, cel mai important, formăm un grup, chiar dacă suntem de puțin timp împreună. Nu vreau să vorbesc de mijlocele tehnico-tactice, ci doar de atitudinea jucătorilor, pentru care am un singur cuvânt: Jos pălăria pentru ei!

Ușor-ușor încercăm să facem lucruri frumoase și să formăm un grup care are ca obiectiv câștigarea următoarelor trei puncte. Atât!”, a spus Alin Chița la Metropola TV.

Robert Bădescu, împrumutat de la Rapid de CS Mioveni

În primul 11 utilizat de Alin Chița în acest meci s-au aflat doar patru jucători din lotul cu care s-a încheiat sezonul trecut, portarul Valentin Sima, fundașul Rafael Garutti și mijlocașii Alin Șerban și Remus Guțea. Dintre aceștia, doar Garutti și Guțea au fost jucători de bază în echipa condusă de Schumacher.

În seara dinaintea meciului, CS Mioveni anunțase o nouă achiziție, a fundașului Robert Bădescu, în vârstă de 19 ani, împrumutat de la Rapid, însă nu a fost inclusiv în lot. A fost al 14-lea transfer al verii pentru argeșeni.

”Încercăm să aducem jucători care aduc plus-valoare clubului și, împreună, să facem lucruri frumoase. Dar, cel mai important, lăsând valoarea individuală a jucătorilor, este grupul, care astăzi a arătat atitudine și caracter”, a mai spus Chița după jocul de la Afumați.

CS Mioveni, în victoria cu CS Afumați: Val. Sima – Corbu, R. Garutti, Core, A. Șerban, Al. Răuță (cpt.)(Andr. Panait 75′), Neofytidis, Bustea (I. Șerban 62′), Ed. Dănilă (Duțan 62′), Guțea, Pozatzidis (Andr. Răuță 83′). Rezerve neutilizate: Al. Bădescu – Nadolu, Andr. Militaru, Puiu, Vencu.

Urmează jocuri cu SCM Râmnicu Vâlcea, în Cupa României, și FC Voluntari, în campionat

Pentru CS Mioveni urmează meciul din Turul 3 al Cupei României cu SCM Râmnicu Vâlcea (Liga 3), în deplasare, miercuri, de la ora 17:30, iar în campionat, în etapa 3, va întâlni FC Voluntari pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00.

”Fiecare meci are identitatea și greutatea lui. Cel mai important e ceea ce fac jucătorii pe teren, după o săptămână în care muncim împreună și cei care intră pe teren sunt ei și lor trebuie să le mulțumesc, pentru că pe parcursul săptămânii sunt atenți la ceea ce le transmit.

Prima dată ne vom gândi la meciul cu Vâlcea și după aceea avem timp la dispoziție să pregătim și meciul din campionat”, a mai vorbit Alin Chița după jocul cu CS Afumați, despre ce urmează pentru CS Mioveni.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 19:26 Liga 2
Pe aceeași temă