Vasile Neagu i-a dat șah-mat lui Ilie Poenaru, iar Ilie Dobre a izbucnit de șase ori la Chiajna! CS Afumați, revenire spectaculoasă în Liga 2, cu o umilință administrată Concordiei. ”Ne dorim foarte mult play-off-ul”

Marius ANGHEL 03 Aug. 2024, 16:30 Liga 2

CS Afumaţi a înregistrat cel mai surprinzător rezultat în primele meciuri ale noului sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, posibil chiar din prima etapă, din care mai sunt de disputat alte cinci jocuri. Trupa ilfoveană revenită în eșalonul secund după șase ani, după abandonul din 2018, și-a început ca din tun partidele oficiale, umilind la Chiajna veșnica favorită la promovare Concordia, acum aflată sub conducerea lui Ilie Poenaru.

Cu scorul de 4-2 s-a impus Afumațiul în fața Chiajnei, Vasile Neagu dându-i un șah-mat de zile mari mai tânărului Ilie Poenaru, sub privirile emblematicului comentator sportiv Ilie Dobre, care a comentat meciul pentru ProSport și s-a făcut auzit de întregul stadion de nu mai puțin de șase ori.

Modest din fire, Neagu, cel mai longeviv antrenor al unei echipe care activează în acest sezon în Liga 2, de 14 ani pe banca Afumațiului, s-a dat ușor în stampă după această victorie, vorbind de calificarea în play-off a Afumațiului!

CS Afumați, victorie spectaculoasă la revenirea în Liga 2: 4-2 la pretențioasa Concordia

Jocul de la Chiajna a fost, fără comentariu, cel mai spectaculos din prima etapă a noului sezon de Liga 2, cel puțin până acum, după încheierea primelor șase partide. Numai în prima repriză s-au înscris cinci goluri, cele mai multe, iar în partea a doua s-a mai marcat o dată, un autogol, și arbitrul a arătat și un cartonaș roșu.

Afumațiul a avut 1-0, 2-1, 3-1 și 4-2 contra Concordiei, care, cu jucători mult mai cunoscuți pe plan național, a reușit să fie egali elevilor lui Vasile Neagu doar câteva minute.

Ciprian Stanciu (20, 27), Alexandru Duțu (32) și Alex Misarăș (59), cu un autogol, au înscris pentru debutanta în Liga 2, în timp ce pentru Concordia au înscris tinerii Andreas Burcea (25) și Giovani Ghimfuș (44). În final, în prelungiri, gazdele au rămas în inferioritate numerică, după ce Alex Misarăș (90+1), readus în România din Moldova de Chiajna, a văzut cartonașul roșu.

”Chiar mă bucur că am revenit în Liga a 2-a și am făcut-o și cu un rezultat pozitiv. Am mers la Chiajna să facem un joc bun, în primul rând, și să obținem un rezultat pozitiv. Că am câștigat cele trei puncte, e cu atât mai bine. Au venit în urma unui joc foarte bun. Sper să facem o figură frumoasă și în următorii ani, să rămânem cât mai mult în Liga a 2-a”, a spus, euforit, la Metropola TV, Vasile Neagu, aflat în autocar, alături de echipă, în drumul spre Afumați.

Vasile Neagu: ”Ne dorim foarte mult play-off-ul. Sub nicio formă, obiectivul echipei nu este evitarea retrogradării”

După acest start fulminant în fața unui adversar care are toate condițiile să facă performanță, dar a intrat în al șaselea an în care țintește revenirea în prima ligă, Vasile Neagu a spus că CS Afumați nu se gândește în niciun caz la menținerea în Liga 2, ci la accederea în play-off, cu toate că echipa nu are drept de promovare, aparținând de un club de drept public.

Își dorește asta și pentru a arăta că parcursul avut în Liga 2 în trecut, cu clasare între primele echipe în cei doi ani petrecuți la acest nivel fotbalistic, nu a fost deloc întâmplător.

”Am jucat împotriva unei echipe care de ani buni cochetează cu play-off-ul și obiectivul care chiar înaintea jocului a fost transmis de crainicul stadionului, că este promovarea în Liga 1. Cu atât mai mult mă bucur că am obținut acest rezultat împotriva unei echipe foarte-foarte bune, din toate punctele de vedere.

După acest joc pot spune că și noi putem mai mult de atât, chiar dacă am declarat că ne dorim foarte mult play-off-ul. Poate că țintim sus, dar e un obiectiv pe care mi-l doresc și pentru jucători, pentru că avem mulți jucători buni, chiar dacă mulți nu au un nume în fotbal. Chiar ne dorim să prindem o clasare foarte-foarte bună în Liga a 2-a. Acum, dacă vom prinde play-off-ul, cu atât mai bine, dar nicidecum obiectivul echipei este evitarea retrogradării, sub nicio formă”, a declarat Neagu.

”Mi-am dorit continuitate”

Antrenorul ilfovenilor din Afumați s-a mândrit cu faptul că în primul 11 al meciului cu Concordia a avut un singur nou jucător, Robert Petculescu (17 ani), restul fiind cei cu care s-a reușit promovarea din Liga 3 în această vară.

Vasile Neagu și-a dorit continuitate la echipa sa și a explicat de ce încă nu a definitivat lotul.

”Dacă vorbim de principii și strategii vreau să spun că în teren, în primul 11 de astăzi, s-a regăsit un singur jucător nou, un copil under de 2006 (n.r. – este născut în 2007), Petculescu. În rest, numai jucători pe care i-am format în anii anteriori. Cu trecerea anilor și peste cei cu experiență, pe care i-am avut în anii anteriori, venirea unor jucători de un an-doi, care chiar s-au omogenizat și valoarea lor a făcut diferența și am putut să promovăm. Asta a fost și este strategia mea, să nu schimb atât de mult la nivelul lotului. Mi-am dorit continuitate si cu aducerea celor care au venit și încă trebuie să mai ajungă să completăm lotul, pentru că noi nu am reușit să completăm lotul din n motive, dar nu ne putem văita de așa ceva. Eu am așteptat să-și facă celelalte echipe lotul, pentru că, din punct de vedere financiar, noi ne așteptăm rândul. De aceea, mă bucur că am reușit să rămânem împreună marea majoritate a celor care am promovat în Liga 2. 

Am mizat și voi miza pe continuitatea jucătorilor și, dacă am format o echipă, nu aveam cum să o stric, doar de dragul de a aduce alți jucători. Și v-am spus totul legat de strategie”, a spus Neagu la intervenția sa de la Metropola TV.

CS Afumați, în meciul cu Concordia: Chioveanu – A. Lazăr, Robicek, Duțu, Nicola – Zaina (cpt.), Petculescu (M. Preda 87′), Gheoroae – Beșleagă (Al. Ionică 75′), Cip. Stanciu (Ed. Burlacu 75′), Iamandache. Rezerve neutilizate: Obretin – Al. Păun, C. Tudose, M. Stancu, Cană, M. Ionică.

”Sper să demonstrăm că atunci când am terminat pe locurile 3 și 4 în Liga a 2-a nu a fost întâmplător”

După acest rezultat, antrenorul-manager al Afumațiului a fost întrebat dacă nu consideră că tactica sa și a clubului său ar trebui să fie luate ca exemplu de echipele cu pretenții din Liga 2 care arată an de an că abordează strategii care nu aduc și rezultate. Drept dovadă ce s-a întâmplat în ultimul sezon cu Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște sau Concordia Chiajna, care nici măcar nu au prins play-off-ul.

”Ca să intru în pielea președinților nu vreau și nu-mi permit. Fiecare își cunoaște stategia, potențialul, dar Afumațiul pe asta va miza în continuare. În primul rând îmi doresc foarte tare să arătăm că în momentul în care am făcut pasul înapoi (n.r. – la finalul sezonului 2017-2018, CS Afumați se retrăgea din Liga 2, după ce terminase pe locurile 4-5, la egalitate cu FC Argeș. Cu un sezon în urmă terminase pe locul 6-7, la egalitate cu FC Brașov) a fost făcut dintr-un singur lucru, din punct de vedere al proiectelor care trebuia să se rezolve la nivel de infrastructură în comunitate. Acum, revenind în Liga 2, sper să demonstrăm că atunci când am terminat pe locurile 3 și 4 în Liga a 2-a nu a fost întâmplător. Dar este foarte greu, pot să spun.

A trecut doar o etapă dintr-un campionat atât de lung și ne obligă la mult mai mult, la muncă și la toate celelalte. Este un simplu rezultat astăzi, meritat, din toate punctele de vedere. Am controlat, pot să vă spun că și din punct de vedere tehnic, de la un capăt la altul, tot jocul și ceea ce s-a întâmplat pe teren este exact ceea ce arată tabela de marcaj”, a mai declarat Vasile Neagu.

Urmează un nou meci cu CS Dinamo, adversarul pe care l-a învins pentru a promova în Liga 2

În etapa a 2-a, CS Afumați va juca pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Mioveni, formație care în prima rundă a remizat acasă cu nou-promovata Unirea Ungheni, scor 0-0.

Până atunci însă, CS Afumați joacă și în Cupa României, în Turul 2, în deplasare la CS Dinamo, adversar pe care l-a învins în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 din această vară, după 1-0 la Afumați și 2-0 la București. Partida cu CS Dinamo are loc miercuri, de la ora 17:30, FRF necomunicând încă stadionul pe care va avea loc jocul, aceste nemaiputând să aibă loc pe arena Dinamo.

”Afumațiul are meci, miercuri, de Cupa României, cu CS Dinamo, cu care ne-am întrecut în barajele de promovare, și eu, ca antrenor, nu pot să mă gândesc la meciul cu Mioveni, pentru că și pe cel din Cupa României îl luăm în calcul la fel”, a mai spus Neagu, care și-ar dori o altă expunere pentru echipa sa, pentru jucătorii săi, inclusiv să apară în meciuri televizate, însă, cu toate acestea, clubul nu e capabil să își promoveze singur imaginea. În spațiul public, pe pagina sa de Facebook, CS Afumați a avut ultima postare în data de 5 iunie, una care prezintă bucuria de după obținerea promovării în Liga 2 chiar în fața celor de la CS Dinamo.

Comentariul lui Ilie Dobre de la meciul Concordia Chiajna – CS Afumați 2-4:

https://www.youtube.com/watch?v=UhpWzd6Ely4

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 03 Aug. 2024, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă