Stadionul ales de CS Comunal Șelimbăr pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu din noul sezon de Liga 2. Directorul Cornel Stănilă, despre decizia clubului

Marius ANGHEL 25 Jul. 2022, 19:08 Liga 2
Stadionul ales de CS Comunal Șelimbăr pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu din noul sezon de Liga 2. Directorul Cornel Stănilă, despre decizia clubului

CS Comunal Șelimbăr va continua să își desfășoare meciurile de pe teren propriu în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, tot la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul Municipal, unde s-a mutat odată cu începerea play-out-ului campionatului încheiat în luna mai.

Trupa sibiană nu va reveni la Avrig, mai aproape de casă, acolo unde a evoluat ”acasă” în sezonul regular 2021-2022, iar data întoarcerii cu adevărat acasă, la Șelimbăr, unde se construiește un nou stadion, nu este momentan cunoscută.

CS Comunal Șelimbăr va continua să joace ”acasă” la Râmnicu Vâlcea

Echipa antrenată de Eugen Beza va juca la Râmnicu Vâlcea cel puțin toate partidele considerate pe teren propriu în 2022, adică aproape tot sezonul regular, fiindcă în 2023 vor mai rămâne doar trei meciuri până la tragerea liniei și determinarea formațiilor care continuă în play-off, respectiv în play-out.

Clubul din Șelimbăr a optat să meargă în continuare în județul Vâlcea, deoarece acolo beneficiază de condiții mai bune de joc decât ar fi avut la Avrig, variantă mai apropiată de casă.

”Echipa noastră va continua să evolueze la Râmnicu Vâlcea cel puțin până în decembrie. Ne disputăm meciurile acolo pentru că sunt condiții mai bune față de cele de la Avrig.
În momentul actual, lucrările la stadionul din Șelimbăr sunt în curs de executare și sperăm ca până la iarnă stadionul să fie finalizat, însă aceste lucruri nu depind de noi”, a spus, pentru Liga2.ro, Cornel Stănilă, director general al CS Comunal Șelimbăr.

Până când visul de a juca în Liga 2 la Șelimbăr, pe noul stadion, se va îndeplini, echipa aflată acum la a doua participare consecutivă din istoria sa la nivelul eșalonului secund promite locuitorilor comunei că va continua transmiterea în direct a jocurilor oficiale. ”Cert este faptul că suporterii noștri așteaptă primul meci din Liga a 2-a pe propria arenă. Până atunci vom veni în sprijinul șelimbărenilor care nu au posibilitatea să se deplaseze la Râmnicu Vâlcea cu transmisiuni live-video a tuturor meciurilor oficiale, desigur atunci când nu fac obiectul de interes pentru televiziunile naționale”, a mai spus Stănilă.

Sibienii au zece meciuri pe teren propriu în sezonul regular al Ligii 2

CS Comunal Șelimbăr a jucat în sezonul regular al campionatului trecut meciurile de ”acasă” pe stadionul din Avrig, zece la număr, iar partidele de pe teren propriu din play-out, trei la număr, le-a desfășurat pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, acolo unde va continua să evolueze și în noua ediție a Ligii 2.

În urma tragere la sorți a programului sezonului regular 2022-2023 de Liga 2, echipa sibiană a picat să își desfășoare pe teren propriu zece jocuri din cele 19. Va găzdui întâlnirile cu FC Brașov, Poli Timișoara, SC Oțelul Galați, Unirea Dej, Steaua, Unirea Slobozia, Ripensia, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Dinamo. Dintre acestea, doar ultimul, cu Dinamo, va avea loc în 2023, restul desfășurându-se în 2022, când Cornel Stănilă anticipează că echipa va evoluat ”acasă” la Râmnicu Vâlcea.

Șelimbărul începe cu două meciuri pe teren propriu, cu FC Brașov și Poli Timișoara, iar în primele cinci etape va mai întâlni Progresul Spartac (deplasare), SC Oțelul Galați (acasă) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare).

  • Dintre amicalele desfășurate în această pregătire de vară, ultimul, cel cu Viitorul Pandurii, pierdut cu 1-2, a avut loc chiar pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Și următorul, cu CSM Slatina, va avea loc tot acolo, semn că Eugen Beza a început reacomodarea jucătorilor săi la acest teren.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

Marius ANGHEL 25 Jul. 2022, 19:08 Liga 2
Pe aceeași temă