FCU Craiova, ”amenințată” de cea mai bună dintre nou-promovate! ”Noi de ce să nu ne gândim la victorie? Presiunea este pe ei, însă este și pe noi”

Marius ANGHEL 27 Sep. 2024, 14:40 Liga 2
FCU Craiova, ”amenințată” de cea mai bună dintre nou-promovate! ”Noi de ce să nu ne gândim la victorie? Presiunea este pe ei, însă este și pe noi”

Una dintre echipele surpriză ale începutului de sezon de Liga 2, CS Afumaţi, de departe cea mai bine clasată dintre cele șase nou-promovate din vară, are un meci dificil în runda a 8-a, poate cel mai dificil de până acum.

Trupa ilfovează clasată în acest moment pe ultimul loc calificabil în play-off, pe 6, joacă în deplasare la Craiova cu FCU, o formație pe care o depășește în clasament înaintea jocului direct.

Antrenorul Vasile Neagu, pe banca echipei de nu mai puțin de 14 ani, are gânduri mari pentru meciul din Bănie. Nu numai că vrea să vadă care e valoarea actuală a elevilor săi, comparându-i contra unui adversar considerat puternic și principal favorit la promovarea directă, dar își dorește și o victorie.

CS Afumați, la victorie în Bănie, contra FCU Craiova. Vasile Neagu: ”Presiunea este pe ei, deoarece au neapărat nevoie de victorie? Însă presiune este și la noi”

În cele șase meciuri disputate până acum în acest sezon, fiindcă are de jucat și o restanță cu Corvinul, CS Afumați a înregistrat patru victorii, o remiză și un eșec. A început campionatul ca din tun, cu un surprinzător 4-2 la Chiajna contra Concordiei, apoi a șocat cu eșecul de acasă cu CS Mioveni (0-1). Au urmat trei victorii în Liga 2, 2-1 cu Metaloglobus, 1-0 la Chindia și 1-0 cu CSC Șelimbăr, iar în ultima rundă a remizat la Reghin cu nou-promovata Unirea Ungheni (0-0).

Tot după o remiză contra unei nou-promovate vine și FCU Craiova, 1-1 la CSM Focșani, iar cu Chindia, Șelimbăr și Ungheni, echipele pe care le-a întâlnit și Afumațiul, trupa olteană a înregistrat o victorie (1-0), un egal (1-1) și o altă victorie (2-0).

Vasile Neagu a spus, pentru Ediție Specială, că echipa sa merge în Bănie să facă un joc foarte bun, lucru pe care îl comunicase încă de la finalul jocului trecut, disputat la Reghin.

”Noi venim după un meci în care ne-am încurcat la Ungheni și am luat doar un punct. Însă, tot așa de bine puteam chiar să și pierdem acest punct pe final de meci și astfel că plecam de acolo fără nimic. Dar, gata, meciul acela a trecut, iar acum trebuie să ne concentrăm pentru partida de la Craiova cu FCU. Poate că o să spuneți că presiunea este pe ei, deoarece ei au neapărat nevoie de victorie, nu? Însă, eu vreau să vă spun că presiune este și la noi. Jucătorii mei trebuie să se obișnuiască cu presiune, deoarece de aia s-au făcut fotbaliști. Am în lot jucători tineri, pe care îi consider jucători valoroși, care trebuie să își propună mult mai mult de la meci la meci. Noi de ce să nu ne gândim la victorie la acest meci de la Craiova? Vom juca pe un gazon foarte bun și vă asigur că nu o să mergem în Bănie ca să fim un sparring partner pentru FCU. Și vreau să știți că în acest campionat nu o să fim un sparring partner pentru nimeni. Îmi doresc ca Afumați să își câștige respectul tuturor prin evoluțiile pe care le avem și le vom avea”, a spus, hotărât, antrenorul echipei ilfovene încă din vara anului 2010.

Neagu și-a aniversat ziua și așteaptă un ”meci foarte bun” de la jucătorii săi

În afară de faptul că mereu a transmis că echipa sa caută să câștige, să joace fotbal, Vasile Neagu are o așteptare în plus de la elevii săi față de acest meci de la Craiova. Antrenorul a împlinit joi, 26 septembrie, 56 de ani, astfel că o victorie în Bănie i-ar merge direct la inimă!

”Trebuie să recunoaștem că vom întâlni în Bănie o echipă care și-a manifestat intenția de revenire în prima ligă încă de la începutul acestui campionat. Vom întâlni o echipă cu jucători cu experiență de Liga 1. FCU are în componența ei jucători ca Negru, Pop, Bălan, Sidibe, fotbaliști cu meciuri multe pe la prima ligă. Și nu în ultimul rând, FCU îl are pe un jucător pe care eu îl plac foarte mult. E vorba de căpitanul echipei, Padula. Acest fotbalist este un jucător foarte bun, jucător polivalent. Am văzut că ei au transferat și un junior foarte bun. E vorba de Matei Moraru. Multe culburi de Liga 2 cred că își doresc să aibă în curte un junior ca Moraru.

Nici FCU nu vine tocmai după un rezultat prea bun, pentru că sunt convins că și ei își doreau la Focșani victoria, așa cum ne-am dorit-o și noi la Ungheni. Însă, vă mai spun încă o dată că suntem deciși să mergem la Craiova și să facem un meci foarte bun. Am mare încredere în băieții mei”, a mai spus Neagu pentru Ediție Specială.

CS Afumați, peste FCU Craiova în clasament înaintea meciului direct

Înaintea debutului etapei a 8-a a Ligii 2, CS Afumați ocupă locul 6, cu 13 puncte și golaveraj 8-4, fiind devansată de Corvinul, care este într-o situație asemănătoare, cu meci în minus disputat, cu 13 puncte acumulate, dar are un golaveraj puțin mai bun 10-5.

FCU Craiova se află pe locul 8, cu 12 puncte, fiind depășită la golaveraj de FC Voluntari, cealaltă echipă care în vară a retrogradat din prima ligă, 10-5 față de 7-5.

Meciul dintre FCU Craiova și CS Afumați are loc duminică, de la ora 11:00, pe ”Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova”, așa cum poartă denumirea mult-cunoscuta arenă ”Ion Oblemenco” atunci când este utilizată de echipa lui Adrian Mititelu.

Cele două echipe vor fi duminică la primul lor meci oficial una împotriva alteia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 27 Sep. 2024, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă