Neagu de la Afumați, mai bun ca Schumacher Viteazu din Șelimbăr! Un ”luptător” revenit la ilfoveni a decis meciul și și-a dus trupa pe locul 2 în Liga 2! ”Mă bucur c-am reușit s-avem continuitate”

Ovidiu BOICA 14 Sep. 2024, 18:01 Liga 2

Victoria ”italienească” obținută în fața ”călăreților roșii”, sâmbătă la prânz, este a patra din cinci posibile pentru echipa din Afumați de la promovarea în Liga 2.

Cu 12 puncte și un meci mai puțin disputat în șase etape, ilfovenii conduși de recordmenul antrenor Vasile Neagu (55 de ani), pe banca echipei din vara anului 2010, sunt pe locul 2, după liderul cu punctaj maxim FK Miercurea Ciuc.

Revenit la Afumați și utilizat ca titular, Alexandru Enache a decis meciul cu CSC Șelimbăr

Echipa lui Constantin Schumacher a fost mai prezentă în jumătatea de teren adversă, dar Babic (1), Rodri Hernando (4) și Casian Soare (7) n-au reușit să deblocheze tabela, apoi Chioveanu a intervenit ca la handbal, respingând cu piciorul mingea reluată de Butucel, cu capul, din apropiere (14).

După o nouă încercare a lui Babic, care a reluat în brațele lui Chioveanu, ilfovenii au deschis scorul în urma unei lovituri de la colțul terenului, Alexandru Enache (foto, la momentul golului), revenit după ce începutul de sezonul l-a petrecut la o altă nou-promovată, AFC Câmpulung Muscel, învingându-l de pe 6 metri pe Măluțan (26), cu o mare implicare a portarului, care a respins la prima bară mingea care mergea spre bara a doua.

Jucătorii lui Vasile Neagu au prins curaj, iar după ce fostul jucător al Șelimbărului Paul-Henry Moussinga a trimis mult peste transversală, de pe la 20 de metri (32), Stanciu i-a dat emoții lui Măluțan, trimițând sub transversală direct din lovitură liberă, goalkeeperul respingând în corner (42).

Intrat pe parcurs, încă din prima repriză, Baba Ayine a avut golul de 1-1 pe frunte, dar a trimis alături din marginea careului mic (51).

Măluțan a evitat dublarea avantajului de pe tabelă cu două intervenții într-un singur minut (60).

Sibienii au cerut penalty la o intervenție asupra lui Bucuroiu, dar tot ce au obținut a fost un ”galben” pentru Olariu, care protesta.

În ultimele 20 de minute nu s-a mai prea întâmplat nimic notabil, echipa din Afumați administrându-se ”călăreților roșii” al doilea eșec din actualul sezon.

Laude pentru adversar de la antrenorul Vasile Neagu: ”A venit să joace fotbal, nicidecum altceva”

Vasile Neagu era bucuros, la final, că jucătorii săi au reușit să aibă continuitate în rezultatele pozitive, obținând trei puncte cu o echipă ”care a venit să joace fotbal”. Afumațiul are trei victorii la rând doar în campionat și patru în cele cinci meciuri disputate în acest sezon.

”Mă bucur c-am reușit și astăzi (n.r. – sâmbătă) s-avem continuitate, după un joc foarte greu, cu o echipă care chiar nu a refuzat jocul. Jocul a fost deschis oricărui rezultat, au avut și ei situații de a marca. Nu știu cum ar fi decurs meciul, pentru că ei au avut prima situație de a marca. Dar, până la urmă, mă bucur c-am reușit să luăm cele trei puncte. Un adversar care a venit să joace fotbal, nicidecum altceva. E bucurie mare c-am reușit să luăm cele trei puncte”, a spus Neagu într-o intervenție telefonică la ”Sport Arena de Weekend”, la Metropola TV.

CS Afumați, în victoria cu CSC Șelimbăr: Chioveanu – Al. Păun, Robicek, Al. Duțu, A. Lazăr – Zaina (cpt.), Moussinga – Al. Enache, Rob. Petculescu (D. Burlacu 82′), Al. Ionică – Cip. Stanciu
Rezerve: Ghineț – M. Stancu, Al. Nicola, Obretin, Cană, Gheoroae, Shehait, M. Preda 82′

Alexandru Enache, gol la revenirea la Afumați

Alexandru Enache, autorul singurului gol, a început sezonul la AFC Câmpulung Muscel, dar a fost rechemat în această pauză din campionat la CS Afumați, cu care promovase în vară în Liga 2.

”Ne-am dorit să revină. Alex Enache este jucătorul nostru. L-am împrumutat la Câmpulung. După accidentarea lui Iamandache de la jocul cu Metaloglobus am fost nevoiți să mai aducem unul dintre jucătorii de bandă. Că a fost el cel care a venit și a și marcat astăzi, cu atât mai bine. Dar, aveam nevoie foarte mare, pentru că suntem descoperiți acolo. Un jucător pe care noi îl cunoaștem, un jucător care, așa cum am mai spus, este jucătorul nostru”, a mai spus Neagu.

  • Alexandru Cristian Enache înscrisese un gol în primele cinci meciuri în care jucase pentru musceleni, iar acum, la revenirea la Afumați, a înscris la primul meci. Mijlocașul de 23 de ani a mai evoluat în Liga 2 pentru Viitorul Pandurii, Metaloglobus și Unirea Constanța.

Patru jucători ”sub vârstă” în primul ”unsprezece” al Afumațiului

Și în acest meci, antrenorul Vasile Neagu a folosit mai mulți ”underi” încă din primul minut.

Portarul Chioveanu, Duțu, Petculescu și Ionică au fost titularizați, iar pe parcurs a mai intrat și Mario Preda.

”Chiar mă bucură faptul că reușesc să am în lot foarte mulți tineri, chiar și în 11-le de start. Asta dă dovadă că am încredere în ei și chiar sunt jucători care au potențial și cred că vor progresa enorm de mult”, a adăugat antrenorul Afumațiului.

La polul opus este fundașul Constantin Robicek, care a avut și de data asta o evoluție bună, la cei 35 de ani ai săi.

”Nu știu dacă mai poate juca chiar 4-5 ani. Și în privința lui mă bucur. Experiența își spune cuvântul. Astăzi a făcut un meci foarte, foarte bun. Contează și experiența, dar pentru mine chiar nu primează asta, să bag un jucător în teren că are experiență. Dacă reușește la momentul acesta, înseamnă că eu am încredere mare în el și nu este doar de dragul de a fi acolo. Este un jucător care ne ajută din toate punclete de vedere”, a mai spus Neagu.

Ciprian Stanciu, care a prins echipa lunii august în Liga 2, alcătuită de FRF, a fost pentru a cincea oară titular, la 34 de ani ai săi, însă acum nu a mai marcat. Rămâne cu trei goluri date.

Program încărcat pentru ilfoveni

Echipa din Afumați are un program încărcat, având de disputat atât restanța cu Corvinul, cât și meciurile din Cupa României, după ce a obținut calificarea în faza grupelor, dar antrenorul ilfovenilor este convins că jucătorii săi se vor descurca.

”Va fi o perioadă grea, trebuie să recunosc, de aceea îmi doresc ca din orice joc să reușim să acumulăm puncte. Va fi o perioadă grea, pentru că avem și în primul 11 și în lot foarte mulți tineri. Sper să putem duce cu bine ambele competiții, pentru că nu va fi ușor pentru niște jucători tineri să gestioneze situația cu refacerea și de tot ceea ce mai trebuie. Este și Cupa, restanța pe care-o avem cu Corvinul Hunedoara, nu ne va fi ușor dar să sperăm că putem să gestionăm jocurile și să câștigăm și puncte”, a concluzionat Vasile Neagu.

CS Afumați, pe locul 2 în Liga 2. Urmează meciul cu penultima clasată Unirea Ungheni

Cu un meci mai puțin disputat în campionat, CS Afumați ocupă locul 2 în clasamentul intermediar, cu 12 puncte și golaveraj 8-4, devansând Metaloglobus și Steaua, care au același număr de puncte, dar golaveraje inferioare 11-8, respectiv 5-2. Până la finalul etapei, acestea pot fi depășite doar de ACSM Reșița, care are 11 puncte și urmează să joace marți, acasă cu liderul FK Miercurea Ciuc (15 puncte).

În etapa a 7-a a Ligii 2, CS Afumați joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la nou-promovata Unirea Ungheni (locul 21), echipă care în această rundă a pierdut în deplasare la FCU Craiova, scor 0-2, și a rămas fără gol marcat în campionat și cu 2 puncte acumulate în cinci meciuri.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ovidiu BOICA 14 Sep. 2024, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă