Cristian Pustai și-a conturat lotul la FC Buzău. Jucătorii rămași de la SCM Gloria și cele 15 achiziții. ”S-ar putea să mai apară şi alţii, pentru a îmbunătăţi calitatea lotului”

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 15:19 Liga 2
Cristian Pustai și-a conturat lotul la FC Buzău. Jucătorii rămași de la SCM Gloria și cele 15 achiziții. ”S-ar putea să mai apară şi alţii, pentru a îmbunătăţi calitatea lotului”

FC Buzău, echipa care a cesionat locul în Liga 2 al SCM Gloria Buzău, pentru a avea drept de promovare în Liga 1, fiind un club de drept privat, nu public, pornește cu speranțe mari în noul sezon, ediția 2021-2022.

Trupa din Crâng are un nou antrenor principal, pe Cristian Pustai, fost la Dunărea Călărași, care are ca obiectiv promovarea în Liga 1, însă într-un decurs de trei ani. Pustai i-a luat locul localnicului Ilie Stan, cel care a dus greul la Buzău în ultimii doi ani de când echipa a ajuns în Liga 2 și nu avea drept de promovare în elită și care n-a mai fost dorit, el ajungând între timp la altă formație din liga secundă, FC Brașov.

Cristian Pustai se gândește la promovare cu Buzăul încă din acest sezon

Chiar dacă teoretic acum trebuie să formeze un lot competitiv și atacarea primei ligi o poate face din sezonul următor sau al treilea, Pustai spune că se va încerca îndeplinirea acestui obiectiv încă din acest campionat.

”Avem un ciclu de trei ani în care trebuie să atacăm promovarea, dar asta nu înseamnă că dacă se iveşte un culoar bun nu putem face asta din primul an, pentru că îmi doresc să fim tot timpul în faţă, să ne batem pentru primele locuri, să ne batem pentru promovare.

Pentru acest sezon, ne-am propus clasarea în primele zece locuri, însă, aşa cum am mai spus, primul obiectiv este clasarea în play-off. Asta înseamnă implicit scăparea de emoţiile retrogradării. Şi apoi, acolo, sunt şanse foarte mari să te baţi pentru promovare. Noi trebuie să fim conştienţi că lupta este foarte grea, din moment ce un număr de 12 echipe şi-au stabilit ca obiectiv prinderea play-off-ului. Împreună cu suporterii, putem forma un grup puternic şi o echipă care să facă performanţă”, a spus Pustai.

15 achiziții făcute, 10 jucători păstrați de la SCM Gloria Buzău

Echipa actuală a Buzăului este formată în jurul a 10 jucători (cei care în lotul expus mai jos nu sunt urmați de o echipă) care în sezonul trecut au evoluat la SCM Gloria Buzău, cea de drept public de la care a fost cesionat locul în Liga 2.

În total, stafful condus de Cristian Pustai are, în acest moment, înainte de debutul în campionat, 25 de jucători, conform tabelului oferit de club către Liga2.ro.

Printre noile achiziții, 15 la număr, sunt și trei pe care antrenorul i-a avut sub comanda sa la Dunărea Călărași, Wiktorski, Lopez, Cârstocea, însă și pe Ekollo, adus acum de la Petrolul, l-a avut elev la Călărași, acum două sezoane. Tot de la Petrolul a fost adus și columbianul Mondragon (foto, în centru).

La Buzău continuă și tradiția din ultimele două sezoane, de a fi aduși jucători din Republica Moldova. Acum s-au alăturat echipei portarul Cristian Avram (Petrocub Hîncești) și atacantul Dumitru Rogac (FC Dinamo Auto Tiraspol). Dintre basarabenii avuți în lot în campionatul trecut a mai rămas doar mijlocașul Gheorghe Andronic, după ce, mai nou, Gheorghe Anton și Maxim Iurcu l-au urmat pe Ilie Stan la Brașov.

Alți jucători experimentați aduși sunt Alexandru Munteanu, fost la ASU Poli, și argentinianul Pablo Gaitan, fost la Poli Iași, în Liga 1.

Chiar și cu atâtea achiziții, Pustai și-ar mai dori doi-trei jucători: ”Cum perioada de transferuri este până în septembrie, s-ar putea să mai apară şi alţi jucători pentru a îmbunătăţi calitatea lotului, pentru a avea o concurenţă mai bună pe posturi. 25 de jucători, dintre care trei portari, pare un lot destul de mare. Din păcate, se pare că va veni şi valul patru al pandemiei şi trebuie să ne luăm măsuri. După părerea mea, încă doi-trei jucători am mai avea nevoie. Ce mă bucură este că avem şase juniori eligibili, printre care şi un portar. Dacă mai reuşim să aducem cel puţin unu sau doi jucători până la finalul perioadei de transferuri, ar fi foarte bine.”

Lot FC Buzău pentru sezonul 2021-2022 de Liga 2:

portari: 12. Relu Stoian, 13. Dragoș Horeboiu, 29. Cristian Avram (Petrocub Hîncești);
fundași: 23. Sebastian Ghinga, 19. Călin Toma, 6. Daniel Vîrtej, 21. Bogdan Oteliță (Aerostar Bacău), 4. Kamil Wiktorski (Dunărea Călărași), 17. Keita Modibo (CSM Ceahlăul Piatra Neamț), 14. Ariel Lopez (Dunărea Călărași), 15. Flavius David (FCSB), 16. Radu Zamfir (FC Voluntari);
mijlocași: 2. Ciprian Petre, 10. Gheorghe Andronic, 7. Cristian Ciobanu, 11. Dragoș Lazăr, 5. John Mondragon (Petrolul), 8. Alin Cârstocea (Dunărea Călărași), 20. Serge Ekollo (Petrolul), 24. Pablo Gaitan (Poli Iași), 22. Alexandru Munteanu (Poli Timișoara), 99. Alexandru Neacșu (FCSB), 16. Tudor Oltean (Gaz Metan Mediaș);
atacanți: 98. Adrian Chică Roșă, 9. Dumitru Rogac (Dinamo Auto Tiraspol).

*Numărul dinainte numelui este cel pe care jucătorul îl va purta pe tricou. Între paranteze se află ultima echipă pentru care a jucat respectivul jucători. Cei fără echipă după ei au evoluat ultima dată la SCM Gloria Buzău.

Stafful tehnic al FC Buzău:

antrenor principal: Cristian Pustai
antrenor secund: Bogdan Pîrvu
preparator fizic: Liviu Rusu
antrenor de portari: Dorin Roşca
medic: Ovidiu Vasiloiu
kineterapeut: Cătălin Bălan
maseuri: Gheorghe Roşu și Ion Dimofte

Echipa antrenată de Cristian Pustai debutează sâmbătă în noul sezon de Liga 2, la Mediaș, acolo unde se joacă meciul cu FC Hermannstadt, de la ora 13:30.

Foto: FC Buzău

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă