Dunărea Călărași, misiune aproape imposibilă să mai promoveze în Liga 1 după manșa tur a barajului cu FC Voluntari. Cristian Pustai: ”Am pierdut o calificare directă în momentul în care a început play-off-ul.” Arbitrul Colțescu l-a supărat pe ”Matematician”

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 21:26 Liga 2

Dunărea Călăraşi și-a redus șansele de a reveni în Liga 1 după ce a pierdut manșa tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1 contra prim-divizionarei FC Voluntari. Partida desfășurată la Călărași, pe stadionul ”Ion Comșa”, s-a încheiat cu succesul cu 2-1 al ilfovenilor, după ce trupa lui Cristian Pustai deschisese scorul.

Kanda a dat speranțe Dunării, însă Voluntari a arătat de ce joacă într-o ligă superioară

Baudouin Kanda a deschis scorul pentru Dunărea în minutul 31, după o fază în care Gabriel Tamaș și portarul Victor Rîmniceanu au fost surprinși. Mijlocașul care trebuia să fie rezervă, însă a intrat titular după ce Valentin Alexandru s-a accidentat la încălzire a marcat cu un lob, după ce a primit o pasă lungă din defensivă. Totuși, până la pauză, Jefte Betancor a restabilit egalitatea, în minutul 43, după o gafă în lanț a defensivei călărășene, Șandru, Wiktorski și Țenea ratând, rând pe rând, respingerea cu capul, iar mingea a ajuns la adversar, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Jocul a curs tot la poarta Dunării și în partea a doua, FC Voluntari demonstrând că joacă totuși într-o ligă superioară. Răzvan Began a făcut însă minuni între buturi, evitând multe alte goluri, însă n-a mai putut salva și în fața lui Alexandru Vlad, în minutul 73, când fundașul a marcat direct din lovitură liberă.

În prelungiri, Ariel Lopez a fost eliminat (90+3) făcând misiunea Dunării și mai dificilă în retur, după ce Valentin Alexandru s-a accidentat la încălzire, iar Saifeddine Alami a ieșit și el accidentat în timpul primei reprize, după doar 25 de minute. Acestora li se alături și alți jucători aflați în infirmerie.

Cristian Pustai, după înfrângerea din manșa tur a barajului cu FC Voluntari: ”Am pierdut o calificare directă în momentul în care a început play-off-ul”

La finalul partidei de la Călărași, antrenorul Cristian Pustai a spus că promovarea a fost pierdută încă de la începutul play-off-ului, când jucătorii săi nu s-au mai concentrat 100 la sută asupra fotbalului, din cauza problemelor financiare ale clubului.

Pustai s-a luat și de arbitrul Sebastian Colțescu pentru cartonașul roșu arătat lui Ariel Lopez în minutul 90+3, după ce i-a dat al doilea galben. ”Centralul” a avut însă dreptate în totalitate, după ce Lopez și-a călcat adversarul pe picior fără să joace mingea.

”Mai este încă un joc, dar șansele au devenit și mai mici. Eu zic că noi am pierdut, dacă pot să spun așa, o calificare directă în momentul în care a început play-off-ul. În momentul acela am avut problemele mari, cu antrenamente în salturi și oscilații în joc. Se răsfrâng acum, pentru că deja avem infirmeria plină. Ciucur și Crișan sunt accidentați de vreo trei săptămâni, Pușcaș, Vali Alexandru, Cârstocea a ieșit la pauză, Alami… Vedem cu cine mai jucăm. Ariel Lopez a primit roșu. Domnul Colțescu, așa e el… un domn, și are exces de zel, că este… Eu zic de cartonaș roșu în ultima secundă. Adică, aproape că zice singur gestul ăsta, așa că eu nu ar trebui să-l comentez, pentru că am avut destule. Singurele incidente din activitatea mea sportivă sunt cu acest om, să nu-i zic domn, arbitrul Colțescu.

Dar de fotbal, într-adevăr, după ce am dat gol, ne-am retras puțin, a venit acel gol foarte ușor încasat, cu o greșeală am reușit să ne complicăm la o fază defensivă și închizătorul nu ar fi trebuit să greșească în acea zonă. Pe urmă a venit iarăși centrare din partea dreaptă, unde în prima repriză au fost multe, multe situații. Am încercat să remediem la pauză. A venit și acea lovitură liberă, cu o execuție frumoasă și până la urmă ăsta e fotbalul”, a spus Pustai la microfonul DigiSport.

Pustai, mesaj pentru jucători: ”Trebuie să se bucure că joacă acest baraj și să se bucure de fotbal”

Joi e programat returul, iar Pustai a spus că jucătorii săi nu au nimic de pierdut, ci trebuie să creadă în continuare, deși misiunea va fi mult mai grea ca până acum, atât din cauza multiplelor absențe din lot, cât și a rezultatului din manșa tur.

”Ce ne mai rămâne de făcut acum? Este un joc peste patru zile. Rămâne acest optimism, care ne-a adunat în acele situații grele și am ajuns până aici. Le-am spus, le spun și acum, ei trebuie să se bucure că joacă acest baraj și să se bucure de fotbal. La partida retur avem șansa noastră, dar mai mică decât am avut-o până acum. Să vedem!”, a mai declarat Cristian Pustai.

În celălalt baraj, CS Mioveni și FC Hermannstadt au terminat meciul la egalitate, scor 0-0. Până acum, de când a fost introdus acest baraj, câștig de cauză au avut doar cluburile din Liga 1.

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 21:26 Liga 2
Pe aceeași temă