Cristian Pustai nu dramatizează dacă FC Buzău ratează accederea în play-off: ”Sunt atâtea lucruri grave care se întâmplă în lume, mai grave decât acest joc.” Speră ca de data asta să câștige profesorul în fața elevului

Marius ANGHEL 09 Mar. 2022, 13:44 Liga 2
Cristian Pustai nu dramatizează dacă FC Buzău ratează accederea în play-off: ”Sunt atâtea lucruri grave care se întâmplă în lume, mai grave decât acest joc.” Speră ca de data asta să câștige profesorul în fața elevului

FC Buzău stă la mâna ei pentru accederea în play-off-ul Ligii 2, însă doar o victorie pe teren propriu, cu Concordia Chiajna, în ultima etapă a sezonului regular, îi asigură în mod sigur pătrunderea în grupa de promovare.

Adversarul pe care trupa din Crâng îl va întâlni este avantajat și de un egal pentru a se califica în același play-off, Concordia având în acest moment un punct în fața Buzăului, astfel că partida de sâmbătă, de pe stadionul Gloria, nu este una deloc facilă în primul rând pentru elevii lui Cristian Pustai.

Cristian Pustai, înainte de jocul decisiv cu Concordia: ”Până la urmă, și fotbalul este un sport și sunt atâtea lucruri grave care se întâmplă în lume”

Pentru cele două locuri rămase disponibile în play-off-ul Ligii 2 se luptă patru echipe în etapa a 19-a, ultima a sezonului regular: Concordia Chiajna (33 puncte), FC Buzău (32), FK Miercurea Ciuc (32) și Unirea Slobozia (30). Primele două au meci direct, în timp ce FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia întâlnesc pe teren propriu adversari din partea inferioară a clasamentului și ar trebuie să se impună.

FC Buzău se poate califica în play-off și cu un egal, însă pentru asta trebuie ca FK Miercurea Ciuc să nu câștige cu FC Brașov, ba chiar și în urma unui eșec, dar ciucanii să piardă și ei, iar ialomițenii de la Unirea să nu câștige cu Ripensia.

Chiar dacă până acum la Buzău s-a vorbit numai despre play-off și promovare, antrenorul Cristian Pustai spune că o eventuală ratare a clasării în primele șase echipe din Liga 2 n-ar fi o tragedie, altele fiind adevăratele probleme în lume.

”Încercăm să nu tensionăm acest meci, pentru că, până la urmă, și fotbalul este un sport și sunt atâtea lucruri grave care se întâmplă în lume, mai grave decât acest joc. Dar, pentru munca noastră, pentru sacrificiul făcut până în acest moment, ar fi foarte bine să încununăm acest efort cu cele trei puncte și cu o prezență în play-off”, a spus Pustai, la microfonul Campus TV, produs media partener al clubului din Crâng.

Pustai, un nou duel cu fostul elev Zicu: ”Sper să câștige profesorul de data aceasta”

Cristian Pustai speră, totuși, că echipa sa va ieși învingătoare din meciul cu Concordia și va obține calificarea în play-off, unde, totuși, promovarea nu este un obiectiv imediat, după cum s-a tot repetat la Buzău de antrenor și politicienii din jurul clubului. Accederea în Liga 1 este un obiectiv stabilit pentru sezonul următor sau celălalt, acesta fiind de formare a unei echipe competitive, după cum s-a precizat la începutul campionatului și pe parcursul său.

Pustai își dorește însă o victorie în fața fostului său elev de la ASA Târgu Mureș, Ianis Zicu, numit săptămâna trecută antrenor la Concordia, pe care l-a mai întâlnit însă în această postură, în meciurile dintre Dunărea Călărași și Farul Constanța.

”Am întâlnit mai mulți elevi în carieră și mă bucur pentru Ianis. Sper să câștige profesorul de data aceasta. E păcat de munca depusă pe această perioadă lungă, din iunie până acum, în martie. Am avut un sezon bun, un parcurs bun și e foarte important că depindem doar de noi”, a mai spus Pustai înainte de FC Buzău – Concordia.

Zicu și Pustai s-au întâlni de trei ori în meciuri oficiale ca antrenori, primul fiind pe banca Farului, actuala Unirea Constanța, iar al doilea pe banca Dunării Călărași. În august 2019, Farul câștiga la Constanța cu 1-0, iar apoi au urmat două remize la scorul de 1-1, ambele la Călărași, prima în decembrie 2019 și a doua în februarie 2021. Toate cele trei partide au avut loc în campionatul Ligii 2.

Meciul dintre FC Buzău și Concordia Chiajna are loc sâmbătă, 12 martie, de la ora 14:00, pe stadionul Gloria din Buzău. Gazdele au anunțat că lasă intrarea liberă pe stadion, pentru a avea câți mai mulți spectatori alături, ca să încurajeze echipa în speranța obținerii unei victorii.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-face-orice-pentru-accederea-in-play-off-decizia-luata-de-conducere-inaintea-finalei-cu-concordia-chiajna-menita-sa-atraga-suporterii-la-stadion-19222279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-steaua-este-a-patra-echipa-calificata-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-cu-o-etapa-inainte-de-final-trupa-lui-daniel-oprita-nu-are-insa-dreptul-de-a-promova-in-liga-1-19222247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-traieste-finalul-de-sezon-regular-pe-muchie-egalul-cu-petrolul-poate-fi-vazut-din-doua-perpective-dar-cristian-pustai-avertizeaza-sunt-echipe-care-inca-se-bat-pentru-locurile-4-6-19222018

Marius ANGHEL 09 Mar. 2022, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă