Cristian Pustai face calcule pentru ca Dunărea Călărași să prindă play-off-ul, după ce a încheiat anul 2020 cu un eșec cu ”U” Cluj și a căzut de pe podium. ”Am rămas cu destul de puţine puncte”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 14:57 Liga 2

Dunărea Călărași a încheiat 2020 cu o înfrângere înregistrată în campionatul Ligii 2, în etapa a 15-a, ultima programată în acest an. Echipa lui Cristian Pustai a cedat cu 1-2 jocul din deplasare cu ”U” Cluj, chiar dacă reușise pe final să egaleze.

Cristian Gavra (26) a deschis scorul pentru Universitatea cu un șut din 23 de metri, lângă bara din dreapta, după ce Ștefănescu i-a așezat înapoi, iar atacantul a preluat pe piept și tras. În partea secundă, la un șut al lui Sava, mingea a fost blocată cu cotul de Luchin (77) și arbitrul Ionuț Coza a dictat penalty. A executat fără emoții Bogdan Șandru (78), iar Dunărea visa la mai mult. S-a ”aruncat” în atac, iar ”U” Cluj a taxat imediat. Sergio Ribeiro (84) a finalizat din postura de singur cu portarul și diferența putea fi și mai mare după alte două faze de contraatac, în care băieții lui Costel Enache n-au fost lucizi și n-au putut înscrie prin Pîrvulescu (90+1) și Ribeiro (90+2).

Cristian Pustai își taxează defensiva după eșecul cu ”U” Cluj

La finalul jocului de pe Cluj Arena, Cristian Pustai a recunoscut că Dunărea a început slab partida cu ”U”, dar că după o jumătate de oră a pus stăpânire pe minge, după ce a schimbat sistemul de joc prin introducerea lui Mădălin Calu în locul lui Ariel Lopez, în minutul 34. Antrenorul formației din Călărași și-a taxat și apărarea, care a greșit în final și a primit golul care i-a adus înfrângerea.

”Am început mai slab, în minutul 30 am schimbat sistemul şi deja am început să controlăm jocul. Nu avea voie să scape de la centrul terenului, când mingea era la noi, să scape un jucător advers singur cu portarul”, a spus Cristian Pustai, citat de TelekomSport.

Dunărea Călărași iernează pe locul 4 în Liga 2. Pustai își face calcule pentru play-off

Înainte de înfrângerea cu ”U” Cluj, la mijlocul săptămânii trecut, Dunărea Călărași a disputat pe teren propriu restanța cu Turris Oltul, în care a obținut o remiză, scor 1-1. Cele două sincope din ultimele meciuri disputate în 2020 au dat jos echipa lui Cristian Pustai de pe podiumul Ligii 2, unde a fost fie pe locul 3 sau 2, înainte și după restanța cu teleormănenii, pe poziția a 4-a.

”Am rămas doar cu 24 de puncte, destul de puţine. Avem nevoie de puncte din cele șase meciuri care se vor disputa la anul, va trebui să avem cel puţin 10 puncte, ca să ajungem cumva în play-off”, a mai spus Pustai.

Cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri jucate în 15 etape, Dunărea Călărași iernează pe locul 4 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu ASU Poli, care are un golaveraj inferior, și la șase, respectiv patru puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova (30 puncte), respectiv Viitorul Pandurii și Rapid (ambele cu 26 de puncte). Primele șase locuri duc la finalul sezonului regular în play-off-ul de promovare.

Dunărea Călărași mai are de disputat meciuri cu Farul Constanța (acasă, 20 februarie), CSM Reșița (deplasare, 27 februarie), Ripensia Timișoara (acasă, 6 martie), FK Csikszereda (deplasare, 13 martie), Rapid (deplasare, 20 martie) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă, 27 martie).

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-u-cluj-dunarea-calarasi-pune-punct-etapei-a-15-a-a-ligii-2-jocul-incepe-la-ora-1645-si-ii-readuce-pe-ardeleni-pe-cluj-arena-dupa-o-pauza-de-53-de-zile-19161818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-impus-greu-foarte-greu-cu-dunarea-calarasi-iar-costel-enache-da-vina-si-acum-pe-perturbarea-de-program-suferita-din-cauza-infectarii-19161931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gavra-abia-la-al-doilea-gol-pentru-u-cluj-in-acest-sezon-un-atacant-cand-nu-marcheaza-intra-putin-in-panica-ce-a-simtit-dupa-reusita-din-jocul-cu-dunar-19161946

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă