Cristian Gavra a adus primul succes ripensit în noul sezon: ”Respirăm. Mă bucur că a venit și prima victorie”

Anda DELIU 04 Sep. 2022, 15:17 Liga 2

Cristian Gavra a marcat ambele goluri cu care Ripensia a triumfat cu 2-1 în meciul de acasă cu Metaloglobus București, care le-a adus, totodată, timișorenilor primul succes în acest sezon din care au trecut cinci etape.

Atacantul arădean de 29 de ani marcase o singură dată pentru echipa la care a ajuns la mijlocul lunii februarie a acestui an, în sezonul trecut, și firește, a fost bucuros pentru rezultat și propriile realizări.

Ripensia a scăpat de stres cu această victorie

Prima victorie pentru Ripensia a venit în runda a cincea, iar Gavra recunoaște că abia acum el și coechipierii pot avea un weekend mai relaxat.

”Pot spune că astăzi a fost o zi fericită pentru noi. În sfârșit avem și noi un wekend mai relaxat, suntem mai bucuroși. Respirăm, cum se spune. Mă bucur că a venit și prima victorie. Pe plan personal, încununată cu două goluri. De asta și cred că am fost adus aici, să ajut echipa să terminăm cât mai sus în clasament”, a spus Gavra.

Jucătorul a bifat prima ”dublă” pentru Ripensia, pentru care a ratat mare parte din primăvară, după ce s-a accidentat. ”Am dat numai un gol până acum. N-am jucat, într-adevăr, așa multe meciuri. Mă bucur că echipa a reacționat, pentru că nu a fost ușor. A fost o săptămână destul de grea. Avem un punct înainte de acest meci. Această victorie chiar este una de moral și eu sper că vom continua tot așa”, a mai spus Gavra, care primul gol în tricoul Ripensiei l-a reușit în victoria din sezonul trecut 2-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii, în play-out.

Roș-galbenii exersează combinațiile ofensive

Răzvan Mogoș l-a ”servit” pe Gavra la primul gol. A fost o fază la care, înainte să ajungă la vârful de atac, mingea a fost într-o combinație a altor trei coechipieri. Gavra spune că aceste combinații sunt exersate la antrenamente.

”La primul gol am primit o pasă foarte bună de la Răzvan, într-adevăr. Asta lucrăm, ca și atacanții, să creăm aceste automatisme, să ajungem de cât mai multe ori în careu să avem șuturi, să avem ocazii. Astăzi chiar am avut destule situații”, a explicat arădeanul.

Despre adversar, Gavra, cel mai experimentat jucător de la Ripensia, a avut cuvinte de laudă. ”O echipă expeirmenatată, cu jucători care au jucat și la nivelul Ligii 1 mulți dintre ei. Mulți mi-au fost și colegi la alte echipe. O echipă grea, care poate să te taxeze dacă nu suntem concentrați și focusați, așa cum am arătat noi. Chiar și în a doua repriză, pentru că, așa cum se spune, 2-0 e cel mai periculos scor. Eu zic că am reacționat”, a punctat atacantul.

Cristian Gavra a fost integralist pentru Ripensia în toate cele cinci meciuri din acest sezon și ar două goluri marcate, cele din jocul cu Metaloglobus. În sezonul trecut a prins doar 4 partide în tricoul echipei timișorene.

Ripensia se află pe locul 15 în Liga 2, cu 4 puncte și golaveraj 4-6, la egalitate cu alte trei echipe cu golaveraj mai slab și mai poate pica cel mult un loc în clasament până la finalul etapei a 5-a, în situația în care CSC Dumbrăvița scoate măcar un egal în deplasare la Gloria Buzău.

În etapa a 6-a, Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Slatina (locul 13, 5 puncte).

Foto: Kozma Attila / Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-prima-victorie-din-actualul-sezon-cu-metaloglobus-iulian-muntean-doamne-ajuta-o-asteptam-de-mult-timp-eugen-trica-e-in-silenzio-stampa-19243806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

Anda DELIU 04 Sep. 2022, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă