Cristescu: „Săptămâna viitoare vom plăti salariile pe luna iulie și o parte din restanțe”

Marius ANGHEL 16 Aug. 2013, 17:18 Liga 2
Cristescu:**

Acționarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX, că a avut o ședință cu jucătorii, în cadrul căreia le-a transmis că săptămâna viitoare aceștia își vor primi salariile pe luna iulie și o parte din restanțe.

Oficialul rapidist a negat faptul că jucătorii și angajații clubului ar fi declanșat o grevă, afirmând că au fost unele nemulțumiri însă activitatea echipei și a clubului se desfășoară normal.

„Am avut acum o ședință cu toți jucătorii și le-am explicat care este situația. Nu a fost o grevă, au fost mici nemulțumiri, dar nu grevă. Antrenamentul nu a mai avut loc pentru că era programată această ședință, totul se desfășoară normal, inclusiv meciul amical de mâine cu cei de la Voluntari. Le-am spus jucătorilor că săptămâna viitoare le vom plăti salariile la zi, adică pe luna iulie și o parte din restanțe. Așa vom proceda în continuare până se vor achita restanțele în totalitate. Mai exact jucătorii vor primi lunar un salariu și o parte din restanțe, astfel că aceste restanțe se vor plăti în câteva luni, a explicat Cristescu.

Acționarul rapidist a menționat că jucătorilor li se vor reduce contractele la jumătate având în vedere că echipa va evolua în Liga a II-a. El a adăugat că cealaltă jumătate o vor primi la finalul sezonului ca primă de promovare în Liga I. O să renegociem contractele cu fiecare jucător în parte. Ca un exemplu, un salariu de 4.000 de euro pe lună se va reduce la 2.000 de euro. Jucătorul va primi diferența, asta înseamnă 24.000 de euro, la finalul sezonului când echipa va promova. Așadar, jucătorii vor avea practic aceleași salarii și in Liga a II-a, a spus oficialul grupării giuleștene.

De la decizia TAS prin care Rapid a fost retrogradată în Liga a II-a, mai mulți jucători au plecat, printre aceștia numărându-se Ciprian Tănasă, Alexandru Grigoraș, Tiberiu Bălan, Raul Costin, Alexandru Păcurar și Adrian Pătulea. Mijlocașul Emil Dică și portarul Dragoș Balauru au primit de asemenea acordul conducerii să plece. „Am discutat cu Emil Dică și am fost de acord ca el să plece pentru că e greu să facem față unui salariu de 6.000 de euro pe lună. Iar acum am discutat cu Balauru. El mi-a spus că nu poate să fie rezervă în Liga a II-a, că are 23 de ani și l-am înțeles, așa că și el va pleca. Acum avem în lot 22 de jucători”, a precizat Nicolae Cristescu.

Ceilalți angajați ai clubului giuleștean nu vor suferi reduceri salariale o dată cu participarea echipei în Liga a II-a, a adăugat acționarul. „Angajații vor avea aceleași salarii, nu reducem nimic. Într-o lună, de când am venit noi, le-am dat restanțe pe trei luni, acum o să îi plătim la zi, plus o parte din restanțele care mai rămân, la fel ca la jucători”, a precizat Cristescu.

Sebastian Ghiță nu investește la Rapid

Informațiile vehiculate în presa sportivă online, conform cărora omul de afaceri Sebastian Ghiță a preluat 50 la sută din acțiunile FC Rapid, au fost negate de noii proprietari ai clubului. Sunt minciuni sfruntate. Nu există așa ceva și nici nu înțeleg motivul pentru care apar astfel de zvonuri”, a declarat, pentru agenția MEDIAFAX, acționarul Adrian Zamfir.

Jucătorii, antrenorii și angajații clubului Rapid au intrat, vineri, în grevă, nemulțumiți de faptul că noii acționari Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu nu le-au achitat salariile.

Tehnicianul Marian Rada programase pentru vineri dimineață un antrenament, dar acesta nu a mai avut loc. Jucătorii veniți la baza sportivă Pro Rapid au refuzat să se îmbrace în echipamentul de antrenament și au solicitat să discute cu acționarii Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 16 Aug. 2013, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă