Costel Lazăr, după ce Petrolul a învins și Steaua și a ajuns la nouă victorii consecutive: ”Acesta este un parcurs al unei echipe care își dorește să promoveze.” Ce spune despre posibilitatea vânzării lui Diarra

Marius ANGHEL 22 Oct. 2021, 00:46 Liga 2

Petrolul a izbutit contra Stelei a nouă victorie consecutivă în campionatul Ligii 2 și se menține pentru a cincea etapă la rând pe prima poziție în clasament.

2-0 a fost scorul pe ”Ilie Oană” în meciul care a deschis etapa a 11-a, echipa ploieșteană nu numai că a câștigat, ci a reușit să își mențină media de minimum două goluri înscrise în jocurile de pe teren propriu din acest sezon și să nu ia gol.

Costel Lazăr, după derby-ul câștigat cu Steaua: ”Au venit să își vândă foarte scump pielea”

Jucătorul din Mali Sory Ibrahim Diarra intrat pe teren în minutul 33, în locul accidentatului Senad Jarovic, a decis meciul cu Steaua, înscriind în minutele 57 și 64, după ce tot el avusese cea mai mare ocazie a partidei, în minutul 48. La ultima fază, Saim Tudor (90+4) n-a putut înscrie din postura de singur cu portarul Bălbărău, în timp ce Steaua a avut două mari situații când scorul era deja 2-0, prin Enceanu și Chipirliu (73) și Huiban (89), aceasta din urmă după ce arbitrul a dictat lovitură liberă în marginea careului în loc de penalty.

Despre derby-ul cu Steaua a vorbit și președintele clubului Petrolul, Costel Lazăr.

”A fost cel mai greu joc, am întâlnit un adversar foarte bine organizat și care a venit la Ploiești să își vândă foarte scump pielea. Mă bucură această victorie. Continuitatea rezultatelor ne dă speranțe că și în viitor vom putea să ne atingem obiectivul.

A fost un joc foarte frumos, pentru că există tradiția între cele două cluburi, care dă o notă aparte partidelor și chiar cred că a fost un derby”, a spus conducătorul clubului ploieștean la microfonul DigiSport.

”Arătăm a echipă care își dorește și poate să promoveze”

Întrebat dacă Petrolul a reușit în acest sezon să găsească ceea ce avea nevoie pentru a promova, după trei ediții de Liga 2 în care și-a ratat obiectivul, Lazăr a explicat tactica adoptată în vară, la al doilea an cu el în fruntea clubului.

”Să sperăm că în continuare vom avea liniște și strategia pe care o construim zi de zi să dea roade la sfârșitul acestui campionat. Au fost mai puține schimbări ca în alți ani, am contat pe omogenitatea echipei, iar jucătorii care au venit au dat un plus de valoare lotului”, a spus Lazăr, care crede că o echipă care își dorește promovarea trebuie să aibă un parcurs cum are Petrolul în acest sezon: ”Acesta este un parcurs al unei echipe care își dorește să promoveze. Nu ai voie să joci un joc, să-l câștigi, să pierzi un joc, să mai câștigi o dată, să faci egal. Aici trebuie să câștigi cinci-șase jocuri, se mai întâmplă un egal sau o înfrângere, trebuie să ai continuitate în victorii și în rezultate pozitive și cred eu că arătăm a echipă care își dorește și poate să promoveze.”

Petrolul nu vinde jucători în acest sezon

Cu ”dubla” din meciul cu Steaua, Sory Diarra a ajuns la opt goluri înscrise în opt jocuri desfășurate pentru Petrolul în acest sezon. Jucătorul din Mali mai are contract cu Petrolul încă trei ani, iar Lazăr spune că clubul nu se gândește în acest moment, acest campionat, să își vândă din jucători. A răspuns, astfel, zvonurilor care apăruseră în legătură cu Valentin Țicu și Sory Diarra ca fiind doriți de FCSB, după ce președintele a fost surprins întâlnindu-se cu omologul său de la vicecampioană.

”Diarra este jucătorul nostru încă trei ani de zile, nu ne punem probleme. Deci nu suntem croiți să transferăm jucători, să facem vânzări de jucători acum. În Liga 1 vom discuta și vom vedea”, a spus Costel Lazăr.

Urmează derby-ul cu Astra

Petrolul a acumulat 30 de puncte după victoria cu Steaua și se menține pentru a cincea etapă consecutivă pe locul 1 în Liga 2.

În etapa a 12-a, echipa ploieșteană are din nou un derby, la 31 octombrie, de la ora 12:30, urmând să întâlnească rivala Astra, la Giurgiu, fostul club unde a activat Costel Lazăr. Echipa care se antrenează la Ploiești și își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu are -1 puncte în clasament, după ce a fost penalizată cu 13 puncte din cauza litigiilor pe care le are cu foștii jucători sau antrenori. Se află pe ultimul loc, iar în acest weekend joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Dunărea Călărași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-surprins-in-prima-repriza-de-steaua-trebuie-sa-fiu-sincer-antrenorul-petrolului-dupa-a-noua-victorie-consecutiva-doar-pare-ca-suntem-intr-o-cursa-solitar-19206296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-discurs-transant-in-toate-privintele-dupa-esecul-cu-petrolul-si-a-taxat-jucatorii-cine-a-gresit-a-pierdut-nu-poti-sa-ai-15-ocazii-cu-petrolul-din-doua-trebuie-sa-dai-un-go-19206323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-derby-ul-campionatului-ligii-2-are-loc-astazi-pe-ilie-oana-de-la-ora-1930-gazarii-au-castigat-tot-si-n-au-primit-gol-pe-teren-propriu-in-ace-19206186

Marius ANGHEL 22 Oct. 2021, 00:46 Liga 2
Pe aceeași temă