Costel Ilie își menajează jucătorii pentru play-out. Cu Dunărea Călărași mizează mai mult pe rezerve: „Nu vom merge să facem figurație”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 12:34 Liga 2
Costel Ilie își menajează jucătorii pentru play-out.** Cu Dunărea Călărași mizează mai mult pe rezerve:

Rapid Suceava va avea parte de un meci deosebit de greu în ultima etapă a sezonului regulat, urmând ca, sâmbătă, să evolueze pe terenul celei de-a doua clasate din Seria I, Dunărea Călărași.

Partida vine într-un context nefavorabil pentru gruparea pregătită de Costel Ilie, care n-a reușit să câștige niciun meci în sezonul de primăvară, iar în runda precedentă a suferit o corecție zdravănă pe Areni, pierzând fără drept de apel confruntarea cu FC Academica Clinceni.

„A fost o săptămână grea pentru noi. După eșecul cu Academica am purtat mai multe discuții individuale cu jucătorii, pentru a vedea unde s-a greșit, dar și pentru a le ridica moralul. Eu cred că acel rezultat a fost totuși un accident și sper să reușim să ne revanșăm în fața suporterilor în meciurile viitoare”, a declarat antrenorul principal al Rapidului.

VEZI un material VIDEO cu avancronica meciului de sâmbătă de la Călărași

Mai mult, de frică să nu piardă cei mai buni jucători în perspectiva primului meci din play-out, cu CS Balotești, Costel Ilie a decis să nu se bazeze în partida de la Călărași pe aportul unor fotbaliști extrem de importanți, precum Semeghin, Bălan și Sfrijan, aflați la limita suspendărilor. „Nu vom merge la Călărași să facem figurație, însă pentru noi este clar că sunt mult mai importante meciurile din play-out. Ținând cont că regulamentul de desfășurare a fazei a doua a campionatului este ambiguu, vom încerca să-i protejăm pe jucătorii aflați în pericol de suspendare, în condițiile în care nu vom putea conta nici aportul accidentaților Negru, Sandu sau Svichi. Astfel, vor primi șansa să joace și fotbaliștii care au evoluat mai puțin, aceștia având o bună posibilitate să demonstreze că au valoare și merită să ne bazăm și în viitor pe serviciile lor. Sper să văd determinare și o atitudine corespunzătoare din partea tuturor”, a precizat Costel Ilie.

Pe de altă parte, tehnicianul Rapidului a anunțat că din punct de vedere financiar, lucrurile au început să intre pe un făgaș normal în cadrul clubului. „Primăria s-a ținut de cuvânt și a început să vireze banii promiși. Jucătorii au primit o parte din restanțele financiare, așa că nu văd nici un motiv pentru care să nu se gândească doar la fotbal în aceste momente grele pentru echipă”, a spus Ilie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă