Costel Enache, după eșecul Iașiului cu Viitorul Pandurii: ”Am fost lenți, am jucat cam pe vârfuri și am fost dominați la capitolul atitudine”

Narcis POHOAȚĂ 23 Oct. 2021, 23:37 Liga 2

Politehnica Iași a suferit, sâmbătă, al treilea eșec consecutiv, 1-3 pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la capătul unui meci în care gazdele au fost de nerecunoscut.

Dincolo de latura fotbalistică, ieșenii au fost surclasați la capitolul atitudine de o formație gorjeană extrem de determinată, aspect subliniat la final și de către antrenorul Costel Enache.

Costel Enache, după înfrângerea cu Viitorul Pandurii: ”A fost un heirup, ceva haotic și mai mult de luptă decât ceva logic”

Acesta a recunoscut că, în aceste condiții, fără atitudine, elevii săi nu aveau cum să obțină mai mult din partida cu Viitorul Pandurii.

”E un moment greu, o situație delicată. Aveam alte așteptări de la acest meci, am crezut că săptămâna trecută am corectat deficiențele de la fazele fixe și văd că m-am înșelat, iar am primit foarte ușor două goluri din faze fixe, în prima repriză. Așteptam să începem altfel jocul. Oarecum am încercat în repriza a doua să revenim, dar mi s-a părut totuși că a fost un heirup, ceva haotic și mai mult de luptă decât ceva logic. Așteptam ca de la meciul trecut să creștem în a controla jocul, în avea posesie și în a duce mingea spre poarta adversă, dar am fost lenți, am jucat cam pe vârfuri și am fost dominați la capitolul atitudine. Nu aveam cum să ieșim cu alt rezultat de pe teren. Nu am fost determinați și concentrați, am fost lipsiți total de responsabilitate și e clar că deznodământul nu avea cum să fie altul”, a declarat Costel Enache după eșecul cu Viitorul Pandurii, din etapa a 11-a a Ligii 2.

Enache nu-i mai simte uniți pe jucători

Întrebat cum își explică declinul echipei, antrenorul a pus rezultatele negative din ultima perioadă pe lipsa unității grupului și simte că elevii săi nu mai formează acea familie unită din startul campionatului.

”Personal am simțit oarecum lucrurile pierdute între jucători. Nu mai avem același liant între noi, nu mai avem aceeași atitudine, parcă un pic unitatea de grup s-a dus. Încerc să-mi explic și eu lucrul acesta. Poate e cazul unei discuții mai bărbătești, mai intime și cred că e cazul să spunem lucrurilor pe nume, pentru că asta aștept de la jucători. Înainte de meci, da, dăm totul, facem asta și după meci încercăm să căutăm scuze. Așteptăm să spunem lucrurile astea direct în față. Nu cred că am pierdut vestiarul, cred că s-au pierdut între ei. Parcă nu mai e aceeași unitate între jucători. Nu-i mai simt cu empatie și cu sprijin, colaborarea pe care am simțit-o acum vreo trei săptămâni. E cazul să tragem o linie clară în momentul acesta, să vedem ce resurse avem, unde trebuiesc corectate lucrurile în săptămâna asta, pentru că e o săptămână decisivă din punctul meu de vedere”, a completat antrenorul Politehnicii Iași.

  • Poli Iași în meciul cu Viitorul Pandurii: Laur. Popescu (I. Brînză 46′) – Al. Stan, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Defta – Cr. Pușcaș (Chatziterzoglou 82′), Deretti (Tib. Serediuc 46′) – Stoenac (Al. Iul. Zaharia 73′), Mărieș (Asăvoaei 46′), F. Cristea – S. Camara. Rezerve neutilizate: Brînză – Târșa, Onea, Corobuță, Pelivan.

”Luăm foarte multe goluri”

Dacă după eșecul de la Miercurea Ciuc s-a declarat mulțumit de modul cum a jucat echipa sa, deși semnalul ar fi trebuit să fie altul, de această dată Costel Enache a recunoscut ceea ce era lesne de observat: fragilitatea defensivei. Și concluzia nu poate fi alta după ce încasezi 12 goluri în ultimele cinci meciuri oficiale, patru în campionat și unul în cupă.

”E greu de explicat ce se întâmplă. Și eu caut cheia sau rotița aceea care strică mecanismul. Din păcate, văd un nivel jos la mulți dintre jucătorii pe care îi consider de bază, nucleul de bază. Jucători cu experiență, care ar trebui să țină echilibrul echipei, jucători care ar trebui să aducă un plus în momentele grele. Nu mai există adversari slabi și foarte buni, echilibrul este total, iar echipa mai concentrată și mai atentă la decizii câștigă. Și noi nu am fost nici la Miercurea Ciuc, nici acum. Sunt foarte dezamăgit de modul în care ne apărăm. Partea defensivă mă deranjează foarte mult. Dacă nici nu construim, dacă nici nu pasăm precis și nici nu ne putem lupta cu adversarul, chiar e o problemă. Trei înfrângeri consecutive și foarte multe goluri primite, asta e realitatea, e un moment foarte greu”, a mai spus Enache, care nu crede că e ”lucrat” de către jucători: ”Nu se poate să fie vorba de sabotaj. Uman am încredere în jucători, fotbalistic avem o problemă.”

  • În meciul Poli Iași – Viitorul Pandurii 1-3 au marcat Sekou Camara (58′), respectiv Alexandru Core (9′), Alin Țegle (30′) și Felipe Acosta (88′).

”Lucrurile nu mai pot continua așa”

Costel Enache și-a încheiat discursul la conferința de presă de după meci prin a puncta că ”trebuie găsită o cheie, pentru că lucrurile nu mai pot continua așa. O cheie care să strângă șurubul. Trebuie găsită rezolvarea problemelor”.

Iar apoi a subliniat, din nou, faptul că nu se va opune unei demiteri: ”Ușa pentru mine e deschisă. Dacă eu sunt cel responsabil, da, îmi asum. Dacă cineva crede că trebuie făcută o schimbare, nu găsește la mine opoziție. Dar atâta timp cât sunt aici eu încerc să fac tot ce depinde de mine pentru a redresa echipa.”

Poli Iași a rămas cu 12 puncte și e pe locul 13, dar mai poate fi depășită și de Unirea Dej. În etapa a 12-a joacă în deplasare la ultima clasată Dacia Unirea Brăila, la 30 octombrie, de la ora 11:00.

Declarațiile făcute de Costel Enache:

REZUMAT Poli Iași – Viitorul Pandurii 1-3:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-si-la-iasi-eugen-trica-spune-cum-i-a-resuscitat-pe-gorjeni-filosofia-mea-e-simpla-ca-a-lui-fane-iovan-19206845

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezastru-in-copou-poli-iasi-a-pierdut-al-treilea-meci-consecutiv-1-3-pe-teren-propriu-cu-viitorul-pandurii-si-incepe-sa-aiba-emotii-la-retrogradare-19206602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Narcis POHOAȚĂ 23 Oct. 2021, 23:37 Liga 2
Pe aceeași temă