Costel Enache pregătește campania de transferuri la Petrolul: ”Discuțiile sunt deschise, doar că sunt aspecte care depind de actuala competiție.” Câți jucători vin la echipa ploieșteană în vară

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 03 Jun. 2020, 14:09 Actualizat: 03 Jun. 2020, 18:10 Liga 2
Costel Enache pregătește campania de transferuri la Petrolul: ”Discuțiile sunt deschise, doar că sunt aspecte care depind de actuala competiție.” Câți jucători vin la echipa ploieșteană în vară

Costel Enache, antrenorul echipei Petrolul, este concentrat pe finalul de sezon din Liga 2, în urma căruia speră să promoveze în Liga 1, dar se gândește și la transferurile care ar putea fi făcute în vară. A conturat strategia în această privință, dar a declarat că nu vor fi prea multe schimbări. La echipă vor ajunge, cel mult trei fotbaliști, toți cu experiență. Asta pentru că în lot, în momentul de față, sunt destui fotbaliști tineri, de până în 20 de ani.

Costel Enache: ”Nu vorbim de schimbări masive, probabil doi-trei jucători”

Totuși, modul în care va decurge campania de transferuri depinde de situația din sezonul actual, a spus Costel Enahce. În cazul în care echipa își îndeplinește obiectivul și promovează în Liga 1, atunci strategia va fi una, dar dacă Petrolul ratează din nou accederea în primul eșalon și va rămâne în Liga 2, situația se schimbă și investițiile nu vor și aceleași.

”Discuțiile sunt deschise, doar că aici sunt lucruri care depind de actuala competiție. Nu vorbim de schimbări masive, probabil doi-trei jucători, pentru că numeric nu suntem foarte-foarte bine acum. În lot avem copii de 2002-2003, chiar vreo patru-cinci. E nevoie de puțină maturitate”, a spus Costel Enache la LookSport.

Petrolul Ploiești a revenit la antrenamente după suspendarea campionatului. Se pregătește pentru reluarea Ligii 2, dar s-a întors la normal și cu privire la salariile jucătorilor. Dacă pe timpul pauzei jucătorii au avut salariile reduse cu 50 la sută, acum sunt plătite în întregime, după cum a anunțat antrenorul Costel Enache.

”Lunile aprilie și mai au reprezentat perioada în care am avut salariile reduse la 50 la sută. Necesarul de care am avut nevoie, a fost întotdeauna asigurat. Nu s-a pus niciodată problema să se taie de undeva sau să se facă ceva. Nu! Ce e nevoie din punct de vedere profesional, ni s-a pus mereu la dispoziție. Cred că suntem privilegiați din această perspectivă”, a mai spus Costel Enache.

Jucătorii primesc restul de 50 la sută pe aprilie și mai dacă promovează în Liga 1 

Criza economică determinată de pandemia de COVID-19 se resimte în cazul mai multor echipe, odată cu trecerea timpului. Clubul Petrolul Ploiești este și el afectat, iar în acest sens, pentru ca pierderile să fie cât mai mici, a redus salariile angajaților. În lunile aprilie și mai, aceștia au primit, după cum a spus și Costel Enache, 50 la sută din remunerația normală. Jucătorii sunt motivați suplimentar. Pe lângă primele pe care le primesc în cazul promovării în Liga 1 la finalul sezonului, vor fi restituiți și banii din contracte, care au fost scăzuți în cele două luni.

Petrolul este angrenată în lupta la promovare în acest sezon de Liga 2. Ploieștenii vor începe play-off-ul de pe locul 5, cu 19 puncte, la o distanță de un punct de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv accederea la baraj. Ecartul față de primul loc, UTA Arad, va fi de șase puncte.

Echipele care vor lua startul în play-off vor începe cu jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului și vor juca cinci meciuri. Turneul se va desfășura într-o singură manșă.

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 03 Jun. 2020, 14:09 Actualizat: 03 Jun. 2020, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă