Costel Enache nu se ascunde înaintea meciului pe care Poli Iași îl are cu Unirea Constanța: ”Nu cunoaștem adversarul, nu știm la ce se să ne așteptăm.” Avertismentul pentru jucătorii săi și lecția învățată de Francisc Cristea

Narcis POHOAȚĂ 17 Sep. 2021, 10:08 Liga 2

După ce s-a împiedicat de FC Buzău în Copou (scor 0-1), Poli Iași speră să reia sâmbătă seria succeselor în campionat. Elevii lui Costel Enache au trei deplasări consecutive cu adversari facili la prima vedere, Unirea Constanța (campionat), Minaur Baia Mare (Cupa României) și Dunărea Călărași (campionat), iar trei victorii în aceste partide le-ar da un moral foarte bun în perspectiva duelului cu Metaloglobus, ultimul dinaintea unei noi întreruperi a campionatului din cauza meciurilor echipelor naționale.

Costel Enache își atenționează jucătorii și recunoaște că nu știe multe lucruri despre adversar, Unirea Constanța

Pentru a reînnoda seria victoriilor, Iașiul trebuie să treacă de Unirea Constanța, sâmbătă, la Techirghiol, o formație cu mai mulți juniori în componență, cu un lot nou începând de la jocul trecut. De la partida cu Dunărea Călărași, la fosta Farul evoluează acum majoritatea jucătorilor de la FCSB 2 (Liga 3).

Antrenorul Costel Enache și-a avertizat elevii să trateze meciul cu maximă seriozitate și să nu se creadă dinainte învingători.

”Întâlnim o echipă tânără, cu jucători de calitate, de viitor, dar este totuși o echipă tânără, fără maturitate și fără experiență de Liga a 2-a. Cea mai mare greșeală ar fi ca noi să cădem în capcana aceasta, să tratăm jocul lejer și să ne credem dinainte învingători. Acesta este și rolul meu, să aduc jucătorii la un nivel de concentrare și cu o mentalitate pozitivă pentru joc. O să se trebuiască să jucăm pe cartea atacului, tura asta va trebui să găsim soluții mai bune pe plan ofensiv, poate și un modul de joc schimbat oarecum”, a declarat antrenorul Costel Enache, care nu știe foarte multe detalii despre adversarul de sâmbătă: ”E destul de greu să vorbesc despre joc în detaliu, va trebui să ne uităm la ce avem noi de făcut. În primul rând pentru că plecăm ca favoriți și ar trebui să ne impunem stilul de joc, pentru a obține un rezultat pozitiv. În al doilea rând, nu cunoaștem adversarul. Au un singur meci în componența pe care o anticipez și eu, însă am văzut doar formația cu care au jucat, nu am găsit imagini, deci nu știm la ce se să ne așteptăm. E clar că Unirea se bazează în continuare pe jucători tineri, nu știm dacă au mai reușit să facă ceva transferuri în această săptămână.”

Francisc Cristea: ”M-am simțit neputincios în tribune, vinovat”

La conferința de presă a participat și mijlocașul Francisc Cristea, care va reveni în primul unsprezece după ce în etapa trecută a fost suspendat, ca urmare a celor patru cartonașe galbene încasate în primele cinci etape. Cristea a recunoscut că putea evita unele avertismente și spune că s-a simțit vinovat și neputincios în timp ce privea din tribune meciul cu FC Buzău.

”Sincer, mi-a prins bine puțin această pauză, mi-am dat seama că nu e plăcut să stau în tribună și să mă uit la meci. Pe viitor sper să nu mai repet aceste greșeli. M-am simțit neputincios și vinovat pentru că am luat acele patru cartonașe galbene rapid, în primele cinci etape. Dar mi-am propus să nu mai fac aceste greșeli și până la sfârșitul sezonului să nu mai iau cartonașe. O să plătesc pentru aceste greșeli, voi avea doar de învățat”, a declarat Francisc Cristea.

Enache: ”I-am reproșat un singur lucru, că atunci când echipa a avut cea mai mare nevoie de el, el a fost în tribună”

Antrenorul Costel Enache a intervenit și l-a lăudat pe Francisc pentru calitățile sale fotbalistice, dar i-a transmis în același timp că trebuie să fie atent la ieșirile din timpul partidei, pentru a evita primirea cartonașelor.

”Eu i-am reproșat lui Francisc un singur lucru, că atunci când echipa a avut cea mai mare nevoie de el, el a fost în tribună. Am fi avut nevoie de un jucător de construcție, de atac, la meciul cu Buzăul, dar două copilării de-ale lui l-au făcut să stea în tribună, iar pe noi să nu avem soluții pentru meci. I-am reproșat lucrul acesta, sper să-l folosească pentru maturitate. Are tot ce-i trebuie fotbalistic. Îi mai trebuie un pic de control, în rest e un jucător complet. Aștept aceeași implicare de la el, aleargă foarte mult, e dispus la efort, în schimb aștept și mai multă maturitate”, a spus Enache.

Mulți indisponibili în continuare pentru Poli

Costel Enache nu va conta în meciul cu Unirea Constanța pe Pop, Stoenac și Deretti, toți accidentați. În schimb, Târșa – accidentat de la începutul campionatului și Pușcaș sunt apți de joc, iar Francisc Cristea va reveni după suspendare.

În ceea ce-l privește pe Deretti, Costel Enache a explicat care este starea de sănătate a jucătorului care a suferit o fractură de mandibulă în partida cu Universitatea Cluj: ”Deretti a făcut ieri o radiografie, în continuare fractura este vizibilă, calusul nu s-a depus, astfel că nu putem forța lucrurile. Recomandarea este ca jucătorul să nu aibă contacte, să nu aibă sărituri. Nu ne bazăm pe el încă.”

Înaintea desfășurării etapei a 7-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 13 în clasament, cu 6 puncte, iar Unirea Constanța se află pe poziția a 19-a, cu 1 punct.

Meciul dintre Unirea Constanța și Poli Iași are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Techirghiol.

Conferința de presă susținută de Costel Enache și Francisc Cristea:

https://www.youtube.com/watch?v=rZbyzdo23F8

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ocolul-tarii-cu-autocarul-poli-iasi-va-disputa-trei-meciuri-in-deplasare-intr-un-interval-de-11-zile-timp-in-care-va-parcurge-peste-3-000-de-kilometri-19200990

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-incarcat-pentru-zece-echipe-din-liga-2-in-urmatoarele-zile-cum-au-fost-stabilite-jocurile-din-etapa-a-7-a-si-a-8-a-cat-si-16-imile-cupei-romaniei-si-cele-alese-sa-fie-televizate-19200995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leonard-strizu-reactivat-ca-antrenor-si-numit-la-unirea-constanta-in-urma-parteneriatului-dobrogenilor-cu-fcsb-jucatorii-vicecampioanei-trimisi-la-echipa-din-liga-2-19200049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-punct-si-primul-gol-in-liga-2-pentru-unirea-constanta-dupa-marile-schimbari-cu-jucatorii-si-echipamentul-fcsb-ului-spera-la-salvarea-de-la-retrogradare-leo-strizu-totul-despre-proiect-dupa-19200106

Narcis POHOAȚĂ 17 Sep. 2021, 10:08 Liga 2
Pe aceeași temă