Costel Enache, înainte de Poli Iași – Unirea Slobozia: ”Nu ne mai facem iluzii, ca să nu avem deziluzii. Să vorbească faptele pentru noi”

Narcis POHOAȚĂ 04 Nov. 2021, 15:45 Liga 2
Costel Enache, înainte de Poli Iași - Unirea Slobozia: ”Nu ne mai facem iluzii, ca să nu avem deziluzii. Să vorbească faptele pentru noi”

Poli Iași a avut un bilanț extrem de slab pe teren propriu în acest sezon, o singură victorie și patru înfrângeri în cele cinci meciuri disputate, iar sâmbătă are șansa de a rupe seria eșecurilor din Copou cu o victorie împotriva Unirii Slobozia, un adversar deloc ușor.

Veniți după un succes care a mai detensionat atmosfera în vestiar, 2-0 în deplasare cu Dacia Unirea Brăila, ieșenii speră să continue pe aceeași linie și să obțină o primă victorie pe teren propriu, unde au pierdut ultimele trei partide.

Costel Enache, înainte de meciul cu Unirea Slobozia: ”Hai să luăm strategia invers, să nu vorbim și să facem pe teren”

Chiar dacă un succes ar readuce echipa în partea superioară a clasamentului, antrenorul Costel Enache nu-și mai face iluzii și vrea ca elevii săi să vorbească mai mult pe teren.

”Mereu ne-am făcut calcule din astea și îmi amintesc ce dezamăgire și ce gust amar am avut cu Metaloglobus, când eram foarte aproape de un obiectiv și am pierdut acel meci. Veneam după momente bune și chiar ne-a dărâmat acea înfrângere. Nu ne mai facem iluzii, ca să nu avem deziluzii. Să luăm lucrurile ca atare, să vedem ce facem pe teren. Am vorbit destul de mult înainte de meciuri, că vrem, că ne apropiem, însă doar am vrut, nu am și făcut. Hai să luăm strategia invers, să nu vorbim și să facem pe teren, iar sâmbătă faptele să vorbească pentru noi”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, antrenorul Costel Enache.

”Avem argumentul să credem că suntem favoriți”

Enache se așteaptă la un meci dificil cu Unirea Slobozia, echipă pe care o cunoaște încă din sezonul trecut, când antrena ”U” Cluj, dar spune că are argumente să creadă că elevii săi sunt favoriți în jocul de sâmbătă.

”Nu e un meci simplu pentru noi, avem în față o echipă omogenă, destul de echilibrată, nu am văzut să aibă probleme în cursul acestui campionat. I-am întâlnit și în campionatul trecut și am văzut o echipă pregătită pentru joc, cu posesie bună, cu jucători de calitate. Sunt într-un moment bun și au un obiectiv destul de bine pus la punct, sunt aproape de play-off. Ne va aștepta un joc greu, dar avem și noi argumentul pentru care aș crede că suntem favoriți. Am văzut preocupare la jucătorii mei săptămâna asta, am văzut implicare la antrenamente, i-am văzut responsabili, tonici și mai apropiați unul de altul. Sunt convins că forța grupului va aduce un rezultat pozitiv sâmbătă și suntem pregătiți”, a completat Enache, care admite că victoria cu Brăila a schimbat în bine starea de spirit din vestiar: ”Ne-am revenit un pic, pentru că a fost puțin dezechilibru. Am avut o perioadă mai dificilă, rezultatele nu ne-au ajutat, atmosfera era puțin încărcată, dar sper că săptămâna asta am reușit să repunem lucrurile într-un mediu normal, de energie pozitivă și de încredere. Victoria cu Brăila a mai schimbat starea de spirit în vestiar, a adus o încredere mai mare, emulație, tonusul este mai ridicat față de săptămâna trecută. Acum, schimbări majore nu o să vedeți, nu poți face de la o săptămână la alta mari minunății, dar vom schimba un pic anumite lucruri și sper să fie de bun augur.”

Robert Asăvoaei: ”Am rămas datori la meciurile de acasă”

Robert Asăvoaei, reprezentantul vestiarului Politehnicii Iași la conferința de presă, unul dintre marcatorii meciului de la Însurăței, a admis că echipa sa a rămas datoare la meciurile de pe teren propriu.

”Va fi un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună, dar dar noi trebuie să câștigăm, pentru că jucăm acasă, iar la meciurile din Copou suntem datori. Sper ca în meciul acesta să rupem seria negativă pe care am avut-o în Copou. Sunt într-o perioadă bună și sper să o țin tot așa. Important este să mă antrenez bine și să joc bine”, a declarat Robert Asăvoaei, care a explicat ce s-a schimbat la sine față de perioada petrecută la Știința Miroslava: ”Cred că față de perioada de la Miroslava m-am mai maturizat și eu, s-a schimbat atitudinea, nu mai fac aceleași greșeli.”

Costel Enache nu va conta în meciul cu Unirea Slobozia pe Ovidiu Mihalache, Alexandru Stan și Ionuț Pop, toți cei trei absentând din motive medicale.

Ialomițenii au patru puncte în plus față de ieșeni

În ultima etapă, Poli Iași a trecut cu 2-0 de Dacia Unirea Brăila, la Însurăței, în timp ce Unirea Slobozia a învins pe teren propriu, cu 2-0, Unirea Constanța.

Înainte de desfășurarea etapei a 13-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 11 în clasament, cu 15 puncte, iar Unirea Constanța se află pe poziția a 7-a, cu 19 puncte.

Meciul de la Iași dintre Politehnica și Unirea Slobozia are loc sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 11:00.

Declarațiile făcute de Costel Enache și Robert Asăvoaei înainte de meciul Poli Iași – Unirea Slobozia:

https://www.youtube.com/watch?v=s-tqYLrIMf0

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clubul-poli-iasi-bun-de-plata-dupa-ce-a-pierdut-procesul-cu-tibor-selymes-datoria-care-trebuie-stinsa-imediat-si-reactia-lui-briaur-19208553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-cu-sapte-fotbalisti-din-liga-2-la-urmatoarea-actiune-cs-comunal-selimbar-trimite-doi-jucatori-pentru-amicalele-cu-selectionatele-similare-ale-poloniei-si-italiei-19208544

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-inainte-de-a-treia-pauza-pe-care-echipele-din-liga-2-o-primesc-in-2021-pe-perioada-meciurilor-nationalelor-u-revine-pe-cluj-arena-fc-hermannstadt-steaua-e-19208524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secretul-ascensiunii-lui-robert-asavoaei-mijlocasul-ofensiv-al-politehnicii-iasi-a-marcat-un-gol-si-a-oferit-doua-pase-decisive-in-ultimele-trei-meciuri-19208502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-multumit-de-faptul-ca-elevii-sai-si-au-schimbat-atitudinea-i-am-vazut-implicati-concentrati-in-ce-situatie-isi-vede-antrenorul-echipa-vulnerabila-19208417

Narcis POHOAȚĂ 04 Nov. 2021, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă