Costel Enache, mulțumit de faptul că elevii săi și-au schimbat atitudinea: ”I-am văzut implicați, concentrați.” În ce situație o vede pe Poli Iași vulnerabilă

Narcis POHOAȚĂ 01 Nov. 2021, 18:32 Liga 2
Costel Enache, mulțumit de faptul că elevii săi și-au schimbat atitudinea: ”I-am văzut implicați, concentrați.” În ce situație o vede pe Poli Iași vulnerabilă

Politehnica Iași a obținut sâmbătă, la Însurăței, a patra victorie din acest sezon în deplasare, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila, și a oprit seria celor trei eșecuri consecutive. Fără să facă un joc strălucit, Iașiul s-a impus meritat în fața unui adversar cu multe probleme, aflat încă în căutarea primei victorii de la revenirea în al doilea eșalon.

Costel Enache, după victoria cu Brăila: ”Sunt mulțumit nu neapărat că am făcut vreun joc spectaculos, dar că ne-am recăpătat atitudinea și implicarea”

Antrenorul Politehnicii a admis că jocul echipei sale cu Dacia Unirea Brăila nu s-a ridicat la cel mai bun nivel, dar s-a declarat foarte mulțumit de implicarea elevilor săi. Costel Enache spune că și-ar dori ca jucătorii ieșeni să aibă aceeași atitudine în fiecare meci și consideră că fără determinare Poli este o echipă vulnerabilă.

”Sunt mulțumit nu neapărat că am făcut vreun joc spectaculos, dar că ne-am recăpătat atitudinea și implicarea. Pentru că asta ne-a lipsit foarte mult la meciul anterior. Atunci când nu avem atitudine și implicare suntem o echipă foarte vulnerabilă, s-a și văzut lucrul acesta. Sunt mulțumit în totalitate de implicare, de concentrare. Am și văzut asta la partea de pregătire a jocului, modul cum vorbeau jucătorii între ei, își dădeau indicații, soluții, i-am văzut concentrați și la încălzire, iar în timpul jocului am avut doar un singur moment în care am fost un pic dezechilibrați și adversarul a avut o ocazie de unu la unu cu portarul. În rest, nu au fost probleme. Pe lângă cele două goluri am mai avut câteva situații de singur cu portarul, două goluri anulate, am controlat jocul în totalitate. Nu neapărat tehnic și tactic, nu a fost o presiune foarte mare, dar ca maturitate, determinare și implicare am fost la nivelul pe care mi l-aș dori meci de meci”, a declarat antrenorul Costel Enache.

  • Robert Asăvoaei (37′) și Sekou Camara (74′) au marcat golurile Politehnicii Iași în meciul de la Însurăței, din cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

Victoria care poate reda încrederea jucătorilor

Antrenorul a lăudat jocul Brăilei și spune că punctele obținute la Însurăței sunt foarte importante pentru încrederea jucătorilor, care au suferit după cele trei eșecuri consecutive.

”Brăila e o echipă cu probleme, dar are jucători destul de interesanți. Eu am apreciat modul cum s-a implicat adversarul, în condițiile grele, cu situația din clasament aproape fără ieșire. Am văzut o echipă pregătită pentru joc, a fost un meci destul de aspru, destul de dur, cu contacte fizice chiar la limita regulamentului, un joc dinamic. Noi veneam cu ceva probleme de lipsă de încredere. Oricât am discuta între noi, rezultatele te apasă, iar nereușitele din ultimele etape ne-au făcut să fim un pic neîncrezători în potențialul nostru. Dar am fost echilibrați și am dat dovadă de maturitate. Ar trebui ca această victorie să ne aducă puțină încredere, energie, emulație, speranță și motivație. Asta vreau de la acest rezultat”, a completat Enache.

Cuvinte de laudă pentru Asăvoaei și Aftanache

Acesta a apreciat realizările din ultimele trei runde ale lui Robert Asăvoaei – un gol și două pase decisive: ”Mă bucură foarte mult aceste realizări. Trei meciuri cu trei realizări pentru el, mă bucur foarte mult. Și Aftanache a avut o accelerare foarte bună pe partea dreaptă și i-a centrat lui Camara, care a fost acolo unde trebuie la golul doi. Mă bucură fiecare realizare a fiecărui jucător. Avem un lot echilibrat, iar diferențele nu sunt foarte mari între jucători. Sunt mulțumit de cei care au intrat titulari în acest meci, dar și de cei care au venit pe parcurs, de pe bancă. În fiecare săptămână jucătorii au șansa de a juca titular, fiecare jucător e o soluție pentru noi.”

Poli Iași are 15 puncte după 12 etape și se află pe locul 11, în urcare două poziții față de runda trecută. În etapa a 13-a, echipa lui Costel Enache are meci pe teren propriu cu Unirea Slobozia (locul 7, 19 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 01 Nov. 2021, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă