Costel Enache, în fața primului meci ca antrenor al ”U” Cluj. ”Principalul” mai are nevoie de timp să-și impună filozofia, dar știe cum poate debuta cu victorie cu Unirea Slobozia

Andrei PASCU 21 Sep. 2020, 21:52 Liga 2
Costel Enache, în fața primului meci ca antrenor al ”U” Cluj. ”Principalul” mai are nevoie de timp să-și impună filozofia, dar știe cum poate debuta cu victorie cu Unirea Slobozia

Costel Enache se află în fața primul meci pe banca Universității Cluj. Antrenorul este pregătit să debuteze marți, de la ora 19:00, acasă cu Unirea Slobozia. După primele ședințe de pregătire, ”principalul” este mulțumit de modul în care jucătorii s-au comportat și este încrezător că împreună pot obține rezultate foarte bune, care pot duce echipa în partea superioară a clasamentului Ligii 2.

Costel Enache: ”Cu toții ne dorim o victorie și cred că avem și argumente” 

Costel Enache cere răbdare și consideră că e nevoie de timp până când o să reușească să implementeze filozofia sa de joc. Tocmai din acest motiv, când a venit vorba de partida cu Unirea Slobozia, antrenorul a declarat că se bazează în mare parte pe individualități.

”Am văzut la jucători preocupare. Sunt convins că își doresc și ei foarte mult să se reabiliteze. Cu toții ne dorim o victorie și cred că avem și argumente. Avem un lot echilibrat, puternic și ultimele zile au fost bune din punct de vedere al antrenamentelor.

Fotbalul este un proces, el se învață ca orice altceva, e nevoie de timp, e nevoie de exercițiu. Lucrăm cu atâția oameni, sunt idei noi și fotbalul are foarte multe de lucruri de pus la punct. E imposibil ca în patru, cinci zile să aduci schimbări de ordin tactic.

Pentru meciul de mâine, aștept să văd o echipă care își respectă blazonul prin individualități, pentru că avem jucători de certă valoare, jucători care au confirmat de mult în fotbalul românesc. Avem jucători tineri de o perspectivă extraordinară, iar atunci dacă partea individuală este una foarte bună și partea colectivă, de grup, trebuie să fie aceeași. Vreau să văd o echipă organizată. Asta înseamnă că jucătorii mei trebuie să fie motivați, concentrați, să aibă comunicare și să încerce să reacționeze toți în același moment. Aștept de la jucători un restart mental, fizic și de atitudine”, a declarat Costel Enache pentru FC U Cluj.

Universitatea Cluj a stat doar o zi fără antrenor principal, după demisia lui Adrian Falub în urma înfrângerii suferite la SCM Gloria Buzău, scor 1-2, în etapa a 3-a a Ligii 2. În Comitetul Director întrunit pe 16 septembrie, au fost analizate propunerile oferite de Daniel Stanciu, după ce acesta a purtat discuții de principiu cu mai mulți antrenori, printre care Claudiu Niculescu, Costel Enache, Gigi Mulțescu sau Eugen Neagoe. A fost ales Enache, care sezonul trecut a antrenat Petrolul.

”U” Cluj, trei puncte după trei meciuri 

Universitatea Cluj a disputat trei meciuri în acest sezon, dar a strâns doar trei puncte. A câștigat primul duel, cu Aerostar Bacău (1-0), după care au venit două eșecuri la rând, cu ASU Politehnica (0-1) și SCM Gloria Buzău (1-2). Ardelenii sunt în acest moment pe locul 15 din 21 de echipe.

Unirea Slobozia e nou-promovată, dar o duce mai bine. După trei meciuri e pe locul 13, cu patru puncte.

Foto și video: FC Universitatea Cluj

Andrei PASCU 21 Sep. 2020, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă