Costel Enache, după ce ”U” Cluj a pierdut meciul cu Ripensia: ”Nu mai suntem implicați. Mi-e puțin jenă de ceea ce se întâmplă.” Cum comentează schimbările din conducerea clubului

Anda DELIU 18 Apr. 2021, 15:00 Liga 2

”U” Cluj a dezamăgit din nou, după ce a pierdut la scorul de 2-1 pe terenul Ripensiei, chiar în ziua în care formația timișoreană a fost părăsită de către antrenorul Cosmin Petruescu. Acest lucru nu a creat un avantaj pentru ardeleni, cu toate că totul s-a petrecut destul de intempestiv. Însă dezordinea de la adversari a fost peste dezordinea tactică din teren a formației clujene, aspect admis cu sinceritate și de antrenorul Costel Enache.

Antrenorul Universității nu a pus înfrângerea cu Ripensia pe seama arbitrajului. ”Contactele pe terenul ăsta sunt întotdeauna la o limită, pentru că e greu de interpetat 100 la sută corect, dar nu a avea ce să reproșez arbitrajului sub nicio formă. Poate totuși eliminarea lui Răuță mi se pare un pic forțată sau o decizie pripită. Dar nici n-am văzut faza, am văzut în dinamica jocului, faza s-a întâmplat chiar în centrul terenului. Dar era cam tardivă, ar fi trebuit să rezolvăm lucrurile până atunci. N-aș putea să mă leg de acea eliminare ca o scuză pentru rezultatul de azi”, a spus Enache, la microfonul DigiSport.

  • ”U” Cluj a rămas în 10 după ce Andrei Răuță a fost eliminat direct în minutul 86, după un fault din postura de ultim apărător. Scorul era deja 2-1 pentru Ripensia.
  • Ioan Filip (34′) a deschis scorul pentru ”U” Cluj pe stadionul Electrica, iar Harald Fridrich (42′, 60′) a întors rezultatul în favoarea Ripensiei din faze aproximativ asemănătoare, reluări cu capul după centrări din corner.

Ripensia, echipa mai dornică

Costel Enache a punctat că formația mai motivată a fost Ripensia.

”N-am știu să gestionăm lucrurile așa cum trebuie. Am fost din nou lejeri, fără concentrare, fără mențierea unei disicipline de tactică. Parcă n-am acceptat nici duelurile așa cum am făcut-o altădaă. O dorință mai accentuată la adversari pentru a câștiga un duel, o minge, un metru și a ajunge mai repede în fața porții adverse. Terenul nu a fost chiar cel mai bun pentru fotbal. Dar se întâmplă des în sport ca diferența să o fac atitudinea, dorința, implicarea, munca. Aici n-am reușit să ținem ritmul cu adversarul și am peirdut ce am câștigat în primele meciuri”, a declarat ulterior Enache.

Situația de la Cluj, deloc măgulitoare

După ratare accederii în play-off, la ”U” Cluj sunt rezultate proaste și în play-out, deși adversarii ar fi, teoretic, accesibili. Enache spune că e o problemă de mentalitate.

”Din păcate, nu mai avem aceeași unitate de grup. Nu mai suntem implicați și parcă nu ne mai intereseazaă nimic din ceea ce înseamnă un concept de sport de echipă. E și o consecință a acestui fapt rezultatul de azi. Factorul mental este în același moment responsabilul numărul unu pentru ceea ce se întâmplă la clubul nostru”, a mai spus Enache.

Ulterior, la conferința de presă, antrenorul a precizat că simte că jucătorii nu au motivație. ”Sunt multe lucruri care par minore care influențează mentalul unui jucător. Sunt și lucruri care ar trebui să întărească mentalul sau să ne dea o motivație personală. Asta ne-a lipsit și parcă fiecare e mulțumit cu ceea ce are”, a completat, într-o declarație ulterioară, Enache.

Enache își acceptă supărările. Vin schimbări?

Dacă acum câteva săptămâni, antrenorul clujean era în pragul unor căderi nervoase la interviurile de după joc sau chiar și înainte, acum Enache spune că a învățat să accepte dezamăgirile.

”Supărările acestea am învățat să le accept. Mi-e puțină jenă de ceea ce se întâmplă. Lucrurile se schimbă în clubul nostru, s-au schimbat la nivelul superior. Așteptăm să se preia gestiunea și să se ia decizii. În continuare suntem într-o incertitudine. În momentul în care lucruile vor fi staiblite la conducere, veți vedea și decizii cu siguranță”, a punctat antrenorul Universității Cluj.

De altfel, chiar pare resemnat și cu o eventuală schimbare a sa, dacă noul președinte va ajunge la această concluzie. ”Eu sunt doar un simplu antrenor, nu sunt responsabil cu proiecte sau cu strategii de genul așa de mare. O tranziție în cadrul clubului. S-au preluat și încă se mai preiau din responsabilități. Probabil săptămâna viitoare se vor lua măsuri sau decizii. E un an ratat, e clar, și trebuie să na asumăm cu toții lucrul acesta”, a mai adăugat antrenorul la conferința de presă.

”U” Cluj, cu 33 de puncte, se află pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, însă are un meci în minus disputat față de primele două clasate. Etapa următoare, a 5-a, ”U” Cluj joacă acasă cu Metaloglobus (locul 2, 36 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Apr. 2021, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă