Costel Enache, după al doilea 0-0 consecutiv înregistrat de Poli Iași: ”Dacă Sekou Camara e într-o zi mai puțin bună, ne uităm la lună. Asta e realitatea”

Narcis POHOAȚĂ 28 Nov. 2021, 14:05 Liga 2

Politehnica Iași a bifat, sâmbătă, a doua remiză albă consecutivă, 0-0 pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Dej, într-un meci în care oaspeții au ratat marile ocazii. Alterior, echipa moldoveană remizase la Timișoara cu Ripensia (0-0).

Oficialii ieșeni s-au declarat mulțumiți la final de jocul echipei, de implicarea jucătorilor, apreciind totodată calitatea adversarului, una superioară pentru o formație venită din al treilea eșalon.

Costel Enache, după egalul din Copou cu Unirea Dej: ”Mi s-a părut cel mai dinamic și cel mai tonic joc al nostru”

Antrenorul principal al Iașiului, Costel Enache, a declarat că nu are ce să le reproșeze elevilor săi după partida cu Unirea Dej.

”Mi s-a părut cel mai dinamic și cel mai tonic joc al nostru, și cu un adversar mult peste ce am văzut până acum. O echipă tânără, dispusă la efort, foarte muncitoare și cu calitate. Eu sunt mulțumit de implicarea jucătorilor. Azi a fost cel mai bun nivel al nostru, nu am ce să le cer mai mult jucătorilor. Pe rezultat toată lumea e supărată, dar pe jucători nu sunt, pentru că i-am văzut implicați. Că nu am reușit să facem spectacol, asta e altă treabă. Dar faptul că băieții s-au implicat și au alergat, poate fi un punct în care să spunem că au vrut ceva”, a declarat Costel Enache pentru Liga2.ro.

”Ne uităm la lună când Camara nu prinde o zi bună”

Enache a precizat că este nemulțumit de jucătorii tineri, care au rămas datori, dar și de faptul că nu a reușit să completeze lotul cu încă un atacant valoros, precum Sekou Camara.

”Eu nu sunt supărat pe meciul acesta. Sunt supărat pe cei mici, de 2003, mult sub ceea ce vrem. E greu cu progresul și nu prea ne ajută. Iar în meciul acesta chiar au fost sub nivelul echipei și nu au ajutat echipa. Sunt însă tineri și au viitorul în față. Ce ne-a lipsit? Ne-a lipsit inspirația în fața porții. Dacă marcam în prima repriză ne făceam și noi meciul mai ușor, ne-a lipsit poate o soluție ofensivă. Dacă Sekou Camara e într-o zi mai puțin bună, ne uităm la lună, asta e realitatea. Noi stăm în Camara, asta e realitatea! Dacă el e într-o zi mai slabă, suntem morți. Nu e îngrijorător acest lucru, asta e realitatea. Că nu e ce trebuie, știm lucrul ăsta. Dar ne-am asumat asta cu toții. Știm cum s-a strâns echipa, cum s-a împărțit bugetul. Am fi vrut să avem doi atacanți de calitate și când unul nu e în vână să schimbăm, așa cum face Petrolul, spre exemplu, dar din păcate nu avem concurență acolo. Dar Camara rămâne un jucător de execuție, foarte bun și chiar dacă a prins o zi mai slabă, nu puteam să-l schimb”, a mai spus Costel Enache.

Unirea Dej, o echipă cu calitate

Antrenorul Politehnicii a lăudat jocul etalat de Unirea Dej, o nou-promovată cu jucători tineri, fără experința ligii secunde. Aceasta este antrenată de Dragoș Militaru, cel mai tânăr antrenor din primele două ligi, de doar 31 de ani.

”Chiar dacă e o nou-promovată, Unirea Dej e o echipă omogenă, cu calitate. Și Hoffenheim, când a promovat în Bundesliga, a terminat pe 2, deși avea un sfert din bugetul lui Dortmund, care a terminat pe 5. Dejul a făcut multe meciuri bune, a încurcat și echipe aflate la promovare, nu doar pe noi. Eu consider că am făcut un joc bun, dar și adversarul a avut calitate. Sigur, e dezamăgitor rezultatul, dar adversarul chiar a fost bun azi”, a conchis Enache.

Cu 20 de puncte, Poli Iași pică o poziție în clasamentul Ligii 2, pe locul 12. În ultima etapă din acest an, a 16-a, echipa din Iași joacă în deplasare la CS Comunal Șelimbăr (locul 9, 22 puncte), la 4 decembrie, de la ora 11:00.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-dupa-remiza-obtinuta-la-iasi-inainte-de-meci-probabil-ne-am-fi-multumit-cu-un-egal-punand-in-balanta-loturile-dar-am-fi-meritat-un-pic-mai-mult-de-la-acest-joc-19211947

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-nu-a-venit-la-conferinta-de-presa-dupa-remiza-cu-unirea-dej-si-l-a-trimis-pe-secundul-adrian-senin-nu-stiu-daca-a-fost-un-meci-slab-atat-am-putut-astazi-19211903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-scapat-ieftin-cu-un-punct-poli-iasi-a-obtinut-cu-noroc-un-egal-pe-teren-propriu-in-fata-nou-promovatei-unirea-dej-19211810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-cinci-meciuri-se-joaca-astazi-toate-de-la-ora-1100-doua-dintre-echipe-favorite-sa-castige-pot-egala-steaua-19211672

Narcis POHOAȚĂ 28 Nov. 2021, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă