A scăpat ieftin cu un punct! Poli Iași a obținut cu noroc un egal pe teren propriu în fața nou-promovatei Unirea Dej

Narcis POHOAȚĂ 27 Nov. 2021, 15:08 Liga 2

Într-o săptămână în care conducerea clubului le-a achitat două salarii, iar Consiliul Local a fost alături de club, alocând o nouă sumă importantă de bani, fotbaliștii Politehnicii Iași nu au răspuns pe măsură pe teren. Ba chiar au rămas datori, cu vârf și îndesat.

Deși a avut în față o nou-promovată, cu jucători tineri, fără experiența ligii secunde, Politehnica Iași a făcut un nou joc modest cu Unirea Dej (scor 0-0) și a trebuit să se mulțumească în final cu un punct obținut cu noroc, dacă privim raportul ocaziilor clare.

Start bun pentru Poli

Iașiul a început bine meciul din Copou, din etapa a 15-a a Ligii 2, și în minutul 3 a fost aproape de deschiderea scorului prin Francisc Cristea, decarul șutând puțin pe lângă poartă, de la 25 de metri, după o acțiune a lui Pelivan în partea stângă.

Oaspeții au avut la rândul lor o șansă bună în minutul 25, balonul centrat periculos în fața porții de Laurențiu Pop trecând puțin alături.

Două minute mai târziu, Stoenac a prins un șut puternic de la 30 de metri, dar portarul Răilean a scos spectaculos de sub transversală, menținând tabela intactă la pauză.

Ocazii mari ratate de Unirea Dej, în repriza a doua

Dacă la precedentul meci din Copou ieșenii au ieșit de la cabine mai deciși și au întors scorul, de această dată Poli a părut anesteziată în repriza secundă.

Simțind că se poate, tinerii fotbaliști ai Dejului au făcut pasul în față, în unele momente au dominat chiar jocul și și-au creat cel puțin două ocazii uriașe. Adrian Pop (59) a trimis din poziție ideală, din vole, puțin pe lângă poarta lui Brînză, iar în minutul 84, Cocian a ratat și el incredibil din 10 metri, șutând razant cu bara din stânga a porții gazdelor.

De cealaltă parte, Iașiul a punctat doar printr-o fază comică, în ultimul minut de joc, când la șutul lui Aftanache, din careu, gheata mijlocașului ieșean a intrat în poartă, iar mingea s-a dus în plasa laterală.

Scor final 0-0, a doua remiză albă consecutivă pentru Poli Iași, un rezultat rușinos pentru o echipă cu pretențiile și blazonul Iașiului, în fața unei nou-promovate. Un punct însă obținut cu noroc de gazde, în condițiile în care Unirea Dej a ratat marile ocazii.

Iașiul încheie astfel parcursul din Copou în acest an cu un bilanț lamentabil, doar două succese în șapte meciuri, parcurs care nu-i dă dreptul să spere decât la evitarea retrogradării.

POLITEHNICA IAŞI – UNIREA DEJ 0-0

Poli Iași: Brînză – Onea, Chatziterzoglou, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc – Chiorean (Cană 83′), F. Cristea, Al. Stan (Asăvoaei 83′) – Stoenac (Aftanache 71′), Pelivan (Defta 46′), S. Camara
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Ungurenașu, Deretti, Târșa, Mărieș
Antrenor: Costantin Enache

Unirea Dej: Răilean – Kereki, I. Rus, Burdeț, Roș – Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Frăsineanu 64′), Al. Militaru, Fl. Blaj (Al. Pop 76′) – Mir. Manole (D. Pop 85′), P. Popescu (Cocian 64′)
Rezerve neutilizate: R. Papp, Cl. Chindriș – Al. Blaj, Chira, Bg. Vlad
Antrenor: Dragoș Militaru

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză (Botoşani) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti); Rezervă: Florin Adrian Sava (Vânători – Galaţi); Observatori: Constantin Gheorghe și Ciprian Anton (ambii din Suceava).

Poli Iași și Unirea Dej, în cădere în clasament

Cu 20 de puncte, Poli Iași pică o poziție în clasamentul Ligii 2, pe locul 12, iar Unirea Dej, cu 19 puncte, cade două locuri, pe 14.

În ultima etapă din acest an, a 16-a, echipa din Iași joacă în deplasare la CS Comunal Șelimbăr (locul 9, 22 puncte), la 4 decembrie, de la ora 11:00, iar Unirea Dej are meci acasă cu Metaloglobus (locul 8, 22 puncte), la 4 decembrie, de la ora 12:00.

Înregistrarea meciului Politehnica Iași – Unirea Dej 0-0:

 

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-cinci-meciuri-se-joaca-astazi-toate-de-la-ora-1100-doua-dintre-echipe-favorite-sa-castige-pot-egala-steaua-19211672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-poli-iasi-consiliul-local-a-aprobat-o-noua-suma-de-bani-pentru-clubul-din-copou-19211634

https://liga2.prosport.ro/seria-1/balon-de-oxigen-de-la-consiliul-local-fotbalistii-politehnicii-iasi-au-primit-cele-doua-salarii-restante-si-sunt-cu-banii-la-zi-19211322

Narcis POHOAȚĂ 27 Nov. 2021, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă