Costel Enache, din ce în ce mai mulțumit de jocul lui ”U” Cluj: ”Aș scoate în evidență lucrurile pozitive.” Antrenorul și-a dat cu părerea despre problemele de la ”FC U” Craiova și lupta la promovare

Răzvan STÎNGĂ 12 Oct. 2020, 22:35 Liga 2
Costel Enache, din ce în ce mai mulțumit de jocul lui ”U” Cluj: ”Aș scoate în evidență lucrurile pozitive.” Antrenorul și-a dat cu părerea despre problemele de la ”FC U” Craiova și lupta la promovare

Costel Enache este din ce în ce mai mulțumit de jocul Universității Cluj, lucru remarcat după victoria contra echipei Turris Oltul, din etapa a 7-a a Ligii a 2-a, scor 4-1. Antrenorul a scos în evidență atitudinea jucătorilor și efortul pe care l-au depus, dar a remarcat și un punct mai puțin reușit.

Costel Enache: ”E bine când văd echipa că își dorește și că e foarte unită” 

Chiar dacă Universitatea Cluj a marcat de patru ori la Turnu Măgurele, Costel Enache vrea ca un procent mai mare din ocazii să fie transformat în goluri. Rezultatele din ultima perioadă, a mai spus antrenorul ardelenilor, a adus și un plus de moral important vestiarului.

”Încă nu putem să fim perfecți, jocul de fotbal e mereu într-un proces de corectare și dezvoltare. Azi a fost un meci în care aș scoate în evidență lucrurile pozitive din jocul nostru. Am avut o organizare bună defensivă și cred că lucrul cel mai de remarcat e atitudinea jucătorilor, disponibilitatea la efort, la dueluri. Cred că acolo a fost punctul nostru forte. Ne-am și creat multe ocazii și acolo avem ceva de corectat, pentru că am ratat câteva din ele. E bine când văd echipa că își dorește și că e foarte unită”, a declarat Costel Enache la microfonul DigiSport.

Costel Enache: ”Multe echipe au dreptul să se gândească la promovare” 

Referitor la promovare, Costel Enache este convins că lupta va fi acerbă, pentru că multe dintre echipe au arătat un nivel ridicat. Una dintre ele este chiar Turris Oltul, pe care a lăudat-o pentru modul profesionist în care își desfășoară activitatea, dar și pentru condițiile de care dispune.

Enache a prefațat și meciul din runda următoare, cu Concordia Chiajna.

”Multe echipe au dreptul să se gândească la promovare. Chiar și Turris este o echipă care are o bază foarte bună, are condiții, e un club foarte serios. Lucrurile merg foarte bine aici, e normal să își dorească promovarea. Sunt foarte multe echipe care la fel, își doresc să promoveze. E o competiție și îmi pare bine că e deschisă pentru toată lumea. O să fie spectacol și cred că aceasta e esența fotbalului.

(N.r. – referitor la meciul cu Concordia Chiajna, din etapa a 8-a) Va fi un drum lung până acasă, mai avem trei zile să ne pregătim. E clar că nu sunt meciuri ușoare și că nu putem pune un rezultat înaintea desfășurării unui meci. E un joc greu, dar după seara aceasta sunt foarte încrezător”, a mai declarat antrenorul Universității Cluj.

Costel Enache, despre coronavirus: ”Pentru noi ar fi ideal să îl contractăm cât mai târziu” 

Pandemia cu noul coronavirus a afectat multe dintre echipele de fotbal, atât din Liga 1, cât și din ligile inferioare. Costel Enache a făcut o declarație surprinzătoare pe această temă, considerând că în cele din urmă, mai devreme sau mai târziu, echipa sa se va confrunta cu această problemă.

”E greu, e destul de complicat pentru orice domeniu, dar nu e zi în care să nu discutăm în vestiar despre ceea ce trebuie să facem pentru a fi în siguranță, să respectăm măsurile de siguranță. E destul de complicat pentru că oricât de atenți am fi, e aproape imposibil să nu contactăm virusul. Acum, pentru noi ar fi ideal să îl contractăm cât mai târziu, să nu afecteze grupul și echipa. Poate după ce va apărea un vaccin”, a continuat Costel Enache.

Costel Enache a vorbit și despre problemele de la ”FC U” Craiova: ”Noi suntem speciali, pentru că schimbăm lucrurile când merg bine” 

U Craiova 1948 SA și Nicolo Napoli s-au despărțit luni, deși oltenii sunt pe primul loc în campionat și nu au cunoscut până acum gustul înfrângerii. Enache a vorbit pe seama acestui subiect și consideră că situația e de neînțeles.

”Noi suntem speciali, pentru că schimbăm lucrurile când merg bine. Sunt lucruri interne, probabil că au și ceva argumente să facă acest lucru. Nu știu, nu sunt în măsură să vorbesc despre acest lucru.

Suntem pe locul 2, dar e o chestie de conjunctură și mai avem mult de muncă. Campionatul e lung, echipele sunt foarte echilibrate și trebuie să fim foarte atenți. Ar fi o naivitate să tratăm lucrurile altfel în acest moment”, a încheiat Costel Enache.

”U” Cluj a urcat pe locul 2 după succesul cu Turris Oltul 

Universitatea Cluj, în urma succesului cu Turris Oltul, a ajuns pe locul 2 în clasament, cu 13 puncte. Primul loc este ocupat de U Craiova 1948 SA, cu 17 puncte, iar pe locul 3 se situează Rapid, tot cu 13 puncte, dar cu un golaveraj mai slab.

”U” Cluj joacă în runda cu numărul 8 cu Concordia Chiajna, pe teren propriu. Partida este programată vineri, de la ora 18:00.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turisti-la-ei-acasa-echipa-lui-erik-lincar-a-fost-umilita-de-u-cluj-care-e-pe-locul-2-dupa-meciul-sezonului-pentru-ardeleni-19152317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-u-cluj-de-la-ora-1930-ardelenii-au-sansa-sa-urce-pe-podium-cu-o-victorie-19152270

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Oct. 2020, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă