Turiști la ei acasă! Echipa lui Erik Lincar a fost umilită de ”U” Cluj, care e pe locul 2, după meciul sezonului pentru ardeleni

Vlad MĂCICĂȘAN 12 Oct. 2020, 22:03 Liga 2
Turiști la ei acasă! Echipa lui Erik Lincar a fost umilită de ”U” Cluj, care e pe locul 2, după meciul sezonului pentru ardeleni

Două echipe cu pretenții de promovare, Turris Oltul și ”U” Cluj, încercau să dea lovitura finală în etapa a 7-a din Liga 2 și să ajungă pe podium. Și pentru antrenori era un moment important din sezon. Pentru Erik Lincar era excelent să mai scape cu bine dintr-un duel cu o echipă cu nume din Liga 2, după 3-2 cu Concordia și 1-1 pe terenul Rapidului. Cu Gabi Tamaș titular, Costel Enache era neînvins, dar avea nevoie de o victorie convingătoare cu un adversar de nivelul lui ”U” Cluj, pentru a-și câștiga încrederea. O încredere în rândul suporterilor, dar poate și al jucătorilor, discuția aprinsă cu Laurențiu Rus surprinsă de camerele tv în prima repriză nefiind în avantajul antrenorului.

39, minutul „cu greutate”

Dar ”U” Cluj a arătat și la Turnu Măgurele că jocul i s-a schimbat în bine, de când cu venirea lui Enache. Un joc mai direct, cu mai multe idei ofensive și o viteză superioară față de startul sezonului a etalat Universitatea în deplasarea, unde formația lui Erik Lincar pleca favorită.

Nicolae Pîrvulescu a avut prima șansă pentru clujeni (3), dar prima mare ocazie a fost a lui Turris, când Blănaru n-a putut marca din poziție de unu contra unu (24). N-au marcat gazdele și aveau să o facă ardelenii. Pîrvulescu a făcut 1-0 după șutul lui Gavra, respins cu greu de portarul Duțu (25). Gazdele s-au plâns că meritau un penalty la ciocnirea pumni – cap dintre Muțiu și Blănaru (39). Nu s-a acordat și la faza următoare ”U” Cluj a făcut 2-0. Daniel Novac i-a luat mingea lui Țegle, mijlocaș mult prea visător și a marcat frumos din afara careului (40).

Speranțe puține pentru Turris

Meciul părea ușor pentru ”U” Cluj, până când Muțiu a ieșit prost la un corner și Sălcianu a reintrodus Turris Oltul în joc (56).

Lincar pregătea asaltul pentru egalare, dar Enache nu s-a apărat, în ideea de a proteja rezultatul. Din contră, ”U” Cluj a preluat posesia și a căutat să mai înscrie, iar rezultatul a venit. Puștiul Denis Mâneran a marcat după o fază cu pase dintr-o atingere pe traseul Pîrvulescu, Gavra, Negrean, Mâneran (71).

”U” Cluj părea deja câștigătoare, iar garanția a venit după al doilea gol al lui Novac (88).

Victorie cu 4-1 pentru ”U” Cluj, care face cel mai bun meci din acest campionat. Costel Enache câștigă primul meci cu o adversară la promovare, după un meci în care echipa lui a arătat ca o formație ce poate promova.

TURRIS OLTUL TURNU MĂGURELE – UNIVERSITATEA CLUJ 1-4

Alexandru Sălcianu 56′ / Nicolae Pîrvulescu 25′, Daniel Novac 40′, 88′, Denis Mâneran 71′

Turris Oltul: Duțu – Nicola (Buleică 60′), Ct. Pîrvulescu, Sălcianu, Mitrea – Țegle, Haită, Sil. Pană (cpt.)(Liv. Mihai 46′) – Al. Sima (Ad. Niță 46′), Blănaru (Alb. Voinea 46′), Damașcan
Rezerve neutolizate: Ducan – Bg. Matei, Butoiu
Antrenor: Erik Lincar

”U” Cluj: Muțiu – Laur. Rus, Luchin, Gab. Tamaș (cpt.)(Andr. Mureșan 81′), Neciu – Meșter (Mâneran 46′), I. Filip, Telcean (Negrean 46′), Novac, Nic. Pîrvulescu (Al. Pop 86′) – Gavra (Taub 90+1′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Ștefănescu, Goga, Ribeiro
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenți: Daniel Vlase și Florian Alexandru Vişan (ambii din Galaţi); Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti); Observatori: Irina Mîrț (Bucureşti) și Bogdan Mihai Pâncu (Craiova).

Cu 13 puncte acumulate după această victorie, ”U” Cluj urcă pe locul 2, depășindu-le la golaveraj pe Metaloglobus și Rapid, 11-5 față de 9-4 și 14-12. Turris Oltul rămâne cu 9 puncte după șapte etape și e abia pe locul 10.

În etapa a 8-a, Turris Oltul joacă în deplasare la Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 12:00, în timp ce ”U” Cluj joacă vineri, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-u-cluj-de-la-ora-1930-ardelenii-au-sansa-sa-urce-pe-podium-cu-o-victorie-19152270

Vlad MĂCICĂȘAN 12 Oct. 2020, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă