Costel Enache a găsit vinovatul pentru că Unirea Slobozia a remizat cu Steaua: arbitrul! ”Ni s-a furat victoria. Mi s-a părut total deplasat, balanța a fost foarte înclinată”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 24 Feb. 2023, 22:09 Liga 2

Unirea Slobozia a început cu o remiză meciurile oficial din 2023, 2-2 pe teren propriu cu Steaua, liderul Ligii 2, un rezultat care o menține pe locurile de play-off și îi să speranță de calificare în grupa de promovare.

Steaua a condus de două ori, Unirea a egalat de fiecare dată, dar a avut și două bare, motiv pentru care antrenorul Costel Enache e de părere că echipa sa ar fi meritat victoria. Însă și trupa bucureșteană ar fi trebuit să primească încă un penalty, când scorul era 2-2.

Arbitrajul l-a făcut din nou pe Enache să își smulgă părut din cap în timpul jocului, iar la final, ”la cald”, a considerat că maniera în care Ionuţ Coza a condus meciul a ajutat-o pe Steaua să obțină un punct.

Unirea Slobozia a înscris de trei ori, dar a terminat la egalitate cu Steaua. Ialomițenii au cerut două eliminări

Unirea Slobozia a marcat prima, însă în poarta greșită. Fundașul Ionuț Dinu a fost la locul nepotrivit la o respingere a portarului Păduraru și din pieptul său mingea a ajuns în plasă, în minutul 4.

S-a jucat dur, iar Ionuț Coza nu a ezitat să scoată încă din primele minute cartonașul galben. Ialomițenii au vrut eliminare din minutul 18, pentru Mahadi, deja avertizat, la o fază în care l-a lovit cu creasta capului în față pe Ionuț Dinu. Fundașul n-a mai putut continua jocul, iar sângele de pe fața sa l-a revoltat în primul rând pe ”secundul” Enache Costea, dar nu l-a impresionat pe arbitru. A fost un duel aerian pentru minge în care ambii jucători au lovit mingea, dar Dinu, care a sărit mai sus, s-a lovit cu nasul de ugandez.

Spiritele s-au mai calmat după ce Unirea a reușit egalarea prin Ciprian Rus, în minutul 25, după ce Bujor a avut mai multe acțiuni spre poarta lui Dincă.

La vestiare fiecare echipă putea intra în avantaj. Steaua nu a putut înscrie prin Chipirliu și Mahadi în minutul 42, pe un contraatac, iar Slobozia a avut două situații și mai mari în minutul 45+3, prin Toma și Afalna.

De la vestiare s-a ieșit tot cu Unirea mai preocupată să atace. Rus (49) a avut o situație bună să înscrie cu capul, dar a trimis pe lângă, Bujor a luat și el galben, iar mai apoi nou-intratul Bolohan l-a faultat în careu pe Chipirliu. Golgheterul Stelei (56) nu l-a putut învinge din penalty pe Păduraru, care a parat în față, însă atacantul s-a repliat și a marcat din plonjon. După două minute însă, Ciprian Perju (58) a reușit egalarea cu un șut din careu mic, printre Dincă și Chipirliu.

Bărbulescu, Lazăr și ”secundul” Costea au primit cartonașe galbene, în timp ce Coadă și-a văzut de joc și a trimis mingea cu o lovitură de cap în transversală, în minutul 74. S-a cerut eliminarea lui Bărbulescu pentru o ținere, însă arbitrul a dat doar fault, spre disperarea lui Enache Costea. Tot așa a procedat arbitrul și în cazul lui Lazăr, în minutul 79, când ar fi trebuit să-l elimine pentru cumul de cartonașe, dacă ar fi judecat după gândirea ialomițenilor de la faza cu căpitanul Stelei.

Ulterior, arbitrul a judecat în favoarea Unirii o intrare pe linia careului a lui Ibrian asupra lui Chipirliu, astfel că în loc de penalty a dictat doar lovitură liberă (82).

În minutul 90, după o fază încâlcită în careul Stelei, Golda a trimis în bară, iar de acolo mingea a sărit în brațele lui Dincă.

Costel Enache: ”Suntem, așa, un pic cu presiune. La acest punct scos de Steaua a pus umărul și modul de interpretare al regulamentului”

Au fost, în total, patru goluri, o bară, o transversală și opt cartonașe galbene pentru jucători, dintre care cinci pentru Unirea Slobozia și trei pentru Steaua.

La finalul partidei, la cald, Costel Enache a fost de părere că arbitrul i-a dezavantajat echipa cu deciziile sale.

”S-au strâns lucrurile în clasament, era normal ca la noi să fie tensiune. Nu știu adversarul la ce nivel a dus tensiunea, dar pentru noi chiar a fost. Suntem, așa, un pic cu presiune, pentru obiectivul pe care ni l-am propus. Pentru noi, cel puțin, știam că va fi un meci greu de câștigat, dar credeam că o să fie greu de câștigat în privința adversarului. Cred că am dominat jocul de azi și ar fi trebuit să-l câștigăm, dacă mă gândesc la numărul de ocazii și la cât de mari au fost ocaziile noastre. Am avut două bare, mingea s-a plimbat pe linia porții, am avut multe șuturi spre poartă. Cred că ar fi meritat băieții o victorie, pentru că au muncit bine, au pus multă energie pe teren și chiar au suferit. Avem mulți accidentați, Dinu chiar foarte – foarte grav.

Din păcate, la această remiză, la acest punct scos de Steaua a pus umărul și modul de interpretare al regulamentului. Mi s-a părut total deplasat, balanța foarte înclinată într-o parte și în alta, cu aceleași faze, exact în același mod de a se desfășura faza și interpretări total diferite în defavoarea noastră.

Îmi pare rău nu pentru mine, ci pentru băieți, pentru că li s-a furat victoria în meciul de astăzi. ”, a spus Enache.

”Pe spectatori am vrea să-i avem mereu așa, nu numai când jucăm cu Steaua”

Antrenorul Unirii Slobozia a avut un mesaj cu direcție și către spectatori. Îi vrea mai aproape de echipă, să umple stadionul și în celelalte meciuri, nu doar contra Stelei.

”Pe spectatori am vrea să-i avem mereu așa, alături de noi, nu numai când jucăm cu Steaua. Pentru noi e important și meciul cu Brașovul și au fost foarte multe meciuri importante. Cred că ar fi bine să se transmită, așa, în comunicate o emulație față de echipă, pentru că este un reprezentant bun al orașului și al județului nostru. Mă pun și eu aici, pentru că trăiesc aici și simt deja ca un ialomițean. Spectatorii fac parte din fenomen, pentru ei este dedicat fotbalul și ar fi bine să-i avem mai mult alături de noi, pentru că atunci chiar simțim energii noi și avem pentru ce ne lupta”, a comentat Costel Enache.

Enache, despre puterea jucătorilor săi de a reveni pe tabelă

Jucătorii Unirii au avut mult nerv în acest meci, s-au dăruit, lucru remarcat și de antrenorul Stelei, Daniel Oprița. Constantin Toma și compania au revenit de două ori pe tabelă și ar fi putut tranșa soarta partidei în favoare lor dacă bara sau transversala nu s-ar fi opus.

Costel Enache a vorbit și despre această revenire a jucătorilor săi.

”E un plus în ultima perioadă, pentru că am încercat de multe ori să le transmit partea pozitivă a lor, deși câteodată mă mai ia valul și mai arat și lucruri negative, dar, în general, am încercat să le arăt partea pozitivă, pentru că grupul, deși e unul foarte mic, e unul omogen și care are forță. Și atunci ei trebuie să conștientizeze lucrul ăsta și eventuale evenimente negative pe durata unui meci să nu-i afecteze”, a declarat antrenorul Unirii Slobozia.

Unirea Slobozia în egalul cu Steaua: Păduraru – Ibrian, I. Dinu (Perju 21′), Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Prejmerean (Ekollo 46′) – Bujor (Boțogan 87′), Silaghi (Bolohan 46′), Afalna – Cip. Rus (Golda 75′). Rezerve neutilizate: Contra – Dorobanțu, Ben Levy.

Unirea Slobozia se menține pe loc de play-off și această etapă

Unirea Slobozia are 30 de puncte și se menține pe locul 4 în Liga 2, putând fi egalată de Unirea Dej (locul 5).

În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, echipa lui Costel Enache va evolua marți, 7 martie, de la ora 19:00, în deplasare la Gloria Buzău (momentan pe locul 6, cu 27 de puncte).

În ultima rundă, Unirea joacă pe teren propriu cu FC Brașov (24 puncte), echipă care la acel moment ar putea să fie ieșită din calculele play-off-ului.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Petronel Tudor (Sport Pictures)

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 24 Feb. 2023, 22:09 Liga 2
Pe aceeași temă