Steaua a condus de două ori Unirea Slobozia, dar Daniel Oprița e mulțumit cu un punct: ”Ne-au forțat să greșim, am avut probleme”. Fotbalistul remarcat

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 20:33 Liga 2

Steaua nu a reușit să ia cele trei puncte în urma partidei cu Unirea Slobozia, din etapa a 17-a de Liga 2. S-a terminat 2-2 duelul de la Slobozia, deși formația lui Daniel Oprița a condus de două ori.

La final, la interviuri, antrenorul ”militarilor” a avut puterea să recunoască faptul că egalul e unul bun pentru echipa lui, mai ales dacă ținem cont de faptul că gazdele au lovit de două ori bara.

Daniel Oprița, impresiile remizei dintre Unirea Slobozia și Steaua

Steaua a început în forță partida cu Unirea Slobozia și a deschis scorul încă din minutul 4, în urma unui autogol al lui Ionuț Dinu, care s-a încurcat cu portarul Păduraru după o centrare din stânga. S-a restabilit egalitatea și scorul pauzei în minutul 25, atunci când Ciprian Rus a împins mingea în poartă din câțiva metri, după o eroare colectivă în apărarea Stelei.

În partea secundă, tot liderul Ligii 2 a marcat, prin Bogdan Chipirliu, în minutul 56, când a punctat din a doua încercare, după ce în primă fază execuția sa de la 11 metri a fost parată de portarul echipei lui Constantin Enache. Mingea a sărit norocos pentru atacantul Stelei, care a împins-o în poartă.

Rezultatul nu s-a menținut pentru foarte mult timp, pentru că două minute mai târziu Unirea Slobozia a restabilit egalitatea, prin Ciprian Perju, dar până la final nu s-a mai marcat, iar cele două echipe au luat câte un punct.

  • Steaua a evoluat în formula: Dincă – Drăghici, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Corbu 75′), Bărbulescu (cpt.)(Mihăescu 78′), Șt. Pacionel (Enceanu 46′), Bodișteanu (D. Oroian 89′) – Mahadi, Chipirliu
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Balgiu, Ciocoteală, Trică, Dav. Matei

Steaua a condus de două ori, dar a luat un punct în urma partidei de la Unirea Slobozia

Minusul pe care l-a remarcat Daniel Oprița în jocul echipei lui a fost, în primul rând, dat de lipsa de agresivitate din anumite momente, detaliu pentru care i-a lăudat în schimb pe adversari, dar și erorile individuale și colective la care nu se aștepta să vină într-un număr atât de mare.

Oricum, remiza nu încurcă Steaua, ci din contră, o ajută să rămână pe locul 1 și după această etapă, chiar dacă Poli Iași va câștiga și o va egala la puncte. De altfel, Steaua poate fi egalată și de locul 3, SC Oțelul.

A fost un meci greu, cu o echipă agresivă, un teren greu unde e foarte dificil să te impui. O echipă bună a lor, omogenă. Deși am condus de două ori, nu am putut să plecăm cu cele trei puncte. Nu am ținut de rezultat și trebuie să ne mulțumim și cu acest punct. Ei au mai avut câteva ocazii destul de mari, pe niște greșeli impardonabile ale noastre.

Dar, îi felicit pe băieți, am luat un punct în condiții grele, pentru orice echipă va fi dificil aici. Știam că Unirea are jucători care pun presiune, jucători de atac, așa cum și eu aș vrea.

Kayondo a pus presiune pe adversari, dar ei au avut agresivitate mai mare ca noi, așa joacă acasă. Noi trebuia să răspundem la fel, trebuia să băgăm piciorul. Am avut și noi dorință, dar au fost momente când au vrut mai mult.

Ne-au forțat să greșim, prin presing, prin agresivitate și am avut probleme”, a spus Daniel Oprița, conform DigiSport.

Daniel Oprița, mulțumit de prestația lui Kayondo Mahadi Mahrez

Kayondo Mahadi Mahrez a fost luat de Steaua în această iarnă, de la CSM Deva, pentru șase luni, iar Daniel Oprița nu numai că l-a introdus pe teren din primul minut cu Unirea Slobozia, ba chiar l-a ținut tot meciul pe teren.

A avut o prestație bună după cum a precizat Daniel Oprița, continuând astfel evoluțiile solide din partidele amicale premergătoare reluării Ligii 2. În plus, antrenorul e convins că Mahrez poate juca și mai bine, după ce se va obișnui cu campionatul.

După evoluția de azi sunt mulțumit de el. A pus probleme fundașilor, are viteză, are și execuții, cred că va mai crește, trebuie să se acomodeze cu Liga 2. Sper să ne ajute cât mai mult”, a punctat Daniel Oprița.

Steaua poate fi egalată la puncte după această etapă

Steaua a terminat anul 2022 pe locul 1 în Liga 2 și va continua să fie lider și după această etapă a 17-a din sezonul regular. Are 34 de puncte acumulate în urma a 10 victorii, patru egaluri și trei înfrângeri, fiind la trei puncte de locurile 2 și 3, Poli Iași și SC Oțelul, care deocamdată nu au evoluat în actuala rundă.

În 2023, Steaua va mai întâlni în sezonul regular Minaur Baia Mare (acasă) și Ripensia (deplasare).

Iată ce a declarat Daniel Oprița despre lupta pentru play-off:

Să vedem cu câte puncte vom intra în play-off, sperăm să luăm șase puncte din următoarele două meciuri, urmăritoarele să se încurce și să avem un avans cât mai mare”.

Foto: Petronel Tudor (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-gasit-vinovatul-pentru-ca-unirea-slobozia-a-remizat-cu-steaua-arbitrul-ni-s-a-furat-victoria-mi-s-a-parut-total-deplasat-balanta-a-fost-foarte-inclinata-19261123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-badea-a-intermediat-vanzarea-clubului-dinamo-imagini-exclusive-de-la-negocierile-purtate-de-dorin-serdean-cu-redwhite-exclusiv-19261100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cel-mai-vechi-component-al-lotului-petrolului-pana-in-aceasta-iarna-ultima-achizitie-a-metaloglobusului-inaintea-reluarii-ligii-2-presedintele-marius-burca-concluzii-despre-pregatirea-de-iarna-19261045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-merge-la-victorie-pe-terenul-lui-metaloglobus-19261109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-steaua-derby-ul-etapei-a-17-a-a-ligii-2-se-joaca-de-la-ora-1600-bucurestenii-pot-obtine-calificarea-matematica-in-play-off-19261025

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 20:33 Liga 2
Pe aceeași temă