Costel Enache a dezvăluit cum a reușit să învingă Unirea Slobozia: ”Când am avut posesia, am pierdut.” Cum a comentat antrenorul Politehnicii Iași arbitrajul brigăzii lui Dumitrache

Narcis POHOAȚĂ 07 Nov. 2021, 15:47 Liga 2

Politehnica Iași a rupt seria negativă de trei eșecuri de pe teren propriu cu o victorie importantă în fața Unirii Slobozia, scor 3-1, după un meci spectaculos în etapa a 13-a a Ligii 2, în care a reușit să revină de la 0-1 la pauză.

Antrenorul Costel Enache a explicat la finalul jocului din Copou cum a reușit să câștige acest meci, punând accentul nu pe posesie, ci pe organizare defensivă și agresivitate.

”A fost o săptămână destul de delicată, am încercat să evaluez și eu lucrurile pentru statutul echipei noastre și chiar am făcut o analiză mai profundă la partea de tactică. Am încercat azi să schimbăm un pic strategia, să încercăm să ne apărăm un pic mai jos și să lăsăm posesia adversarului. Nu pentru că nu am avea un statut de echipă favorită, ci pentru că am constatat, din analiza mai atentă a meciurilor jucate, că atâta timp cât am avut posesia am pierdut meciurile. Am avut posesie de 62 la sută la Miercurea Ciuc și am pierdut, am avut 57 la sută posesie cu Viitorul Pandurii și am pierdut, am avut posesie peste 50 la sută cu Metaloglobus și am pierdut. În schimb, am câștigat meciurile cu Universitatea Cluj și Poli Timișoara fără a avea probleme defensive, fără a avea emoții, cu posesii de 36 la sută. Am încercat să fim mai pragmatici, să fim setați pe organizarea defensivă și agresivitate. Sunt foarte mulțumit de partea a doua a jocului. Am luat un gol prea ușor, dar cea mai mare bucurie a mea este că jucătorii și-au găsit energia, și-au găsit dorința și au făcut o repriză a doua foarte frumoasă, dinamică, tonică, cu viteză de joc mult peste ce am arătat”, a declarat Costel Enache.

Costel Enache, fair-play: ”Dacă ai fi neutru, ai avea motive să te plângi”

Întrebat despre arbitraj, Costel Enache a recunoscut, cu fair-play, că dacă ar fi un spectator neutru ar fi avut motive să se plângă la final, în condițiile în care multe decizii ale arbitrilor au fost la limită.

”Dacă am vorbi ca un neutru, ar fi motive să te plângi, pentru că lucrurile nu au fost foarte clare la primul gol, din pozițiile în care am fost noi. La eliminare am văzut un dialog între jucător și arbitru. Ce a spus, nu aș putea să analizez. Dar nu am văzut reacții mai vehemente la jucători, astfel că aș da credit arbitrului”, a spus Enache. În schimb, Adrian Mihalcea, antrenorul Unirii, a tunat după eșecul cu Poli Iași.

Centralul partidei de la Iași a fost Bogdan Dumitrache (Bucureşti), iar asistenți au fost Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova). Dumitrache a dictat eliminare pentru Ionuț Coadă în minutul 57, la 1-0 pentru Slobozia, la o fază în care mijlocașul se presupune că a protestat sau înjurat și a primit al doilea galben. Asistentul Petre a dictat golul de 1-1 după ce Gurău ar fi intrat cu mingea în propria poartă la o centrare a lui Asăvoaei. O altă fază foarte controversată.

Mihalcea îl acuză pe arbitrul Dumitrache că i-a avertizat jucătorii care se aflau la limita suspendării. Coincidență, în etapa următoare, Unirea Slobozia joacă acasă cu Metaloglobus, echipă din București, de unde este și centralul Dumitrache.

Poli Iași, pe locul 10 în Liga 2, la șapte puncte de ultimele două locuri de play-off

Cu 18 puncte acumulate în 13 meciuri, Poli Iași se află pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu CS Comunal Șelimbăr, care are un golaveraj inferior.

FC Buzău și Steaua, ultimele clasate pe locurile de play-off, au amândouă câte 25 de puncte. Până la finalul sezonului regular mai sunt de disputat șase etape.

În etapa a 14-a, programată peste două săptămâni, Poli Iași joacă în deplasare la Timișoara, cu Ripensia (locul 12, 17 puncte), probabil la 20 noiembrie, de la ora 11:00. În precedentul joc de la Timișoara, disputat în etapa a 5-a, trupa moldoveană a câștigat cu 1-0 în fața Politehnicii Timișoara.

Faza eliminării lui Ionuț Coadă:

Faza golului egalizator al Politehnicii Iași, când Gurău ar fi intrat cu mingea în propria poartă, în opinia arbitrului asistent:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-pus-tunurile-pe-arbitri-dupa-esecul-sloboziei-la-iasi-maniera-de-arbitraj-a-fost-execrabila-noi-nu-avem-argumente-ei-sunt-dumnezeii-fotbalului-antrenorul-unirii-19209022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-sfarsit-victorie-in-copou-poli-iasi-revine-de-la-0-1-si-invinge-unirea-slobozia-cu-3-1-dupa-un-meci-in-care-oaspetii-au-acuzat-dur-arbitrajul-19208882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Narcis POHOAȚĂ 07 Nov. 2021, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă