Adrian Mihalcea a pus tunurile pe arbitri după eșecul Sloboziei la Iași: ”Maniera de arbitraj a fost execrabilă. Noi nu avem argumente, ei sunt Dumnezeii fotbalului.” Antrenorul Unirii anunță că echipa sa nu vrea în play-off, să nu supere adversarele temătoare pentru locul lor

Narcis POHOAȚĂ 06 Nov. 2021, 21:03 Liga 2

Unirea Slobozia a pierdut meciul de la Iași, cu Politehnica, scor 1-3, după ce a condus la pauză cu 1-0, iar la final antrenorul Adrian Mihalcea a criticat în termeni duri arbitrajul. Acesta spune că echipa sa a fost dezavantajată clar în ultimele partide și crede că Slobozia deranjează prin faptul că a ajuns să se bată la play-off.

”Am început jocul foarte bine, am avut o primă repriză bună, pe lângă golul marcat ne-am creat și alte oportunități, am blocat foarte bine echipa adversă. După, la pauză s-a întâmplat ceva. Și nu știu dacă a fost neapărat forța echipei adverse, cu toate că gazdele au introdus în teren jucători cu experiență, cât forța arbitrilor”, a început Mihalcea.

Arbitrul Bogdan Dumitrache, pus la colț de Mihalcea: ”Un mediocru”

Adrian Mihalcea a lansat acuze dure la adresa arbitrilor.

Centralul partidei de la Iași a fost Bogdan Dumitrache (Bucureşti), iar asistenți au fost Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova). Dumitrache a dictat eliminare pentru Ionuț Coadă în minutul 57, la 1-0 pentru Slobozia, la o fază în care mijlocașul se presupune că a protestat sau înjurat și a primit al doilea galben. Asistentul Petre a dictat golul de 1-1 după ce Gurău ar fi intrat cu mingea în propria poartă la centrarea din corner a lui Asăvoaei. O altă fază foarte controversată.

Mihalcea îl acuză pe arbitrul Dumitrache că i-a avertizat jucătorii care se aflau la limita suspendării. Coincidență, în etapa următoare, Unirea Slobozia joacă acasă cu Metaloglobus, echipă din București, de unde este și centralul Dumitrache.

”Eu consider că nu sunt întâmplătoare aceste arbitraje. Dacă vedeți penalty-ul de la Buzău, la ultima noastră deplasare, veți râde. Dacă luați în considerare și arbitrajul de astăzi… Îi dă al doilea galben jucătorului meu doar pentru că a dat din mână. Noi nu avem argumente, pentru simplul fapt că ei sunt Dumnezeii fotbalului. Mergem înainte. Noi știm că suntem o echipă mică, într-un moment bun și se pare că supărăm echipele acestea din play-off. Dar îi anunț în continuare că noi ne dorim locul 10. Dacă am avea arbitrajele corecte și am ajunge pe locul 10 eu sunt mulțumit. Cunosc fotbalul ăsta de foarte mult timp și știu când se întâmplă derapaje din partea unora sau altora. Eu am avut patru jucători la limita cartonașelor, toți patru au luat galben. Uitați-vă pe ce faze! Plus că îmi dă roșu la un jucător care, cu mâna pe inimă vă spun că nu știe să înjure. Maniera de arbitraj a fost execrabilă! Am crezut că este un arbitru bun, dar m-am înșelat. E un arbitru mediocru. Poate la fel cum sunt și eu ca antrenor. Dar este un arbitru mediocru”, a tunat Adrian Mihalcea.

”Nici pe vremea Cooperativei nu se dădeau penalty-uri cum a primit Buzăul cu noi”

Mihalcea a făcut apoi referire la meciurile anterioare ale echipei sale, în care arbitrii au dezavantajat Unirea.

”Mă deranjează în continuare arbitrajele. Uitați-vă vă rog să vedeți ce penalty am primit la Buzău. De râs! Nici pe timpul Cooperativei nu se dădeau astfel de penalty-uri. Și acuma o manieră la fel. Nu am spus că avantajează Iașiul. Dar consider că în urma arbitrajelor pe care le-am avut în ultima perioadă, am deranjat prin poziția noastră. Nu știu pe cine. Dar am deranjat. Noi suntem Unirea Slobozia, probabil unii nici nu știu unde este Slobozia, dar am crescut ca echipă, avem un proiect frumos și oprirea asta nu se întâmplă datorită jocului nostru slab, ci și datorită greșelilor mari de arbitraj”, și-a continuat Mihalcea tirada la adresa arbitrilor.

Meciul cu FC Buzău, terminat la scorul de 1-1, a avut loc în urmă cu două etape, tot în deplasare. Atunci a arbitrat Vlad Baban (Iaşi).

Faza în care Ciprian Petre plonjează în careul Unirii, în meciul cu FC Buzău, iar arbitrul acordă penalty:

”Obiectivul este clasarea în primele 10. Dar am ajuns acolo și primim palme”

Mihalcea spune că Unirea Slobozia nu are ca obiectiv intrarea în play-off, cu clasarea în primele zece poziții, însă nici nu se dă la o parte, dacă poate urca în Top 6.

”Noi nu avem obiectiv play-off, ci locurile 1-10. Dar ne-am apropiat acolo și primim palme. Abia ne-am salvat de la retrogradare. Dacă putem și suntem lăsați, o să ne batem acolo, la play-off. Astăzi nu m-a interesat golul lor (n.r. – primul gol al Iașiului), nu știu dacă a fost, ci maniera de arbitraj. Nu poți meci de meci să ai arbitraje din astea potrivnice. Nu știu pe cine deranjăm, dar eu trebuie să-mi apăr echipa. Noi muncim și vine un arbitru și ți dă din senin roșu, îți dă un penalty împotriva ta la Buzău și pierd două puncte acolo, două puncte acolo. Pentru ce? Felicitări gazdelor și le doresc să revină în prima ligă, pentru că echipele de tradiție nu trebuie să dispară”, a încheiat Mihalcea.

Cu 19 puncte, Unirea Slobozia se află pe poziția a 8-a a Ligii 2, iar în fața ei se află Metaloglobus (21 puncte), chiar următorul adversar din etapa a 14-a.

Unirea Slobozia: ”Toți oficialii prezenți în stadion la acest joc au rămas consternați”

Unirea Slobozia a scris pe pagina sa de Facebook, după jocul de la Iași, o descriere a meciului, în care îi acuză pe arbitri.

”POLI IASI-UNIREA SLOBOZIA 3-1
Pentru echipa noastra a marcat Bolohan (‘12)
Din pacate, partida, de altfel una extrem de reusita din partea noastra, a fost umbrita de doua decizii catastrofale ale brigazii de arbitri condusa de Bogdan Dumitrache.
Prima dintre ele, in minutul 56, al doilea cartonas galben pentru jucatorul nostru Ionut Coada. Mijlocasului nostru i-a fost acordat al doilea avertisment fara vreun motiv intemeiat, probabil pentru ca pana atunci gazdele inca nu se apropiasera periculos de poarta noastra si rezultatul de pe tabela, 0-1, nu ar fi convenit.
Toti oficialii prezenti in stadion la acest joc au ramas consternati de decizia arbitrului Dumitrache.
Cea de-a doua eroare majora, in minutul 74, cand arbitrul asistent Nicolae Petre a “inventat” un gol numai de el vazut dupa un corner al gazdelor. Chipurile, portarul nostru, Cristian Gurau, si-ar fi introdus singur mingea in poarta, dupa ce a retinut o centrare. Pentru profani, goalkeeper-ul nostru masoara 1,94 metri inaltime iar alonja bratelor i-ar fi permis sa se afle si la 3 metri in spatele liniei portii si tot ar fi tinut mingea in joc. “VAR”-ul de la tusa a “vazut” insa altceva, desi se afla la aproape 40 de metri de faza.”

Faza eliminării lui Ionuț Coadă:

Faza golului egalizator al Politehnicii Iași, când Gurău ar fi intrat cu mingea în propria poartă, în opinia arbitrului asistent:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-sfarsit-victorie-in-copou-poli-iasi-revine-de-la-0-1-si-invinge-unirea-slobozia-cu-3-1-dupa-un-meci-in-care-oaspetii-au-acuzat-dur-arbitrajul-19208882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Narcis POHOAȚĂ 06 Nov. 2021, 21:03 Liga 2
Pe aceeași temă