Cosmin Stan nu a fost supărat după ce CSC Dumbrăvița a pierdut cu Steaua. Cum a apreciat arbitrajul, în contextul celor două eliminări din echipa sa

Anda DELIU 29 Aug. 2022, 23:44 Liga 2

CSC Dumbrăvița a fost adusă din nou cu picioarele pe pământ după ce a pierdut acasă la scorul de 0-3 cu Steaua. Nou-promovata a păcătuit prin lipsa de experiență și a arătat că încă mai are de învățat multe pentru Liga 2.

Antrenorul Cosmin Stan a punctat că meciul s-a rupt la eliminarea lui Răzvan Ghinescu, pe care a apreciat-o drept ușoară, căci, în rest, s-a limitat să aprecieze arbitrajul arădeanului Mircea Ardelean.

Lipsa de experiența, minusul Dumbrăviței

Antrenorul echipei timișene a admis că lipsa de experiență s-a văzut la elevii săi. Atât Răzvan Ghinescu, cât și Toma Bodri au fost total imprudenți după ce au primit primele câte două cartonașe galbene și și-au lăsat coechipierii în inferioritate, respectiv dublă inferioritate.

”Vedeți cum e fotbalul… Se rupe un joc echilibrat în minutul 25 (n.r. – Răzvan Ghinescu a fost eliminat în minutul 28). Acolo s-a rupt jocul, clar. Am rămas cu un om în minus. Faza anterioară am avut ocazie foarte mare de a egala. Grancea, de pe margine, ni s-a părut că a fost cu poarta goala, dar, totuși, am înțeles că era cu portarul în față, dar o ocazie foarte mare oricum să facem 1-1! Nu facem 1-1, faza următoare primim cartonaș roșu, rămânem cu un om în minus. Era foarte greu cu o echipă experimentată. Noi nefiind o echipă experimentată era foarte greu să rezistăm cu un om în minus, cu atât mai mult, a doua repriză, și cu doi oameni în minus”, a declarat Cosmin Stan după meci.

S-au făcut patru schimbări la pauză ca la… FCSB

La pauză, s-au făcut patru schimbări, dar nu de către cei în roșu și albastru, așa cum se întâmplă în prima ligă, la FCSB.

Cosmin Stan i-a scos pe Luca Bodri, Cristian Grancea, Petre Simon și Andrei Olaru și i-a introdus pe Toma Bodri, Denis Curea, David Popa și Daniel Grigoriu. Antrenorul echipei timișene a spus că nu l-a supărat niciun jucător scos de pe teren.

”N-am fost supărat pe nimeni. Dar nu era normal, în momentul când ai rămas cu un om în minus, 2-0 pentru adversar, efort foarte mare făcut de noi în prima repriză. Era clar că trebuia să intre niște jucători proaspeți, ca să poată să țină ritmul mult mai bine, în cazul în care rămâneam mai departe așa. Probabil că cedam cu totul. Eu totuși cred că ne-am descurcat destul de bine în limitele posibilităților, în inferioritate. Chiar am avut câteva acțiuni destul de periculoase, și cu un om în minut, și cu doi oameni în minus”, a punctat Stan.

Arbitrajul a fost… nicicum!

Întrebat despre cum i s-a părut arbitrajulul lui Mircea Ardelean, Stan a luat mai întâi o pauză lună înainte de a răspunde, de peste 5 secunde. ”Nicicum. (n.r. întrebat dacă arbitrajul a influențat jocul) Clar. Cu eliminare în minutul 25 ușoară”, a punctat antrenorul despre acest aspect.

Arbitrul arădean Ardelean a dat multe decizii ușoare în privința cartonașelor, cu ”galbene” date când nu a fost fault și cu câteva faulturi semnificative lăsate să ”curgă” ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Per ansamblu, antrenorul Dumbrăviței e mulțumit

Față de primul joc disputat acasă în Liga 2, pierdut cu 1-2 cu Unirea Dej, Cosmin Stan a apreciat că echipa sa a avut un joc superior.

”Mult mai bun. În primele 25 de minute am fost dominați de Unirea Dej. Acum n-am fost dominați. Ei cred că au dat gol la primul șut pe poartă, dar meciul a fost echilibrat. Plus ocazia foarte mare de a face 1-1 și după aia jocul se cam termină pentru noi. Noi suntem o echipă nou-promovată și cred că am avut un început de meci destul de bun. Cred că și meciul de astăzi am arătat că jucăm fotbal. Așa, în limita posibilităților, 11 la 10, 11 la 9, am arătat că jucăm fotbal”, a conchis antrenorul principal al CSC Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Steaua: Trifon – Bura-Koț (Ad. Ungureanu 70′), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Grancea (Curea 46′), Andr. Olaru (Grigoriu 46′), I. Tănase, Martinov, Ghinescu – L. Bodri (T. Bodri 46′), P. Simon (Dav. Popa 46′). Rezerve neutilizate: Mikloș – Tismonar, Bain, Pașcalău.

Cu 4 puncte și golaveraj 4-7, CSC Dumbrăvița este pe poziția a 13-a în Liga 2, la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 14), care are aceeași linie de clasament. În etapa a 5-a, echipa timișeană evoluează tot luni, de la ora 16:30, la Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 29 Aug. 2022, 23:44 Liga 2
Pe aceeași temă