CSC Dumbrăvița așteaptă vizita Ciucului în ultima etapă a sezonului regular de Liga 2. Cosmin Stan, încrezător după ce echipa sa a rupt seria neagră: ”Sunt convins că vom face un nou meci bun”

Anda DELIU 14 Mar. 2024, 18:42 Liga 2
CSC Dumbrăvița așteaptă vizita Ciucului în ultima etapă a sezonului regular de Liga 2. Cosmin Stan, încrezător după ce echipa sa a rupt seria neagră: ”Sunt convins că vom face un nou meci bun”

CSC Dumbrăvița, o localitate timișeană care, la origine, a fost un sat al coloniștilor ungurilor, va primi vizita, în ultima rundă din sezonul regular de Liga 2, a altei echipe cu origini și mai maghiare, FK Miercurea Ciuc.

Deși victoria cu Concordia Chiajna (scor 2-0) nu a venit neapărat după cine știe ce prestație a echipei sale, ci mai degrabă cu mult noroc, Cosmin Stan pare foarte optimist în ceea ce privește următorul meci, contra ciucanilor, sâmbătă, de la ora 14:00.

Bună dispoziție aparentă în ambele tabere înainte de CSC Dumbrăvița – FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc e deja sigură de prezența în play-off-ul Ligii 2 în acest sezon, cu o rundă înainte de finalul ”regularului”. CSC Dumbrăvița nu poate visa la accederea în primele șase, dar echipa ”respiră” după succesul de la Chiajna, care a pus capăt unei serii negre, atât de meciuri necâștigate, cât și de jocuri fără gol înscris.

Antrenorul Cosmin Stan vorbește de o stare de spirit bună la ambele echipe ce se vor întâlni sâmbătă pe stadionul ”Ștefan Dobay”.

”E o stare de spirit bună. Ne-am antrenat bine până acum în această săptămână și așteptăm cu încredere acest meci, din ultima etapă a sezonului regular. Cei de la Miercurea Ciuc s-au întărit foarte mult încă din vară, cu niște jucători necunoscuți pentru România, dar foarte buni. E o echipă în formă foarte bună, iar mărturie stau rezultatele pe care le-a avut în acest început de an. Au trei meciuri și trei victorii, în fața unor adversari puternici. E drept, în prima etapă au întâlnit FC Argeș, care rămâne un nume chiar dacă e în partea de jos a clasamentului. Deci, sunt într-o formă bună, sunt calificați matematic în play-off, au șanse de a promova în prima ligă și vin la Dumbrăvița cu un moral foarte bun. Și noi avem un moral bun după victoria de la Chiajna și sunt convins că vom face un nou meci bun sâmbătă”, a declarat Stan, citat de site-ul Dumbrăviței.

Mici probleme medicale pentru echipa lui Cosmin Stan

De la bănățeni, Fabiano Cibi va lipsi în continuare, cum a făcut-o în toate jocurile din 2024. De asemenea, etapa trecută, din cauza unor dureri musculare resimțite și pe finalul meciului cu Ceahlăul, Cristian Scutaru nu a mers la Chiajna. În plus, Cătălin Trifon a recepționat un balon la ultimul antrenament de dinainte de jocul cu Concordia, iar locul său a fost luat cu mare succes de tânărul Paul Toroc.

”Cu excepția lui Cibi, toți se antrenează. Sunt probleme la unii dintre jucători, urmează din nou să vină doctorul la antrenament să îi vadă pe doi dintre ei. Să vedem… Deocamdată se antrenează toată lumea. La Trifon nu cred că e vorba de fractură de piramidă nazală, l-a văzut doctorul și a spus că nu e nevoie de radiografie. Se antrenează normal. Oricum, Trifon e un luptător, care nu spune pas la o accidentare cât de mică. E un jucător care de foarte puține ori lipsește de la antrenamente din cauza problemelor medicale. Trage de el, strânge din dinți și tot se antrenează”, a mai spus Stan.

FK Miercurea Ciuc va juca în play-off, CSC Dumbrăvița încă nu știe din ce serie de play-out va face parte

În acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, CSC Dumbrăvița este pe locul 15 în Liga 2, cu 22 de puncte, dar dacă se menține la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 14), va fi peste formația ilfoveană la final de sezon regular, datorită victoriei din meciul direct.

FK Miercurea Ciuc este pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 31 de puncte, la egalitate cu Gloria Buzău (locul 5), și chiar dacă pierde nu poate fi depășită în clasament de echipele care ar putea-o egala, Chindia și Ceahlăul.

Toate cele zece meciuri din etapa a 19-a a Ligii 2 au loc sâmbătă, de la ora 14:00. La finalul ei, vom cunoaște ultima calificată în play-off și componența celor două grupe de play-out.

CSC Dumbrăvița și FK Miercurea Ciuc s-au mai întâlnit o singură dată într-un joc oficial, în sezonul regular al ediției trecute a Ligii 2, când harghitenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-crede-ca-echipele-fara-drept-de-promovare-nu-trebuie-sa-faca-parte-din-play-off-19301882

Anda DELIU 14 Mar. 2024, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă